Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2019
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς για τα νέα ξενοδοχεία που βρίσκονται στα σκαριά, αναμένεται ότι σε 5 χρόνια ο Δήμος Λευκωσίας θα ενισχυθεί με πέραν των χιλίων κλινών.
Το προφίλ στο οποίο εστιάζουν οι επενδυτές είναι τύπου μπουτίκ και αστικών ξενοδοχείων, αλλά και ξενοδοχείων μεγαλύτερης δυναμικότητας τα οποία θα μπορούν να προσελκύσουν τους επιχειρηματίες επισκέπτες του νησιού, αλλά και να αποτελέσουν την βάση για επαγγελματικά συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.
Οι νέες προσθήκες:
1. Ένα από τα νέα ξενοδοχεία της πόλης πρόκειται για κτήριο 28 ορόφων. Η ανάπτυξη θα γίνει κοντά στο παλαιό ΓΣΠ.
2. Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για ανέγερση ξενοδοχείου επί της οδού Στασίνου, στον χώρο του πρώην νυχτερινού κέντρου Zoo.

3. Στην λεωφόρο Σαλαμίνος θα γίνει το ξενοδοχείο της εταιρείας Radisson, όπου και αυτό θα είναι ψηλό κτήριο.
4. Στην οδό Ομήρου, στο κτήριο του πρώην οπτικού οίκου Θεοφανίδη, προχωρούν για την ανέγερση ξενοδοχείου δέκα ορόφων, και χωρητικότητας σαράντα δωματίων.
5. Το κτήριο της πρώην Λαϊκής στην λεωφόρο Μακαρίου, με εμβαδόν 5.600 τ.μ το οποίο θα ανακαινιστεί ώστε να λειτουργήσει ξανά ως μπουτίκ ξενοδοχείο 14 ορόφων και 198 δωματίων.
6. Το πρώην Holiday Inn θα ανακαινιστεί ώστε να λειτουργήσει ξανά ως πεντάστερο ξενοδοχείο με το όνομα Wyndham Nicosia.
7. Κύπριος επενδυτής προχωρεί στην αξιοποίηση διατηρητέου κτηρίου στην οδό Πύθωνος, στην καρδιά δηλαδή της παλιάς Λευκωσίας, μεταξύ Ονασαγόρου και Σόλωνος. Πρόκειται για διώροφο κτήριο το οποίο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο έξι υπνοδωματίων και δώδεκα κλινών.
8. Από την 1η Ιουνίου το σήμα του Hilton στην είσοδο της Λευκωσίας, θα αποτελέσει και επίσημα παρελθόν, καθώς τίθεται σε ισχύ το νέο όνομα και λογότυπο του The Landmark Nicosia, στο οποίο κατέληξαν οι νέοι ιδιοκτήτες του, Invel και Πανγαία. Η αλλαγή του εμπορικού σήματος ήταν προγραμματισμένη καθώς δεν προβλεπόταν η διατήρηση του προηγούμενου εμπορικού σήματος και διαχειριστικού φορέα στο πλαίσιο της πρόσφατης απόκτησης της πλειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία ιδιοκτήτρια του εμβληματικού ξενοδοχείου από τους νέους επενδυτές, Πανγαία και Invel.

Τα έργα του δήμου
Ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος σκιαγράφησε το νέο προφίλ που παρουσιάζει η Λευκωσία με την ολοκλήρωση της ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου, Ευαγόρου και Στασικράτους, την ολοκλήρωση της πλατείας Ελευθερίας μέσα στους επόμενους μήνες, την ολοκλήρωση της Κωστάκη Παντελίδη, του δημοτικού θεάτρου και της Ομήρου.
«Ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται πώς θα διαμορφωθεί και πώς θα αλλάξει η Λευκωσία και αυτό το βλέπουμε στην πράξη με την αύξηση επενδυτών στο κέντρο». Ως παράγοντες που ενίσχυσαν την ανάπτυξη θα πρέπει να θεωρούνται και σε αυτή την περίπτωση τα πολεοδομικά κίνητρα για ανάπτυξη οικοδομών.
Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Λευκωσίας είναι το γεγονός ότι συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών αλλά και το γεγονός ότι είναι η πόλη την οποία επισκέπτονται επιχειρηματίες και φιλοξενούμενοι κυβερνητικών οργανισμών. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια η Λευκωσία έχει αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη της Κύπρου, κάτι που δημιουργεί νέες ευκαιρίες για πολεοδομική ανάπτυξη, όπως είδαμε ήδη να γίνεται με τα μοντέρνα κτήρια των φοιτητικών εστιών. Πέρα από εκπαιδευτικό κέντρο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πολιτιστικό κέντρο.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι έτοιμο το αρχαιολογικό κυπριακό μουσείο, ενώ ολοκληρώθηκε το δημοτικό θέατρο, που είναι το πιο μεγάλο και το πιο σύγχρονο θέατρο της Κύπρου και θα αρχίσει σύντομα παραστάσεις. Αυτό είναι κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
Πηγή: Nicosia First



Σχετικά
Πώς και πότε θα γίνει η αποκατάσταση του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο
Χρονοδιάγραμμα 340 ημερών ολοκλήρωσης του έργου από την ανάθεση του έργου
Αναμένονται μεμονωμένες βροχές στα ορεινά- Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
O καιρός το σαββατοκύριακο
Το «Hacks» σπάει κάθε ρεκόρ στην ιστορία των Emmys
Με 24 υποψηφιότητες, το «Hacks» ολοκληρώνει την πορεία του γράφοντας ιστορία. Η πέμπτη και τελευταία σεζόν της βραβευμένης σειράς κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ για κωμωδία, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ανάμεσα στις σημαντικότερες τηλεοπτικές επιτυχίες της δεκαετίας.
Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης (GPI) δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του και, 7 από τις 10 πρώτες θέσεις ανήκουν σε ευρωπαϊκές χώρες.
Από τα δικαστήρια… στις τούρτες: Οι πατέρες της Μονής Αββακούμ ξαναπιάνουν το μίξερ
Με άδειες, ειδικό βανάκι και παραδόσεις σε όλη την Κύπρο, οι πατέρες ανακοινώνουν νέο ξεκίνημα στη ζαχαροπλαστική και κερνούν γλυκό όσους… πικράθηκαν από τα νέα.
Ελληνικό ξενοδοχείο No. 1 City Hotel στην Αθήνα, No. 5 στην Ευρώπη και στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου
Στα Travel + Leisure World’s Best Awards 2026
Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες
Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες
Καταιγίδες και πιθανό χαλάζι σήμερα – Η πρώτη εικόνα για το Σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και μετά σε ορεινά και εσωτερικό, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς – Βελτίωση το Σαββατοκύριακο
Η Ryanair γιορτάζει τα γενέθλιά της με Flash Sale – Αεροπορικά εισιτήρια από μόλις €19,99
Δείτε μέχρι πότε ισχύει η προσφορά, ποιες ημερομηνίες ταξιδιού καλύπτει και πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές.
12 αγροτουριστικά με πισίνα στο βουνό για ξέγνοιαστες διακοπές
Απόλαυσε ημέρες ηρεμίας με θέα και βουτιές
Ελληνικό νησί ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά σύμφωνα με το Generation Voyage
Το γνωστό γαλλικό μέσο κάνει λόγο για «ένα υπέροχο, μη συμβατικό ελληνικό νησί»
Στον γραφικό Πρόδρομο, μια αναπαλαιωμένη κατοικία της δεκαετίας του 1930 προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία
Εκεί όπου η παράδοση συναντά την αυθεντική φιλοξενία του Τροόδους