Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2019
Το πρωτοποριακό και δημοφιλές φεστιβάλ Φέγγαρος επιστρέφει για 9η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας συναρπαστικούς καλλιτέχνες από την Κύπρο, τη Μεσόγειο και όχι μόνο. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την 1-3 Αυγούστου 2019, στο γραφικό χωριό Κάτω Δρυς, της επαρχίας Λάρνακας και στις τρεις σκηνές του, πρόκειται να εμφανιστούν περισσότερα από σαράντα συγκροτήματα.
Ο Φέγγαρος ως διοργάνωση, εστιάζει σε καλλιτέχνες που καινοτομούν στην pop μουσική και δίνει στο ακροατήριο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου πρόσβαση στη διεθνή μουσική σκηνή. Αξιοποιεί τη γεωγραφική θέση του νησιού, που λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με μεγάλη ποικιλία μουσικών ειδών από όλο τον κόσμο. Έτσι κατά τη διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει καλλιτέχνες της pop , rock , dance , hip hop αλλά και παραδοσιακής μουσικής σκηνής. Ταυτόχρονα στόχος του φεστιβάλ είναι να εισάγει τους ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες στην κυπριακή κουλτούρα και παράδοση, μέσω της διαμονής τους στο αγροτουριστικό χωριό του Κάτω Δρυ.
Αυτή τη χρονιά, θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στους επισκέπτες τη μεγαλύτερη ροκ μπάντα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τους Planet of Zeus, καθώς και τους Thrax Punks και Balothizer, οι οποίοι συνδυάζουν τη μουσική παράδοση με το σύγχρονο ήχο. Ο δημοφιλής Κύπριος ράπερ JUΛIO με τις ανατρεπτικές του δημιουργίες, θα εμφανιστεί επίσης στη σκηνή του Φέγγαρου, την πρώτη μέρα της διοργάνωσης. Κατά τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, θα απολαύσουμε συναυλίες σύγχρονης pop μουσικής, από καλλιτέχνες όπως η τραγουδοποιός Nalyssa Green, η οποία έχει κυκλοφορήσει ένα από τους ωραιότερους ελληνόφωνους δίσκους τη χρονιά που μας πέρασε, όπως επίσης και το ολοκαίνουριο ηλεκτρονικό project του Νικόλα Μεταξά με το όνομα METAXAS x GHSTWRLD.
Η Marina Satti με το γκρουπ Fones, θα αποτελέσουν την κορύφωση της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ, παρουσιάζοντας τις ξεχωριστές τους δημιουργίες, οι οποίες συγχωνεύουν τα παραδοσιακά μεσογειακά, βαλκανικά και ανατολίτικα ακούσματα με τη σύγχρονη pop και hip hop μουσική. Την τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ, θα απολαύσουμε το μοναδικό Φοίβο Δεληβοριά μαζί με όλη του τη μπάντα, οπως επίσης θα γίνει και μία αποκλειστική εμφάνιση της Βασιλικής Αναστασίου με την χορωδία Amalgamation Choir, γνωστές ως Vasiliki and the Amalgamation, που θα παρουσιάσουν αυθεντικά τους κομμάτια, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ανάμεσα σε πολλούς άλλους καλλιτέχνες και δημιουργούς, θα εμφανιστούν το freakout ψυχεδελικό τρίο Fumaça Preta από την Πορτογαλία και η μαγευτική τραγουδοποιός Eleni Era.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενες διοργανώσεις του Φεστιβάλ Φέγγαρος, έχουν λάβει μέρος καλλιτέχνες όπως οι βραβευμένοι με Grammy, Fantastic Negrito και Joss Stone, καθώς και τα μεγάλα ονόματα της pop μουσικής Joan As Police Woman, Alice Phoebe Lou, Deerhoof, TootArd, Soccer96 και Larry Gus.
Χορηγός: Carlsberg
Υποστηρικτές: #EUandME, Υφυπουργείο Τουρισμού, Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Δρυ
Ιστοσελίδα: www.fengaros.com
Facebook: www.facebook.com/fengaros
Instagram: www.instagram.com/fengaros
-
Κάτω Δρυς
01 Αυγούστου - 03 Αυγούστου 2019
Σχετικά

Ένα αγαπημένο ελληνικό μουσικό event επιστρέφει στον χώρο του "εγκλήματος"
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας διασκεδάζει για δεύτερη χρονιά με ελληνικούς ρυθμούς

Ανακοινώθηκε ένα ακόμα μεγάλο live στο Nava Seaside
Ποιος καλλιτέχνης θα ανέβει στη σκηνή του;

Ο APON έρχεται Κύπρο για το πιο ξεχωριστό live, στο απόλυτο hotspot του νησιού
Ο APON, ο super επιτυχημένος και περιζήτητος τραγουδοποιός, «ντύνει» αυτό το καλοκαίρι με την πιο ξεχωριστή μουσική

Μία μουσική βραδιά που θα ταξιδέψουμε με Μάλαμα, Αλκίνοο και άλλους αγαπημένους καλλιτέχνες
Με τους Κυριάκο Κώστα στο πιάνο, Ελένιο Ισιδώρου στο βιολί και Μιχάλη Λυσιώτη στην κιθάρα και στην φωνή

Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο σε ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ
Με τον Γιώργο Γρηγορίου και την Φρειδερίκη Τομπάζου

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Αυτός είναι ο λόγος που ακύρωσε την καλοκαιρινή της περιοδεία
«Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά» δήλωσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη

Ο Ησαΐας Ματιάμπα μάς ταξιδεύει με την κιθάρα του στη Λευκωσία
Μόνος στη σκηνή, με μια κιθάρα, ο Ησαΐας Ματιάμπα ερμηνεύει τραγούδια που έχουν κάτι να πουν


To "Χόρεψε" θα είναι το soundtrack του καλοκαιριού μας
To ντουέτο-έκπληξη των Μιχάλη Χατζηγιάννη - Χρήστου Μάστορα θα είναι η επιτυχία του καλοκαιριού

H Κλαυδία έρχεται στην Κύπρο για μία καλοκαιρινή συναυλία
Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη φετινή Γιουροβίζιον ταξιδεύει στο νησί μας για να μας χαρίσει μία ξεχωριστή μουσική βραδιά

Γιώργος Μαργαρίτης και Πίτσα Παπαδοπούλου σε μία μοναδική μουσική συνάντηση στον Πύργο Λεμεσού
Μαζί τους ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Summer Music Festival 2025 στο Aphrodite Hills Resort
Sips, Sounds and Sunsets για όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο!