Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2013
Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που διανύει η χώρα μας, και τις πενιχρές ευκαιρίες παραγωγής, οι Κύπριοι σκηνοθέτες όχι μόνο δεν το βάζουν κάτω αλλά το γιορτάζουν, προς το παρόν, "παγωμένο" αλλά πολλά υποσχόμενο κυπριακό σινεμά με προβολές αποκλειστικά Κυπριακών ταινιών. Οι κινηματογραφικές συναντήσεις με στέγη τον φθινοπωρινό κυπριακό ουρανό θα περιλαμβάνουν προβολές ταινιών µικρού και µεγάλου µήκους, που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, καθώς και ντοκιμαντέρ Κυπρίων σκηνοθετών, ενώ για πρώτη φορά το φεστιβάλ θα προβάλλεται παράλληλα στην ακριτική Δερύνεια, µε τη στήριξη του Δήµου Δερύνειας. Το φεστιβάλ θα ανοίξει με την πολυσυζητημένη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη "Ο Μαχαιροβγάλτης", μια ταινία που απέσπασε πολλά βραβεία ανά το παγκόσμιο. Θα προβληθούν επίσης δύο ντοκιμαντέρ: "Ο τόπος εν ο άδρωπος", του Μιχαλη Γεωργιάδη και "Εντελέχεια", του Σταύρου Παπαγεωργίου. Το φεστιβάλ αναδεικνύει ακόμα τη μικρού μήκους ταινία με προβολές τεσσάρων ταινιών: "Για το όνομα του σπουργιτιού", του Κύρου Παπαβασιλείου, "Lullaby", της Γιάννας Αμερικάνου, "Η απόδραση της βασίλισσας" του Πέτρου Χαραλάμπους, και "Pharmakon", του Ιωακείμ Μυλωνά.
Με µεγάλη συγκίνηση, η Ένωση Σκηνοθετών τιµά φέτος δύο σημαντικούς Κύπριους κινηματογραφιστές, τον Γιώργο Κατσούρη και τον Κώστα Φαρµακά, και προβάλλει ταινίες αλλά και διαφημίσεις που γύρισαν στην Κύπρο των περασμένων χρόνων.
-
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια
12 Σεπτεμβρίου - 15 Σεπτεμβρίου 2013
-
Υπαίθριο Λαογραφικό Μουσείο Δερύνειας
13 Σεπτεμβρίου - 16 Σεπτεμβρίου 2013
Σχετικά

«Καποδίστριας»: Αυτό είναι το επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή (βίντεο)
«Αν δεν μονοιάσουμε θα χαθούμε όλοι. Όλοι!» - Πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου.

Πρεμιέρες της Εβδομάδας: Τρόμος, δράμα, περιπέτεια και κωμωδία στις μεγάλες οθόνες
Ποικιλία πρεμιέρων για κάθε γούστο στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου.

Νταϊάν Κίτον: Η οικογένειά της αποκάλυψε από τι πέθανε
Τι ζήτησε η οικογένεια της ηθοποιού από τους θαυμαστές της

Πέθανε ο Άλκης Γιαννακάς – Το «ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη» – Ο “όμορφος κακός” του σινεμά που έγινε μύθος
Ένας ηθοποιός που έμεινε στην ιστορία ως ενσάρκωση του «κακού παιδιού με γοητεία»

Πέθανε η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός Ντάιαν Κίτον
Η Κίτον έγινε γνωστή τη δεκαετία του '70 μέσα από τον ρόλο της στη σειρά ταινιών «Ο Νονός» και τις συνεργασίες της με τον Γούντι Άλεν

Αυτή είναι η απάντηση της Disney στον Χάρι Πότερ
Νέες ταινίες για σειρά βιβλίων υπέγραψε η Disney

«Ocean’s 14» με Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Τζούλια Ρόμπερτς, Ματ Ντέιμον – Η απολαυστική συμμορία επιστρέφει
Τα γυρίσματα πιθανότατα θα ξεκινήσουν το 2026. Η πρώτη ταινία , το «Ocean's Eleven», ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 450 εκατ. δολάρια.

Τέσσερις κινηματογραφικές πρεμιέρες με δράση, σασπένς και χιούμορ στις κυπριακές αίθουσες
Νέες ταινίες για όλα τα γούστα!


Βασίλης Μιχαηλίδης– Κρυφοί Ανέμοι: Προβάλλεται το ντοκιμαντέρ για τον εθνικό ποιητή της Κύπρου
Το ντοκιμαντέρ φωτίζει τη ζωή και το έργο του σημαντικότερου ποιητή της Κύπρου

Οι 4 ταινίες που θα δούμε (δωρεάν) στο Φεστιβάλ Κυπριακών Ταινιών
Οι Τετάρτες στη Λάρνακα θα έχουν κυπριακό άρωμα

Παράλληλες Δράσεις και Ειδικές Προβολές στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Με το παράλληλο και ειδικό του πρόγραμμα, το φεστιβάλ δίνει φωνή σε νέους δημιουργούς