Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2019
Εντυπωσιακές και ευφάνταστες στολές βγαλμένες μέσα από τη φαντασία και την επικαιρότητα, πελλόμασκες, χρώμα, εκπλήξεις και κυρίως πολύ κέφι περιλάμβανε η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκε το Λεμεσιανό καρναβάλι.
Η φετινή παρέλαση, η οποία κράτησε πέντε ώρες, ήταν η μεγαλύτερη σε συμμετοχή κόσμου τα τελευταία χρόνια αφού σύμφωνα με το δήμαρχο, Νίκο Νικολαΐδη, συμμετείχαν σ’ αυτήν σαράντα χιλιάδες καρναβαλιστές σε 103 ομάδες.

Εκτιμάται δε, ότι την παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 χιλιάδες πολίτες.
Σύμμαχος των καρναβαλιστών αποδείχθηκε ο καιρός, ο οποίος επέτρεψε σε ντόπιους και ξένους να κατακλύσουν την πόλη του γλεντιού και της διασκέδασης και να απολαύσουν την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της λεωφόρου Μακαρίου.
Διασκέδαση, χορός, έξυπνες αμφιέσεις και μία γερή δόση τρέλας συνέθεταν το σημερινό σκηνικό στη Λεμεσό, η οποία για άλλη μία φορά απέδειξε ότι ξέρει από καρναβάλι.
Η εκκίνηση της παρέλασης δόθηκε έπειτα από μία φαντασμαγορική τελετή με πυροτεχνήματα και χαρτοπόλεμο από τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος στη συνέχεια απένειμε τιμητικές πλακέτες σε βετεράνους καρναβαλιστές.

Πρώτες και καλύτερες στη διασκέδαση ήταν οι Βασίλισσες της Χαράς και της Τρέλας τις οποίες ενσάρκωσαν φέτος η Μόνικα Πιερίδου και Μαρία Νικολαΐδου Αφαμη. Μαζί τους δημοτικοί σύμβουλοι, οι μαζορέτες τους Σώματος Κυπρίων Οδηγών και η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού. Προηγήθηκαν οι ομάδες κανταδόρων που σκόρπισαν καρναβαλίστικες μελωδίες .
Πολυπρόσωπες ομάδες με πολύχρωμα κουστούμια ήταν ανάμεσα στα εντυπωσιακά άρματα της φετινής καρναβαλίστικης παρέλασης. Τα άρματα και οι αμφιέσεις των καρναβαλιστών ήταν εμπνευσμένες από την καθημερινότητα, από τα παραμύθια αλλά και την επικαιρότητα, πολιτική, οικονομική και αθλητική. Τα σατιρικά άρματα είχαν την τιμητική τους, ιδιαίτερα αυτά που σατίριζαν τους πολιτικούς ηγέτες και σχετίζονταν με το ΓεΣΥ, το Συνεργατισμό και τα ψηλά κτίρια.
Η αυλαία του 11ήμερου Λεμεσιανού καρναβαλιού πέφτει απόψε με τον καρναβαλίστικο χορό που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στο παλιό λιμάνι.





Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
Καρναβάλι στο Καϊμακλί: Μια μεγάλη γιορτή χαράς για μικρούς και μεγάλους
Το καρναβάλι στο Καϊμακλί θα είναι μια γιορτή για όλη την κοινότητα, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία αποκριάτικης διασκέδασης στην καρδιά της Λευκωσίας.
Weekend Agenda: 22 προτάσεις για ένα γεμάτο σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, γιορτές, συναυλίες, σοκολάτα, μανταρίνια και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους σε όλη την Κύπρο
Το Κυπριακό Μουσείο γιορτάζει
Mε την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών αναβάθμισης της μόνιμης έκθεσης του μουσείου.
Το μεγαλύτερο ιταλικό τσίρκο μόλις έφθασε στην Κύπρο
Δες πού στήθηκε και τι θα δεις εκεί
«Cinderella» :Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα από την Ισπανία, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Μια υπερπαραγωγή από τη La Fiesta Escenica
Καρναβάλια 2026 στη Λάρνακα: Η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση επιστρέφει
Ο Δήμος Λάρνακας καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στη γιορτή χρώματος, μουσικής και κεφιού την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.
Carnival of Hearts: Ένα συναρπαστικό τριήμερο καρναβαλικής διασκέδασης, στο Cap St Georges Hotel & Resort
Κλείστε τώρα τη διαμονή σας και ζήστε την εμπειρία του τριημέρου στο μέγιστο
Το μεγαλύτερο ιταλικό τσίρκο "Atmosphere" έφτασε στην Κύπρο
Στη Λεμεσό (φώτα Λινόπετρας) – ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε!
Week Agenda: 12 υπέροχες προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θέατρο, σινεμά, συναυλίες, γαστρονομία και εμπειρίες που κάνουν τις μέρες (και τις νύχτες) μας πιο ενδιαφέρουσες
Η ανακοίνωση για την Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση της Λεμεσού
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις
Θέλεις να τρέξεις κι εσύ στον ιστορικότερο μαραθώνιο της Κύπρου;
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις