Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Open House Festival

Μοναδικές εμπειρίες με καταξιωμένους χορογράφους και ομάδες της διεθνούς και ντόπιας χορευτικής σκηνής

Δημοσιεύτηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2013

Η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού, ανοίγει τις πόρτες της, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με το πετυχημένο φεστιβάλ Open House,  προσκαλώντας το κοινό να βιώσει μοναδικές εμπειρίες με καταξιωμένους χορογράφους και ομάδες της διεθνούς και ντόπιας χορευτικής σκηνής.
Χορογράφοι από την Κύπρο και την Ιταλία, συμμετέχουν στο φετινό, Open House Festival, που γίνεται σε συνεργασία με το Θέατρο Ένα και το Θέατρο Ριάλτο, τα οποία και φιλοξενούν τις παραστάσεις. Το Open House Festival, έχει μέχρι σήμερα προσκαλέσει πολύ σημαντικές μορφές του Σύγχρονου Χορού, στήνοντας έτσι γέφυρες ανάμεσα σε Κύπριους και διεθνείς δημιουργούς και ενθουσιάζοντας το κοινό.
24 Σεπτεμβρίου - 20.30: Παραστάσεις στο Θέατρο Ένα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Act Your Age.

  • “Changing Skin” - Λία Χαράκη (Κύπρος)
  • “West End” - Chiara Frigo (Ιταλία)
  • “Zooming In” (video dance screening) - Εύη Δημητρίου (Κύπρος)

25 Σεπτεμβρίου – 20.30: Παράσταση στο Θέατρο Ριάλτο

  • “Parkin’son” – Gioulio D’Anna (Ιταλία)

Στα πλαίσια του φεστιβάλ φέτος, φιλοξενούν ανάμεσα σε άλλους καλλιτέχνες τον Giulio D’Anna Ιταλό χορευτή και χορογράφο. Ο Gioulio έχει μελετήσει την εναλλακτική ιατρική και τη χορογραφία και ερευνά την σύνδεση μεταξύ των θεραπευτικών πρακτικών και της τέχνης. Τα χοροθεατρικά έργα του, είναι η συνισταμένη της συγχώνευσης διαφορετικών πρακτικών θεάτρου και χορού και εστιάζουν στις προσωπικές ιστορίες των εκτελεστών.
Έχει δημιουργήσει ένα χοροθεατρικό ντουέτο  με τον πατέρα του,  που  πάσχει απο την ασθένεια Parkinson. Το έργο με τίτλο “Parkin’son”, έχει βραβευτεί στο Premio Equilibrio Roma (2011) και στο φεστιβάλ Dutch Days (2012) της Ολλανδίας και από τότε κάνει περιοδεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπληρώνοντας μέχρι σήμερα πάνω από 40 παραστάσεις.
Πρόκειται για ένα έργο που προσεγγίζει την ασθένεια σαν θέμα, με συνειδητοποίηση και ευαισθησία και δημιουργεί ένα ουδέτερο χώρο, όπου το σώμα γίνεται καθολικό, αποκαλύπτοντας τις αντιθέσεις και την εύθραυστη φύση του.
Το 'Changing Skin' είναι ένα ντουέτο που έχει δημιουργήσει η Κύπρια χορογράφος Λία Χαράκη, με τον πενηντάχρονο Αντώνη Λιβερόπουλο και την πενηνταεξάχρονη  Soosan Gilson. To ντουέτο πραγματεύεται την ιδέα της τόλμης που χρειάζεται κανείς, για να δεχτεί τον εαυτό του όπως είναι. Τέτοια τόλμη, όπως και οι ρυτίδες, έρχεται, μέσα από τη διαδικασία της ωρίμανσης.
Το “West End”  της Ιταλίδας χορογράφου Chiara Frigo,  είναι μια προσπάθεια να γιορτάσουμε με μια απαραίτητη και υγιή ελαφρότητα, την πλέον πιθανή παρακμή της Δύσης, με την επανεξέταση της παράδοσης του Vaudeville και των πιο σημαντικών του βημάτων. Ένα λαμπερό και προκλητικό corps de ballet, με τραγούδια και θραύσματα διαλόγου, από περφόρμερς προχωρημένης ηλικίας.
Το "Zooming in" είναι μια συνδημιουργία της Κύπριας Χορογράφου Εύης Δημητρίου με την αγγλίδα Lucy Cash. Πρόκειται για ένα βίντεο, που παρακολουθεί την σχέση της πρόγιαγιας με τον δισέγγονο της και  ερευνά τη ζωτική ανταλλαγή ενέργειας, μεταξύ δύο μακρινών γενεών.

