Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2019
Επισκεφτήκαμε το ανανεωμένο και ανακαινισμένο Columbia Steak House το οποίο μετά από μία μικρή παύση της λειτουργίας του το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε ξανά γυρίζοντας σελίδα με ένα νέο, εντυπωσιακό στυλ και design.
Μετά από 11 χρόνια επιτυχίας, ο γνωστός όμιλος εστιατορίων Columbia Restaurants έδωσε ένα άλλο αέρα στο πανέμορφο steak house το οποίο βρίσκεται στο Columbia Plaza στην Λεμεσό. Οι αλλαγές είναι εμφανείς και πέρα για πέρα εντυπωσιακές τόσο στο χώρο και την ατμόσφαιρα του εστιατορίου όσο και στο φαγητό.
Ο χώρος που έχει διαμορφωθεί σήμερα είναι πανέμορφος και glamourous όπως ακριβώς τον θυμόμαστε, το ψηλό ταβάνι σήματα κατατεθέν του χώρου από τη μία και από την άλλη το ξύλο κυριαρχεί στο εστιατόριο με τις μπορντό και χρυσές πινελιές να προσδίδουν ένα αέρα πολυτέλειας στον χώρο.
Αναπαυτικοί καναπέδες προστέθηκαν στο εστιατόριο μαζί με καινούργια τραπέζια και καρέκλες με δύο τεράστιους πίνακες αξίας να κλέβουν τις εντυπώσεις. Επίσης το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του εστιατορίου είναι η μεγάλη και άνετη κουζίνα που πλέον είναι ανοικτή και έτσι μπορείς να απολαύσεις ζωντανά την ομάδα της κουζίνας που μαγειρεύει ασταμάτητα. Νέος επικεφαλής και executive chef του εστιατορίου είναι ο Ευστάθιος Κόκκαλης που ανέλαβε την ανανέωση του μενού και των πιάτων του Columbia Steak House.
Στο Columbia Steak House θα βρεις ένα πλούσιο μενού σε κρεατικά, ψαρικά αλλά και vegan επιλογές. Ολόφρεσκά σούσι, ταρτάρ τόνου, ψαρικά, σαλάτες, νοστιμότατα ριζότο και τα ποιοτικά στέικ από Αυστραλία και USDA από Αμερική που είναι και η σημαία του εστιατορίου. Πρέπει να δοκιμάσεις το λαβράκι ceviche με hummus παντζάρι και την polenta με τυρί φέτα, βασιλικό, ντομάτα, τσορίζο και μαύρη τρούφα από τις νέες επιλογές του μενού.
Όσο για την κατηγορία των γλυκών, η Columbia Confectioneries έχει ανεβάσει τον πήχη και το επίπεδο των γλυκών στο νησί. Συστήνω το The Citron που είναι ένα δροσερό, ολόκληρο λεμόνι με γέμιση από σορμπέ λεμόνι και κρέμα πορτοκάλι. Επίσης το Chocolate sphere το οποίο είναι παγωτό με σιρόπι χαρουπιού, streusel φουντουκιού σε σοκολατένια σφαίρα. Μοναδικό! Εντυπωσιακή είναι και η καινούργια κάβα του εστιατορίου αφού πλέον είναι ένα από τα στολίδια του μαγαζιού, ένα wine room με αμέτρητες ετικέτες κρασιού από όλο τον οινικό κόσμο. Εδώ ζήτα την βοήθεια του έμπειρου sommelier του μαγαζιού κου Marko Roosve για την επιλογή του κρασιού σου.
Τέλος, δώσε σημασία στο βάθος του εστιατορίου όπου έχει δημιουργηθεί ένα πανέμορφο μπαρ που λειτουργεί επτά μέρες την βδομάδα και μπορείς να το επισκεφτείς για να απολαύσεις το κοκτέιλ σου, το κρασί σου και να το συνοδεύσεις φυσικά με φαγητό από το steak house αφού το μενού σερβίρεται κανονικά και εκεί. Ο χώρος θεωρείται smocking area με πολύ καλό εξαερισμό και διαθέτει άνετους δερμάτινους καναπέδες. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το μοναδικό τζάκι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα το οποίο βρίσκεται πάνω σε σιντριβάνι νερού.
Σχετικά

10 εκλεκτά κρασιά στο ποτήρι, 10 τρόποι να δοκιμάσεις το ίδιο steak αλλιώς
Tην Κυριακή στην οδό Τρικούπη

16 ταβερνάκια στη Λεμεσό που αξίζει να ανακαλύψεις
Αυθεντικές γεύσεις, ζεστή φιλοξενία και παραδοσιακή διασκέδαση σε κάθε γωνιά της πόλης


Το Amyth Nicosia τις Πέμπτες γίνεται το απόλυτο μέρος για καλή έξοδο
Πέμπτες στο Amyth Nicosia – εκεί όπου το after-work γίνεται εμπειρία

Νέο μπεργκεράδικο προσγειώνεται στο Kings Avenue Mall
Τα αγαπημένα smash burgers που έχουν κερδίσει τη Λεμεσό έρχονται στην Πάφο

Ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο νέο εστιατόριο της Λευκωσίας, που θα κλέψει τις εντυπώσεις
Το νέο Khora ετοιμάζεται να ανοίξει στην εντός των τειχών Λευκωσία

Taste Atlas: Δύο ελληνικές γλυκές πίτες στις 10 καλύτερες του κόσμου
Το Taste Atlas δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες γλυκές πίτες του κόσμου - Στην πρώτη θέση είναι μηλόπιτα από την Ολλανδία

Ποιες γαστρονομικές τάσεις θα μας απασχολήσουν το 2026;
Από την εμφάνιση των τροφών που προέρχονται από τα εργαστήρια, μέχρι την ανάγκη για τα πιο «λειτουργικά τρόφιμα» και τις συσκευές κουζίνας με AI

Μια ελληνική πόλη - έκπληξη στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Δεν είναι ούτε η Αθήνα ούτε η Θεσσαλονίκη

Smash Friday με θέα στον πανέμορφο Καλοπαναγιώτη
Αυτή την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, τα smash burgers ανεβαίνουν ξανά στο βουνό

To AYA COOKS είναι η πιο δημιουργική άφιξη της πόλης!
Το Aya Cooks σερβίρει τη Μεσόγειο αλλιώς προσκαλώντας σε σε μια εμπειρία με φωτιά, μπαχαρικά και δημιουργία

Γαρίδες χωρίς τέλος με δύο δωρεάν επαναγεμίσεις που θα σε ξετρελάνουν σε γνωστό εστιατόριο
Κάθε Τρίτη απολαμβάνουμε το Φεστιβάλ Γαρίδας με το αγαπημένο μας θαλασσινό έδεσμα