Δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2019
Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει την παιδική παράσταση ΠΙΝΟΚΙΟ, βασισμένη στο ομώνυμο διάσημο ιταλικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου.
Ο Πινόκιο «εμφανίστηκε» για πρώτη φορά σε μια σύντομη ιστορία με τίτλο «Η Ιστορία μιας Μαριονέτας» του Κάρλο Κολόντι, που δημοσιεύτηκε σε ένα εβδομαδιαίο παιδικό περιοδικό το 1881. Δύο χρόνια αργότερα, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, ο Κολόντι εκδίδει όλες τις περιπέτειες της ξακουστής ξύλινης κούκλας σε ένα συλλογικό βιβλίο. Από τότε οι περιπέτειες του Πινόκιο μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 300 γλώσσες σε όλο τον κόσμο και μεταφέρθηκαν στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Η ιστορία του Πινόκιο αρχίζει όταν ο Τζεπέτο- ένας γέρος μαριονετίστας, βρίσκει στο δρόμο του ένα κομμάτι ξύλο που… κλαίει και γελάει! Αποφασίζει να κατασκευάσει μια όμορφη μαριονέτα και να της δώσει το όνομα Πινόκιο. Οι δύο τους δημιουργούν μια παράξενη οικογένεια και ο ξύλινος κούκλος μεγαλώνει με τον ίδιο τρόπο που θα μεγάλωνε και ένα πραγματικό παιδί.
Μα ο Πινόκιο βρίσκει πως η ζωή δεν είναι καθόλου εύκολη και δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει… Όταν αποφασίζει κρυφά να πουλήσει το αλφαβητάρι του, για να παρακολουθήσει μια παράσταση με μαριονέτες, τότε θα συναντήσει μια πονηρή αλεπού και έναν απατεώνα γάτο που του κλέβουν τα χρυσά νομίσματα… μέσα σ’ όλα αυτά πολλά-πολλά ψέματα και μια μύτη που… μεγαλώνει!
Ο Πινόκιο, δεν είναι απλά ένα παραμύθι «καληνύχτας», είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο και μια μεταφορά της ανθρώπινης κατάστασης. Ο Πινόκιο ονειρευόταν να γίνει ένα πραγματικό αγόρι, ένα παιδί όπως όλα τα άλλα, ακόμα και αν ήταν ένα αθώο και ανυπόμονο παιδί, όπως… όλα τα άλλα.
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, Flea Theatre, Λευκωσία 11.00
Γενική Είσοδος: €8
Σχετικά

"Φουκού": Το νέο καλοκαιρινό έργο του Φώτη Γεωργίδη που μιλάει με χιούμορ για όσα μας καίνε
Η προπώληση ξεκίνησε

Το Υπόγειο Θεατρήρι ανεβάζει "Το ημέρωμα της Στρίγγλας"
Το έργο είναι βασισμένο στο εμβληματικό θεατρικό του Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Η OPEN ARTS παρουσιάζει στο Περιβόλι, την κωμωδία του Σαίξπηρ ''Δωδέκατη Νύχτα''
Η επιστροφή στην κανονικότητα κρέμεται από μία κλωστή

Χορικά Ύδατα: Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ, σε κείμενο-σκηνοθεσία της Λίνας Νικολακοπούλου
Με ένα "δυνατό" καστ αποτεούμενο από τους Αννίτα Σαντοριναίου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Στέλα Φυρογένη κ.ά.

Δωρεάν παράσταση για το έργο του Μιχάλη Πασιαρδή, "Το Γατάνιν"
Σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου

Ο Χαμπής Δαμιανού συνεχίζει τις παραστάσεις για "Να σπάσει ο πάγος"
Προπώλησης της 2ης του σόλο stand-up comedy παράστασης

"Ξενες Γυναίκες πρόσφυγες": Το έργο-ύμνος προς την γυναίκα που ταλαιπωρείται από τον πόλεμο
Το βιβλίο της Όλγας Καζάκου Τσιάρα σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία από την Βαλεντίνα Σοφοκλέους

5 ελληνικές θεατρικές παραστάσεις έρχονται στην Κύπρο
3 κωμωδίες, ένα κλασικό και ένα σύγχρονο ελληνικό έργο ταξιδεύουν από την Αθήνα στις κυπριακές θεατρικές σκηνές

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Σπύρος Σταυρινίδης
Η Κύπρος αποχαιρετά έναν ηθοποιό που μας χάρισε αξιομνημόνευτες ερμηνείες

Μαθήματα Κωμωδίας: Για πρώτη φορά στην Κύπρο η συνεχώς sold-out παράσταση της Αθήνας
Η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη φτάνει στο νησί μας

Το διάσημο θεατρικό έργο του Laurent Baffie, έρχεται στο Θέατρο Ανεμώνα
Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Μαρίνος Ξενοφώντος

Οι Συκοφάντισσες έρχονται σε Λευκωσία και Λάρνακα
Η Χριστιάνα Αρτεμίου και η Χριστίνα Αργύρη παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό comedy show