Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2019
Μια εντυπωσιακή παραγωγή του Ακαδημαϊκού Εθνικού Θεάτρου, Όπερας και Μπαλέτου Bolshoi της Λευκορωσίας, με θεαματικά σκηνικά και συντελεστές διεθνούς ακτινοβολίας επιφυλάσσει στο φιλόμουσο κοινό το 21Ο Pafos Aphrodite Festival. Στις 30 και 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου, παρουσιάζεται στην επιβλητική σκηνή του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου, το συγκλονιστικό αριστούργημα του Giuseppe Verdi “Macbeth”.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της φετινής παραγωγής ανέλαβε ο Vladimir Gridiushko, Γενικός Διευθυντής του Θέατρου Bolshoi της Λευκορωσίας, ενός από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, ο οποίος σε σημείωμά του αναφέρει πως οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια από τις λαμπρότερες και πιο μυστικιστικές όπερες του ιδιοφυή συνθέτη Giuseppe Verdi.

Κατά την διάρκεια των παραστάσεων επισημαίνει ο κ. Gridiushko «επιθυμούμε να καταπλήξουμε, να εμπνεύσουμε και να αγγίξουμε την καρδιά του κάθε θεατή. Επιθυμούμε να αφήσουμε τροφή για σκέψη στη ψυχή και το σωστό μήνυμα στην καρδιά σας. Είμαστε σίγουροι ότι η ατμόσφαιρα της Κύπρου και το εντυπωσιακό σκηνικό όπου θα διαδραματιστεί η πλοκή του έργου θα δώσουν στην παραγωγή μια ιδιαίτερη γοητεία, νέες δυνατότητες ερμηνείας και θα μας επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε αυτά που πρέπει».

Το έργο Macbeth υπογραμμίζει ο Vladimir Gridiushko, είναι η πιο τολμηρή και φιλόδοξη όπερα από τα πρώτα έργα του Verdi. Μια τυπική, για Ιταλική όπερα, πλοκή με βαρύτονο στον ομότιτλο ρόλο, με τις νέες αρχές ερμηνείας ατομικής άριας, έντονο πάθος αλλά όχι ερωτικό όπως έχει συνηθίσει το ακροατήριο, και η διαβολική, η χειρότερη μορφή ανθρώπινης συμπεριφοράς: δίψα για δύναμη, εκδίκηση, ζήλια, μίσος... Όλα αυτά, μαζί με την όμορφη μουσική κάνουν το εν λόγω έργο να ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα του ιδιοφυούς Ιταλού συνθέτη. Θα πρέπει να σημειωθεί προσθέτει ο κ. Gridiushko, ότι ο σκηνοθέτης της παραγωγής Mikhail Pandzhavidze ξέρει πως να δουλέψει με το συγκεκριμένο υλικό – ακόμα και όταν οι αποφάσεις του είναι αμφιλεγόμενες, το κοινό θέλει να τις συζητήσει και να τις αναλογιστεί ξανά και ξανά. Οπότε, η παράσταση αυτή δεν θα αφήσει κανένα αδιάφορο ή απογοητευμένο.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της παραγωγής κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στους σολίστ, χορωδούς και μουσικούς της ορχήστρας που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ, εξηγώντας πως πρόκειται για ταλαντούχους, αληθινούς και χαρισματικούς καλλιτέχνες. «Είναι τα διαμάντια του θεάτρου και η περηφάνια μας. Τους εμπιστεύτηκαν τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, είναι νικητές σε διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ. Θα παρουσιαστούν στην σκηνή και θα επιδείξουν τις ικανότητες τους με ενθουσιασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση» τονίζει ο κ. Gridiushko.



Πληροφορίες: Pafos Aphrodite Festival Cyprus, Τηλ: 26822218 / Web: www.pafc.com.cy.
Τιμές των εισιτηρίων: €25, €40, €50 και €70. Η μετάφραση θα δίνεται ταυτόχρονα στην ελληνική, αγγλική και ρωσική γλώσσα μέσω υποτίτλων.
Σχετικά
Η αθηναϊκή παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά έρχεται Κύπρο
Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου
“Η Μέρα που η Νίνα Σιμόν Σταμάτησε να Τραγουδά” από τη Θεατρική Ομάδα Persona
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Συριο-λιβανέζας ηθοποιού Νταρίνα Αλ Τζουντί
Τελευταία παράσταση του «Τρελαντώνη» την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Πρόκειται για μια φρέσκια, τρυφερή και γεμάτη ενέργεια θεατρική παραγωγή που μιλά στην καρδιά μικρών και μεγάλων
Σ’ εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη, στον ΘΟΚ τον Ιανουάριο
Η Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους» ανεβάζει το έργο σε σκηνοθεσία Θανάση Γεωργίου
Βραβείο «Κάρολος Κουν» στον Κύπριο ηθοποιό Χάρη Χαραλάμπους-Καζέπη: Βραβείο Θεάτρου στην Δ. Μπεμπεδέλη -Αναλυτικά οι νικητές
Ενας περιπλανώμενος αφηγητής, χαμένος μέσα στη δίνη της σύγχρονης πόλης που αναζητά τη δική του αλήθεια. Ο Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, με τον Οιδίποδα, είναι ο νικητής των βραβείων Κουν
10 θεατρικές παραστάσεις για τον Δεκέμβριο
Από κλασικά αριστουργήματα έως σύγχρονες δημιουργίες, ο Δεκέμβριος προσφέρει ένα πολυφωνικό, απαιτητικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον θεατρικό τοπίο για όλους τους φίλους του θεάτρου.
Κριτική: Η σκηνική αναγέννηση του «Εγκλήματος στο Όριεντ Εξπρές» από τον ΘΟΚ
Μια βαθιά θεατρική προσέγγιση που μετατρέπει το κλασικό αστυνομικό αφήγημα σε ολοκληρωμένο σκηνικό γεγονός
38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: Βραβευμένες παραστάσεις ανεβαίνουν στη Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους»
Πρόκειται για τα έργα που κέρδισα το πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο
«Ο Πολυέλαιος» της Μαρίνας Μακρή, η 184η παραγωγή της ΕΘΑΛ, σε συνεργασία με την ομάδα enact
Ένα σύγχρονο κυπριακό έργο που απαθανατίζει την επεισοδιακή συνεύρεση μιας τυπικής κυπριακής οικογένειας
"Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα" στο Θέατρο Δέντρο
Ένα έργο που εξερευνά την αγάπη και τη διαρκή διαπραγμάτευση γύρω από αυτήν
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και CYTA συνεργάζονται για αυξημένη προσβασιμότητα στο θέατρο
Σε μια καινοτόμα συνεργασία προχώρησαν το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και η Cyta, ενισχύοντας την προσβασιμότητα στις παραστάσεις που πραγματοποιούνται στο θέατρο.
AND/DNΑ: Η ταυτότητα της Ελευθερίας
Μια οπτικοακουστική θεατρική εμπειρία από την Άννα Φωτιάδου για τον φόβο, την καταστολή και την ανάγκη να αναδημιουργήσουμε το δικό μας «DNA»