Δημοσιεύτηκε στις 05 Νοεμβρίου 2019
Η εταιρεία ASL Cretan Trading ltd και το Οινοποιείο Αλεξάκης, παρουσίασαν σε συνεργάτες, φίλους και λάτρεις του κρασιού τα βραβευμένα Κρητικά κρασιά Αλεξάκης, στην παρουσία του ιδιοκτήτη και οινοποιείου Απόστολου Αλεξάκη, καθώς και του Δ/ντη πωλήσεων του οινοποιείου Σπύρου Χριστουδουλάκη.
Μια καθαρά οικογενειακή υπόθεση
Οι μέτοχοι του οινοποιού είναι ο Στέλιος Αλεξάκης, ιδρυτής της επιχείρησης κατά τη δεκαετία του 1970 και οινολόγος-χημικός μηχανικός, η σύζυγός του Σοφία και τα παιδιά τους, Λάζαρος και Απόστολος, οι οποίοι είναι και οι δύο πτυχιούχοι οινολόγοι: ο πρώτος από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και ο δεύτερος από το Φρέσνο της Καλιφόρνια.
Ο Λάζαρος και ο Απόστολος, με τις καινοτόμες ιδέες και την τεχνογνωσία τους, ελέγχουν την παραγωγή, σχεδιάζουν και υλοποιούν τη μελλοντική εξέλιξη του οινοποιείου, χωρίς όμως να χαθεί ούτε μια σταγόνα από την πολύτιμη κληρονομιά της πρώτης γενιάς.
Tο μεγαλύτερο ιδιωτικό οινοποιείο της Κρήτης
Το οινοποιείο Αλεξάκη είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό οινοποιείο της Κρήτης (με αποθηκευτική δυνατότητα 16 εκατ. λίτρα) και με πελάτες του τις μεγαλύτερες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας. Επίσης, τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει εξαγωγές στην Αμερική με το brand «Alexakis» και στη Ρωσία και στην Κίνα με ιδιωτική ετικέτα.
Eπί δεκαετίες συνεργάζονται με το σύνολο σχεδόν των αμπελουργών του νησιού, διατηρούν πολυετείς συνεργασίες μαζί τους και γνωρίζουν πλήρως όλες σχεδόν τις ιδιαιτερότητες του κρητικού αμπελώνα ποικιλίες όπως έδαφος και μικροκλίμα.
Αυτή η γνώση τους προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέγουν αμπελοτόπια με το ιδανικότερο έδαφος για κάθε διαφορετική ποικιλία που παράγουν.
Με γνώμονα την ποιότητα της πρώτης ύλης, η εργασία τους ξεκινάει στον αγρό.

Σχετικά
Το Maestro του Ηλία Λέκα, έφτιαξε ένα γιορτινό μενού για την Παραμονή Χριστουγέννων
Ελληνικές γεύσεις και παράδοση σε γιορτινή εκδοχή, στη Λευκωσία
Η μεγαλύτερη γιορτή whisky & rum στην Κύπρο μόλις ανακοινώθηκε!
270+ λόγοι να μην χάσετε το Nicosia Whisky & Rum Experience 2026
Ένα νέο all-day spot φέρνει τη φρεσκάδα στο κέντρο της Λευκωσίας
Η πιο φρέσκια άφιξη της πόλης, με δημιουργικά πιάτα και τοπικές πρώτες ύλες σε πρωταγωνιστικό ρόλο
Η πιο λαχταριστή λίστα, με τις καλύτερες διευθύνσεις, για τα γλυκά των γιορτών
Σε ποια ζαχαροπλαστεία και bakeries θα βρούμε μελένια μελομακάρονα και μοσχοβολιστούς κουραμπιέδες;
Κυπριακό "μπούκκωμα" σε ένα πάρκο μέσα στο δάσος με γεύσεις που μυρίζουν παράδοση
Οι επιλογές θυμίζουν δημιουργική κουζίνα που αγαπά το comfort food, αλλά και την φρέσκια πρώτη ύλη.
Η ιταλική κουζίνα μόλις αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας»
Η ιταλική κουζίνα είναι τόσο καλή που η UNESCO μόλις την αναγνώρισε ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά»
Ζήστε τη δική σας χριστουγεννιάτικη ιστορία στο Colors Café του Four Seasons
Επιστρέφει και το Festive Afternoon Tea, προσκαλώντας μας να εξερευνήσουμε τον κόσμο του εκλεκτού τσαγιού
Αυτό το θεϊκό γλυκό αναδείχθηκε το καλύτερο στον κόσμο
Το Taste Atlas έδωσε στη δημοσιότητα και τις πιο αναλυτικές λίστες του με τα καλύτερα γλυκά του κόσμου
Taste Atlas: Η κυπριακή κουζίνα στις 100 καλύτερες, αλλά… τελευταία – Από σούβλα μέχρι… ρέσι στα πιο δημοφιλή πιάτα
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάταξη προκύπτει μετά από αξιολογήσεις του κόσμου
Τι είναι τα Turkish Pasta που έγιναν viral στις ΗΠΑ το 2025
Το πιάτο αυτό συνδυάζει μεσογειακές επιρροές με την άνεση του comfort food
Έφτασε το Kawacom’s #26 – Τώρα και στο Πέρα Χωριό Νήσου
Το Kawacom’s στο Πέρα Χωριό Νήσου, υποδέχεται ήδη το κοινό σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα
Το Stavris Kitchen γιορτάζει δύο χρόνια με ένα μεγάλο πάρτι γεμάτο γεύση, μουσική και εκπλήξεις
Ο σεφ Σταυρής Γεωργίου προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή κυριακάτικη εμπειρία με burgers, happy hour, δώρα και πολλές… φωτογραφικές στιγμές