Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2019
Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας πραγματοποιεί ειδικές ξεναγήσεις για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο 2019 στις περιοδικές του εκθέσεις. Οι ξεναγήσεις αποτελούν μέρος του εορταστικού προγράμματος «Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας: 30 χρόνια η καρδιά της Λευκωσίας».
Ειδική ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Πενταδάκτυλος – Εντυπώσεις»
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, 18:30 (Ελληνικά)
Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τους επιμελητές της έκθεσης, τον εικαστικό και καθηγητή Δρ. Σάββα Χριστοδουλίδη και την αρχαιολόγο Λευκή Μιχαηλίδου.
Το Μουσείο θέλοντας να επισημάνει τη διαχρονικά άρρηκτη σχέση του Πενταδάκτυλου με την πόλη της Λευκωσίας, συμπεριέλαβε στο εορταστικό του πρόγραμμα για τα 30 χρόνια λειτουργίας του (1989-2019) την έκθεση «Πενταδάκτυλος – Εντυπώσεις». Η έκθεση με γκραβούρες, φωτογραφίες, καρτ-ποστάλ, εκδόσεις και εικαστικά έργα, αναδεικνύει το σημασιολογικό εύρος της οροσειράς ως αναπόσπαστου μέρους του λευκωσιάτικου τοπίου: της οροσειράς που διαδέχεται και ορίζει τη βόρεια θέα της πόλης.
Η έκθεση αποτελεί μιαν άλλου ύφους πρόταση που παρουσιάζεται παράλληλα με την έκθεση «Πενταδάκτυλος – Contemporaries» στην Λεβέντειο Πινακοθήκη, από τις 29 Μαρτίου μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2019.
Ειδικές Ξεναγήσεις – «Θεματικές Αναδρομές: ‘Ένα Μουσείο για τη Λευκωσία»
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, 11:30 (Ελληνικά) / Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, 18:00 (Ελληνικά) /
Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 (Αγγλικά), 11:30
Μέσα από ένα ταξίδι στις μόνιμες συλλογές του Λεβέντειου Μουσείου, οι έφοροι του Μουσείου Δρ. Έλενα Πογιατζή - Ρίχτερ και Μαρία Πατσαλοσαββή θα παρουσιάσουν με ξεναγήσεις τις ειδικές εκθέσεις «Σαν Φοίνικας από τις Στάχτες - Αρχοντικά της Λευκωσίας μετατρέπονται σε Μουσείο» και «Όραμα και Υλοποίηση - Λέλλος Δημητριάδης - Κωνσταντίνος Λεβέντης».
Πρόκειται για τις δύο πρώτες σε σειρά από τις ειδικές εκθέσεις που εμπίπτουν μέσα στη θεματική «Θεματικές αναδρομές : Ένα Μουσείο για τη Λευκωσία», η οποία στόχο έχει να προβάλει την 30χρονη πορεία του Μουσείου.
Οι θεματικές εκθέσεις / παρουσιάσεις πραγματεύονται τη σύλληψη του οράματος και τη δημιουργία του Μουσείου εστιάζοντας σε πρόσωπα και οργανισμούς, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση του Μουσείου και τη δημιουργία των συλλογών του.
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για όλες τις εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται μέσα στο πλαίσιο των 30 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στις ξεναγήσεις. Επικοινωνία: Τηλ: +357 22661475 / email: info@leventismuseum.org.cy
Σχετικά

Η Κύπρος φιλοξενεί έργα περισσότερων από 150 καλλιτεχνών από κάθε γωνιά του κόσμου
Μια πολύ σημαντική έκθεση, με θέμα "Τεχνικές Χαρακτικής"

"Unseen Gaze": Μια εικαστική αποκάλυψη που εντυπωσίασε τον επιστημονικό και καλλιτεχνικό κόσμο
Το Ινστιτούτο Κύπρου προσκαλεί το κοινό σε ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και την τέχνη

«CUTS 2025»: Η έκθεση των τελειόφοιτων από το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ
Μία ομαδική έκθεση από νέα ταλέντα

Έκθεση φωτογραφίας «Ένας χρόνος στην Ινδία του 1960» μέσα από τον φακό της Nomi Rowe
Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, Λεμεσός
The Icons: 10 εικόνες από τα εγκαίνια της έκθεσης της Αντωνίας Ηρωίδου στη Λεμεσό
H έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις

Chroma: Η πρώτη ατομική έκθεση στην Κύπρο της Βρετανίδας εικαστικού Jessie Woodward
Έργα γεμάτα έντονα χρώματα και αφαιρετική διάθεση

Δημοπρασία Έργων Τέχνης από τον Οίκο Δημοπρασιών Καπόπουλος
Ο Οίκος Δημοπρασιών Καπόπουλος, διοργανώνει ζωντανή δημοπρασία Έργων Τέχνης στην γκαλερί Kapopoulos fine arts, στην Λευκωσία, την Τετάρτη 28 Μαΐου και ώρα 19.00 μ.μ.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Κύπρο έκθεση από τη διεθνή φωτογραφική πλατφόρμα GuruShots
Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, στη Λεμεσό

Ατομική Έκθεση του Μιχάλη Παντελίδη στο Μουσείο Πιερίδη
Η έκθεση αναδεικνύει τη συνύπαρξη μόδας, πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης τέχνης

5 από τα (υπέροχα) έργα της Αντωνίας Ηρωίδου που θα δούμε στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Κύπρο
Τα έργα βρίσκονται ήδη στο νησί μας!

Ύδωρ και οίνος: Το καλλιτεχνικό residency που θα "στηθεί" στον Καλοπαναγιώτη
24 διεθνείς δημιουργοί, σε Μονή Λαμπαδιστή και Ενετικό Γεφύρι Καλοπαναγιώτης

Έφυγε από τη ζωή ο Aσσιώτης ναΐφ δημιουργός, Κυριάκος Κάσιαλος
O γιος του Πατέρα της Ναΐφ Ζωγραφικής Μιχαήλ Κκάσσιαλου.