Σεμινάρια και master classes

21, 22, 23 Σεπτεμβρίου 
From Limits To Possibilities/Από τα όρια στις δυνατότητες – για άτομα με κινητικές δυσκολίες - Gioulio D’Anna
Μετά από τη συνεργασία με τον πατέρα του ο Giulio D’Anna, δημιούργησε ένα κινητικό εργαστήριο  προσιτό για τους ανθρώπους με μειωμένη φυσική κινητική ικανότητα. Το εργαστήριο προσφέρει μια εύθυμη εξερεύνηση και προσκαλεί τους συμμετέχοντες να αναζωογονήσουν τις αντιλήψεις τους, γύρω από το σώμα και τις δυνατότητες τους.
Επικεντρώνεται στην αλλαγή της εστίασης από τα όρια, στις δυνατότητες. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανταλλακτούν μέσα από δημιουργικές πρακτικές και να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες, μέσα από την κίνηση του σώματος.
Το εργαστήρι είναι μια έρευνα, για το πως η χορευτική- δημιουργική κίνηση, μπορεί να οφελέσει άτομα με μειωμένη κινητική ικανότητα.

24 Σεπτεμβρίου
Embodying The Living Process / Σώμα και βιωματική διαδικασία - για όλες τις ηλικίες - Αριάννα Οικονόμου

Το σεμινάριο επικεντρώνεται στη σύγχρονη και αωματική έρευνα της χορογράφου Αριάννας Οικονόμου, με θέμα τη διαδικασία που περνά το σώμα μέσα από τον χρόνο.
Θα εξερευνηθεί το σώμα από τη πρώτη μας ζωή ως έμβρυο, τη δύναμη της δημιουργίας  και τις δημιουργικές αρχές,  διαμέσου των οποίων υποστηρίζεται η ύπαρξη μας ως ανθρώπινα όντα. Θα εξερευνηθούν κάποιες πτυχές των μεθόδων για  τους τρόπους ενσωμάτωσης, της προσωπικής αίσθησης, του ποιοι είμαστε  και  που βρισκόμαστε. 
Θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό χορό, για μια βιωματική τοποθέτηση πάνω στο θέμα,  σώμα / χρόνος / φθορά και τι σημαίνει αυτό, για το κάθε άτομο σε αυτή την πραγματικότητα.

Tα Σεμινάρια και master classes, πραγματοποιούνται επίσης στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Act Your Age, στη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού και προσφέρονται δωρεάν για όσους ενδιαφέρονται.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων- Για συμμετοχές και πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στο 99383379

Πληροφορίες & κρατήσεις: παρακαλούμε όπως κάνετε κράτηση για να εκδοθεί εισιτήριο από το Θέατρο Ριάλτο τηλέφωνο 77777745. Για τις παραστάσεις στο Θέατρο Ένα προμηθευτείτε εισιτήρια από την Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού στο τηλέφωνο 25340618 από τις 08.30 μέχρι τις 13.00. Έναρξη παραστάσεων στις 20.30. Τιμή εισιτηρίων: €12 - €8. info@dancehouselemesos.com / www.dancehouselemesos.com / www.rialto.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close