Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2019
Ο Τζέι Ζι είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ράπερ, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Ο Αμερικανός σταρ της ραπ, έπειτα από 23 χρόνια καριέρας «κατάφερε να συγκεντρώσει περιουσία ύψους 1 δισεκ. δολαρίων, κάτι που τον καθιστά έναν από τους ελάχιστους δισεκατομμυριούχους του κόσμου του θεάματος και τον πρώτο από τον κόσμο της ραπ», εξηγεί το περιοδικό σε ένα άρθρο αφιερωμένο στον σύζυγο της Μπιγιονσέ.

Ο Τζέι Ζι, που μεγάλωσε σε μια συνοικία του Μπρούκλιν και στα νιάτα του πουλούσε ναρκωτικά, μετατράπηκε στην ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου: σήμερα είναι ένας αξιοσέβαστος επιχειρηματίας και διατηρεί φιλικούς δεσμούς με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Από τις μετοχές του στη σαμπάνια Armand de Brignac και το κονιάκ D’Usse ο Σον Κάρτερ, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, κέρδισε 220 και 100 εκατομμύρια δολάρια αντιστοίχως.
Ο μουσικός κατάλογος του 49χρονου ράπερ αξίζει 75 εκατομμύρια, ενώ η υπηρεσία μουσικής και βίντεο Tidal αποτιμάται στα 100 εκατομμύρια.
Μαζί με την Μπιγιονσέ, ο Τζέι-Ζι διαθέτει ένα ρετιρέ στο Μανχάταν αλλά και άλλες ιδιοκτησίες στα προάστια της Νέας Υόρκης και στο Μπελ Ερ του Λος Άντζελες. Τα ακίνητά του αξίζουν 50 εκατομμύρια.
Συγκριτικά με άλλους καλλιτέχνες του είδους, ο Dr. Dre έχει περιουσία «μόνο» 770 εκατομμυρίων δολαρίων και ο παραγωγός Diddy (πρώην Puff Daddy) 825 εκατομμύρια, πάντα σύμφωνα με το Forbes. Μαζί με τον Τζέι-Ζι, οι τρεις καλλιτέχνες δεν είναι μόνο οι πλουσιότεροι ράπερ αλλά και οι πλουσιότεροι μουσικοί γενικώς στις ΗΠΑ.
(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Σχετικά
Το Trio in Cahoots σε μια γιορτινή βραδιά τζαζ στην Πάφο
Τελευταία εκδήλωση για το 2026 στο Τεχνόπολις 20 θα είναι η μουσική παράσταση με το Trio in Cahoots σε μια χριστουγεννιάτικη τζαζ εκδοχή
Η Δέσποινα Βανδή έρχεται Κύπρο για τη συναυλία της χρονιάς
Η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια θα γιορτάσει τον έρωτα, σε μια μοναδική συναυλία γεμάτη από όλα «όσα αγαπάει»
Τα Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών: Ένα πρωτοποριακό ραδιοφωνικό–μουσικό live
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα τρία live του Γενάρη
Eurovision 2026 Ελλάδα: Κλείδωσε η ημερομηνία για τον εθνικό τελικό της χώρας
Ποιος θα εκπροσωπήσει άραγε φέτος την Ελλάδα
«Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ»: Μία μοναδική συναυλία με ζωντανή μουσική, 100μελή χορωδία και ηθοποιούς
μοναδική διασκευή και αφήγηση στα Ελληνικά του γνωστού παραμυθιού, για καλό σκοπό
Eurovision 2026 Ελλάδα: Στις 4 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των 28 φιναλίστ
Η ανακοίνωση των τραγουδιών θα γίνει από την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
Η πιο cool ελληνική μπάντα κατεβαίνει Λευκωσία τις γιορτές
Ο Ηλίας Μπόγδανος μαζί με το συγκρότημά του, τους INCO, έρχονται Κύπρο
Η Ειρήνη Παπαδοπούλου έρχεται τις γιορτές στη Λευκωσία
Μία ανεβαστική εμφάνιση, με πολλές επιτυχίες
Γιάννης Διονυσίου και Γιάννης Παπαγεωργίου μαζί επί σκηνής
Γιορτάζουν την κυκλοφορία του δίσκου με τίτλο «Λακούβα» με μία εμφάνιση στη Λευκωσία
Χριστουγεννιάτικη μαγεία με Κωστή Μαραβέγια στη Λευκωσία
Ζούμε τον πιο γιορτινό ρυθμό των Χριστουγέννων με live μουσική, χορό και μαγεία για μικρούς και μεγάλους