Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2019
Ο Αντρέα Μποτσέλι επιστρέφει στο Ηρώδειο για μια μοναδική συναυλία την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019.
Το κύρος που αποπνέουν οι κορυφαίες και μοναδικές διακρίσεις του και ο τίτλος που του απονεμήθηκε δύο φορές ως ο «Ο Κλασικός Καλλιτέχνης της Χρονιάς», σε συνδυασμό με την επιτυχία του στα ρεκόρ Guinness, όταν κατέλαβε ταυτόχρονα και τις τρεις πρώτες θέσεις στα Αμερικανικά charts για την κλασική μουσική, επισφραγίζουν την αδιαμφισβήτητη αξία του και τον κατατάσσουν ανάμεσα στους καλλιτέχνες-μύθους της σύγχρονης παγκόσμιας καλλιτεχνικής πραγματικότητας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα πάνω από 90 εκατομμύρια δίσκων του που έχουν πωληθεί παγκοσμίως.
Ο Μποτσέλι θα φέρει στις καλλιτεχνικές του αποσκευές, την αύρα της τεράστιας καριέρας του και των συνεργασιών του με σύγχρονους ζωντανούς θρύλους του λυρικού θεάτρου όπως: Πλασίντο Ντομίνγκο, Χοσέ Καρέρας, Αντζελα Γεωργίου, Σάρα Μπράιτμαν, Ζουμπιν Μεχτα , Φράνκο Τζεφιρέλι, αλλά και με ονόματα της παγκόσμιας pop σκηνής, όπως: Σελίν Ντιόν, Ελτον Τζον, Τόνι Μπένετ, Τζένιφερ Λόπεζ και Εντ Σίραν.
Το πρόγραμμα της συναυλίας θα αναδείξει στο έπακρον το εύρος και τις απεριόριστες δυνατότητες της διάσημης φωνής του, αλλά και του εκρηκτικού του σκηνικού ταπεραμέντου. Θα αποτελείται από διαμάντια του κλασικού-συμφωνικού ρεπερτορίου σε συνδυασμό με αγαπημένες άριες όπερας και οπερέτας που θα συνυπάρξουν με Ιταλικές καντσονέτες αλλά και σύγχρονα pop ακούσματα.
Ο Μποτσέλι επιστρέφει και πάλι, μετά από ένα διάστημα πολλών χρόνων, στην Αθήνα και στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού. Θα τον συνοδεύουν η χορωδία και η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την οποία θα διευθύνει ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μαέστρους, ο περίφημος Μαρτσέλο Ρότα.
Κάτω από τον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης, μάρτυρες, μύστες και κοινωνοί σε αυτό το μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός, θα είμαστε όλοι εκεί.
Για καλό σκοπό
Η συναυλία διοργανώνεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα International Foundation for Greece (IFG) (www.if-gr.org), το οποίο ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη με στόχο την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών.
Το IFG, πιστό στις αξίες της κοινωνικής ευαισθησίας και συνεισφοράς, θα παρουσιάσει τον διάσημο τενόρο και Επίτιμο Πρόεδρό του, Μποτσέλι, στο πλαίσιο επίτευξης των ευγενών του στόχων. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν μεταξύ άλλων, στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία της Ελληνική Επικράτειας καθώς και νοσοκομειακού εξοπλισμού.
Πληροφορίες
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019
Η προπώληση ξεκίνησε
ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ
Άνω Διάζωμα:55 €
ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ
Γ Ζώνη : 85€
Β Ζώνη : 120€
ΑΖώνη : 150€
VIP : 190€
Σχετικά
Η Μαριάνα Κατσιμίχα, κόρη του Πάνου Κατσιμίχα, που έχει γίνει viral στο tik tok με «Το βαλς των χαμένων ονείρων»
Η φωνή πίσω από το τραγούδι που έγινε viral στα social media μιλά για όλα!
«ΠΑΝΗΓΥΡΙσματα» με τη Γωγώ Τσαμπά στην Κύπρο
Είστε έτοιμοι για μια διαφορετική εμπειρία διασκέδασης;
Καλοκαίρι με τον Γιάννη Κότσιρα στην Κύπρο
Ο εμβληματικός καλλιτέχνης γιορτάζει φέτος 30 χρόνια στη δισκογραφία και μας προσκαλεί να το γιορτάσουμε σε δύο ξεχωριστές συναυλίες τον Ιούλιο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεκινά τη φετινή του καλοκαιρινή περιοδεία από την Κύπρο - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων
Όλες οι λεπτομέρειες
O Kadebostany φέρνει το The Outsider Tour στο Warehouse στην Λεμεσό
Η περιοδεία γιορτάζει το νέο άλμπουμ The Outsider, μια βαθιά προσωπική δουλειά
Bangaranga: Τι σημαίνει ο τίτλος του τραγουδιού που στέλνει η Βουλγαρία στη Eurovision
Το ρεφρέν του «Bangaranga» γίνεται viral στα social media - Σε ποια θέση το «βλέπουν» οι στοιχηματικές
Το The Piano Tour θα πλημμυρίσει με μουσική την πλατεία Ελευθερίας
Μια βραδιά με άρωμα Γαλλίας, αγαπημένες μελωδίες και τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Μανώλη Νεοφύτου και Βάκια Σταύρου, σε μια ανοιχτή εκδήλωση για όλους
Αυτός είναι ο επόμενος καλλιτέχνης που θα ανέβει στη σκηνή του λευκωσιάτικου Zazza
Έρχεται για μία δυνατή βραδιά γεμάτη επιτυχίες, στο απόλυτο hotspot της πόλης
Eurovision 2026: Τα στοιχήματα μετά την ανακοίνωση των 35 τραγουδιών
Στην κορυφή των στοιχηματικών και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά παραμένει η Φινλανδία
Νύχτα κλασικής μουσικής με την πιανίστα Άννα Αβραμίδου και τον φλαουτίστα Σάββα Χριστοδούλου
Ένα πρόγραµµα που γεφυρώνει το κλασικό και ροµαντικό ρεπερτόριο µε σύγχρονες µουσικές δηµιουργίες.
Oι Ignis Motus έρχονται να μας ξεσηκώσουν στο DownTown Live
Μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, ζωντάνια και διασκέδαση