Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

10 πράγματα που ξεχωρίζω (part 6)

Τι μπορείς να ανακαλύψεις, ανάμεσα στις τόσες ομορφιές του τόπου μας, και να τις επισκεφθείς και να τις απολαύσεις!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2013

1. Να πας στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, όπου προβάλλονται στο Θέατρο Ένα (Β΄ Δημοτική Αγορά) είκοσι τρία από τα πιο πολυσυζητημένα και πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ της χρονιάς.

 

2. Κάτω από το φεγγάρι και με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του υπαίθριου σινεμά, στο Κινηματοθέατρο Κωνστάντια στη Λευκωσία θα έχεις την ευκαιρία να δεις, κλασικά και σύγχρονα αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά στο 'Μαραθώνιο Θερινών Προβολών 2013'.

 

3. Να ντυθείς άνετα και να επισκεφθείς το Soho Wine & Beer bar στην παλιά Λεμεσό (70003537) για να δοκιμάσεις το γευστικότατο Back to the roots ή ένα από τα εξαιρετικά του κοκτέιλ (μπορείς να πεις στον μπάρμαν τα αγαπημένα σου υλικά και να αυτοσχεδιάσει). Εναλλακτικά πήγαινε στο in Theory (95100250) για λευκή sangria.

 

4. Να στήσεις τη σκηνή σου στο camping της Πόλης Χρυσοχούς, με τον ήχο των κυμάτων να σε παρασύρουν στο ρυθμό τους. Την επoμένη να κατευθυνθείς προς τον Πωμό (το νερό της θάλασσας εκεί είναι πεντακάθαρο), κάνοντας στάση πρώτα σε Αργάκα και Γυαλιά. Η ομορφιά του τοπίου θα σε αποζημιώσει και θα σου θυμίσει κάτι από την αθωότητα των παιδικών σου χρόνων.

 

5. Να πας με το πλοιαράκι (θα βρεις αρκετά που φεύγουν από το λιμανάκι στο Λατσί) στις όμορφες παραλίες του Ακάμα. Δεν είναι πολύ ακριβά, στοιχίζει περίπου €10 για 3 ώρες. Αν δεν έχεις κολυμπήσει μέχρι τώρα στο Blue Lagoon, δεν ξέρεις τι χάνεις!

 

6. Να δοκιμάσεις τους πεντανόστιμους μεζέδες στην ταβέρνα του 'Γιάννη' στον Κάθηκα (26633353). Η παραδοσιακή φιλοξενία του ιδιοκτήτη θα σε σκλαβώσει. Μην ξεχάσεις στο τέλος να ρωτήσεις τον κύριο Γιάννη αν έχει ετοιμάσει κουλουράκια με το έψιμα, θα ενθουσιαστείς!

 

7. Να επισκεφτείς την Παλιά Θελέτρα στην Πάφο (λίγο πριν τους Αγ. Αναργύρους, στο δρόμο που σε οδηγεί προς Πόλη Χρυσοχούς) και να εξερευνήσεις την άγρια ομορφιά του εγκαταλελειμμένου αυτού γραφικού χωριού.

 

8. Να περπατήσεις στο Φαράγγι του Άβακα (προς Άγιο Γεώργιο Πέγειας) και μετά οδικώς να κατευθυνθείς προς την πανέμορφη παραλία της Λάρας. Στη Λάρα μπορείς να πας και από το χωριό Ίνια της Πάφου. Η διαδρομή είναι μια από τις ωραιότερες της Κύπρου. Προσοχή στις χελώνες και μην ξεχάσεις να μαζέψεις τα σκουπίδια σου πριν φύγεις!

 

9. Να μείνεις με την παρέα ή την οικογένειά σου στην υπέροχη Villa Mple (booking.com) στο χωριό Πάνω Γυαλιά, κοντά στην Πόλη Χρυσοχούς. Είναι άνετη (χωρά 9 άτομα), με μεγάλη πισίνα, barbeque και υπέροχη θέα, αλλά κυρίως είναι πεντακάθαρη και πολύ οικονομική! Ιδανική επιλογή για value for money χαλαρωτικές διακοπές.

 

10. Να πας στον ποταμό του Λιοπετρίου για ψάρι. Είναι υπέροχο το σκηνικό εκεί.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close