Things to Do , Προσεχώς

Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας με θέατρο, χορό και μουσική

Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2019 – Κάτω από τα Τείχη, με κύριο πυρήνα του το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2019

Από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2019 – Κάτω από τα Τείχη, το οποίο επιμελείται καλλιτεχνικά ο Γιώργος Παπαγεωργίου και θα έχει ως κύριο πυρήνα του το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. 

Ανοικτή πρόκσληση
Ο Δήμος Λευκωσίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε επαγγελματίες καλλιτέχνες (φυσικά πρόσωπα) και οργανισμούς (νομικά πρόσωπα) που λειτουργούν νόμιμα στην Κύπρο να υποβάλουν προτάσεις για μελέτη και πιθανή ένταξη τους στο πρόγραμμα του φεστιβάλ. 

Γίνονται δεκτές προτάσεις για παραστάσεις θεάτρου, σύγχρονου χορού και μουσικής, οι οποίες θα διεξαχθούν είτε σε ιταλική σκηνή (π.χ. Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας) είτε σε studio theatre, καθώς και προτάσεις για παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ (π.χ. video art ολιγόλεπτης διάρκειας, δράσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας κ.ά.).

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα πρέπει να συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία του Φεστιβάλ που είναι να στηρίξει και να αναδείξει νέους επαγγελματίες δημιουργούς, καλλιτέχνες και φορείς, να προτείνει πολιτιστικές δραστηριότητες με στόχο να βοηθήσουν τους πολίτες να αποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα και την ισότητα ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, χρώματος, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού και να  προτείνει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες μέσα από την επαφή τους με άλλες κουλτούρες, άλλα ήθη, διαφορετικά κοινωνικά σύνολα. 

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα πρέπει να παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Επαρχία Λευκωσίας. Τα έξοδα προβολής κάθε εκδήλωσης, όπως και ενοικίασης χώρου θα αναληφθούν από τον Δήμο, που δεν είναι υποχρεωμένος να δεχθεί ή να εγκρίνει οποιαδήποτε πρόταση, αν κρίνει ότι δεν υπάρχει κατάλληλη.

Οι προτάσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν πλήρη περιγραφή και ανάπτυξη της πρότασης και το σκεπτικό που διέπει την παραγωγή, υποστηρικτικό υλικό, πλήρη ονομαστικό κατάλογο και βιογραφικά των καλλιτεχνών, καθώς και τα ονόματα των ατόμων τεχνικής υποστήριξης, αναλυτικό κόστος ανά παράσταση, σύντομη αναφορά στο προφίλ του προτείνοντος, τη διάρκεια της παράστασης, τον χρόνος που απαιτείται για το στήσιμο και τις πρόβες, τον αριθμό παραστάσεων (1-3), τις προτεινόμενες ημερομηνίες υλοποίησης καθώς και τον προτεινόμενο τύπο θεατρικής σκηνής.

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούνται να υποβάλουν περισσότερες από μια προτάσεις. Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι τις 18 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, στο nicifest@nicosiamunicipality.org.cy. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 99080865, email: george.papageorgiou@nicosiamunicipality.org.cy. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close