Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2019
Όλοι πιστεύουμε σε γενικές γραμμές ότι τα φρούτα είναι φθηνά και μπορούμε να τα βρούμε παντού. Όχι, όμως, αυτό το φρούτο.
Υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος ανανά, ο οποίος αξίζει χιλιάδες ευρώ. Τον 18ο αιώνα, οι ανανάδες αποτελούσαν σύμβολο πλούτου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τα καλλιεργούσαν στην Ευρώπη, οπότε όταν εξερευνητές τα έφεραν από τις εξωτικές χώρες, η προσφορά ήταν χαμηλή και η ζήτηση πολύ υψηλή.
Η τιμή, με τα σημερινά δεδομένα άγγιζε τα 7.000 ευρώ. Φυσικά, τώρα τον ανανά τον βρίσκεις παντού οπότε έχει χάσει την σημασία του εξωτικού και δυσεύρετου φρούτου.
Θα αναρωτιέστε τώρα γατί χαρακτηρίζεται ως το πιο ακριβό στον κόσμο.
Στους κήπους «Cornwall’s Lost Gardens of Heligan», στο Ηνωμένο Βασίλειο, το συγκεκριμένο είδος ανανά φυτεύεται και ευδοκιμεί σε ένα ειδικό υπόστρωμα εδάφους που περιέχει κοπριά και ούρα αλόγου και αρκετό άχυρο.
Οι περίεργες στρατηγικές που χρησιμοποιούνται εδώ, οφείλονται σε παλιότερες τεχνικές που βοηθούν το φρούτο να αναπτυχθεί σε πιο ψυχρό κλίμα.
Γιατί είναι τόσο ακριβά;
Στην πραγματικότητα, αυτοί οι ανανάδες δεν έχουν τιμή, γιατί πολύ απλά δεν προσφέρονται για πώληση. Ωστόσο, το κόστος σε εργατικό δυναμικό και υλικά για να αναπτυχθεί το φρούτο κατά την διάρκεια δύο ετών ανέρχεται στα 1.200 ευρώ.
Όταν αναπτυχθούν πλήρως οι ανανάδες καταλήγουν στα χέρια αυτών που τα καλλιέργησαν, ως κίνηση καλής θέλησης που ασχολήθηκαν με την ανάπτυξή τους.
Ένα μόνο από αυτά είχε δοθεί στη βασίλισσα Ελισάβετ Β′ για την 50η επέτειο του γάμου της.
Ποια θα ήταν η τιμή τους στην αγορά
Aν κάποιος από αυτούς τους ανανάδες πωλούνταν ποτέ, λόγω της σπανιότητας, της αρχαίας τεχνικής, του χρόνου που ξοδεύεται και της χειρωνακτικής εργασίας, η τιμή τους θα άγγιζε τα 15.000 ευρώ.
Παρόλο που πιθανότατα δεν θα μπορέσετε ποτέ να δοκιμάσετε ένα για τον εαυτό σας, οι καλλιεργητές περιγράφουν την γεύση τους ως «πολύ γλυκό με μια εκρηκτική γεύση».
Πηγή: factsite
Σχετικά

Δύο μοναδικά εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα της Αγίας Νάπας, που αξίζει να ανακαλύψεις το φετινό καλοκαίρι
Από τη χαλαρή πολυτέλεια του Vala Beach Club μέχρι την υψηλή κουζίνα και τα δημιουργικά cocktails του Glasshouse Lounge Restaurant, εδώ θα ζήσεις εμπειρίες που συνδυάζουν θάλασσα, γεύση και στυλ

Ο Αντρέας φτιάχνει την Kreppa που έχει ξετρελάνει τους Λεμεσιανούς και όχι μόνο
Το ολοκαίνουριο, μοντέρνο truck της πόλης, φτιάχνει την καλύτερη -ίσως- κρέπα που έχει φάει μέχρι σήμερα

Taste Atlas: Μια ελληνική πόλη στις 100 καλύτερες για φαγητό στον κόσμο
Ωστόσο, δεν είναι ψηλά στη λίστα καθώς δεν μπήκε ούτε στις 50 καλύτερες πόλεις - Διαθέτει «μοναδικά παραδοσιακά εστιατόρια»

Taste Atlas: Η ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη στον κόσμο - Στη λίστα και η κυπριακή
«Πού να πάμε για καλοκαιρινές διακοπές; Κάπου με το καλύτερο φαγητό, φυσικά!» γράφει το Taste Atlas

Ένα από τα αρχαιότερα στέκια της Λευκωσίας για οφτό, επιστρέφει
Επαναλειτουργεί σήμερα, ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα

Τις Παρασκευές του Ιούλη πάμε για Smash burger με θέα στη νέα ταβέρνα του Καλοπαναγιώτη
Smash Fridays στη Μωροκανέλλα στον Καλοπαναγιώτη – Smash burgers με θέα την κοιλάδα της Μαραθάσας

1+1 προσφορά στο ολοκαίνουργιο ρόφημα της αλυσίδας Starbucks
Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι με τον πιο δροσερό τρόπο

Ένα ζευγάρι Κυπρίων στην κορυφή των «φισιάτικων» στη Μεγάλη Βρετανία
Ένα ζευγάρι Κυπρίων βρέθηκε στην κορυφή των «φισιάτικων» (fish and chips) της Βρετανίας

Το beach bar/restaurant της Λεμεσού που μεταμορφώθηκε κι έγινε κούκλα!
Ναι, το Plage άλλαξε… και του πάει!

Προς πώληση ένα από τα πιο διάσημα ταβερνάκια-στέκια της Λευκωσίας
Μία από τις πιο όμορφες αυλές της Λευκωσίας, κατέβασε ρολά

Τέλος εποχής για το θρυλικό σουβλάκι του Άρη
Όλη η Kύπρος έχει φάει από εκεί: Το τέλος του θρυλικού σουβλατζίδικου που λάτρεψαν ντόπιοι και επισκέπτες της συμπρωτεύουσας

Ανακαλύπτουμε τις "κρυφές" αυλές και τους "μυστικούς" κήπους της Λευκωσίας
Η Λευκωσία αποκαλύπτεται μέσα από τα αθέατα διαμάντια της — αυλές που ζωντανεύουν με γεύσεις, μυρωδιές και ιστορίες του καλοκαιριού.