Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2020
Αποτίνοντας φόρο τιμής στα 500 χρόνια από τον θάνατο του Ντα Βίντσι στη Γαλλία, το Μουσείο του Λούβρου και το Off-White c/o Virgil Abloh παρουσίασαν μια capsule κολεξιόν ως εορτασμό για τη ζωή και τα θρυλικά έργα του Φλωρεντινού ζωγράφου.
Η παρουσίαση της κολεξιόν συμπίπτει με την έκθεση «Leonardo da Vinci» την οποία φιλοξενεί το Λούβρο έως τις 14 Φεβρουαρίου και οι κρεασιόν διατίθενται online και, έως τη λήξη της έκθεσης, στο κατάστημα δώρων του παρισινού μουσείου.
«Από νωρίς με γοήτευε ο ντα Βίντσι. Ήμουν στην τελευταία τάξη του λυκείου στο Ουινσκόνσιν, έχοντας πάρει μάθημα τέχνης» αναπολεί, μιλώντας στο Designboom, ο Abloh, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του «Off-White». «Είχα τρομερό ενδιαφέρον όχι μόνον για τα έργα τέχνης του αλλά και για την επιρροή που άσκησε σε άλλους τομείς πέραν της τέχνης: επιστήμη, μηχανολογία, αρχιτεκτονική… Για εμένα, συμβολίζει τα πάντα όσα ήταν η Αναγέννηση».
Με μπατίκ πάνω σε t-shirts και hoodies, οι γραφιστικές αναπαραστάσεις πλέκουν έργα ζωγραφικής του ντα Βίντσι με τα λογότυπα του οίκου «Off-White», όπως τα ιδιαίτερα βέλη και οι λεζάντες. Μεταξύ των έργων που αναπαρίστανται είναι ο πίνακας «Η Παρθένος και το Βρέφος με τον Ιωάννη και έναν άγγελο», γνωστός ως «Η Παρθένος των Βράχων». Επίσης, ο πίνακας «Η Αγία Άννα, η Παρθένος Μαρία και ο Ιησούς βρέφος που παίζει με έναν αμνό», γνωστός ως «Η Αγία Άννα».
«Θέλω να φέρω σε σύγκρουση αυτούς του δύο κόσμους, οι οποίοι είναι φαινομενικά διαφορετικοί: τη μόδα και την υψηλή τέχνη» πρόσθεσε ο Abloh.
«Είναι κρίσιμο κομμάτι όλης της έως σήμερα δουλειάς μου να αποδείξω ότι κάθε μέρος, ανεξαρτήτως του πόσο περιοριστικό είναι, είναι προσβάσιμο για όλους. Ότι μπορεί να αναπτύξεις ενδιαφέρον να εκφραστείς μέσα από περισσότερες της μιας επαγγελματικής δραστηριότητας και ότι η δημιουργικότητα δεν είναι υποχρεωτικά δεμένη με έναν και μόνον κλάδο. Νομίζω ότι ο ντα Βίντσι ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που προσπάθησε να ζήσει σύμφωνα με αυτή την αρχή, κι εγώ προσπαθώ να κάνω το ίδιο».
«Μας συναρπάζει που η ματιά του Virgil Abloh στο παλάτι και τις συλλογές του Λούβρου βρίσκεται στο επίκεντρο της δημιουργικής πορείας αυτού του πολυτάλαντου καλλιτέχνη» τόνισε, από την πλευρά του, ο Adel Ziane, διευθυντής εξωτερικών σχέσεων στο Μουσείο του Λούβρου. «Η συνεργασία με το «Off-White» είναι για εμάς ένας τρόπος να πλησιάσουμε ένα καινούργιο κοινό. Με έναν καινούργιο τρόπο να τραβήξουμε το ενδιαφέρον τους στο Λούβρο». Το Μουσείο του Λούβρου εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο ως προς την επισκεψιμότητα μουσείο στον πλανήτη και διαθέτει τη μεγαλύτερη στον κόσμο συλλογή έργων ζωγραφικής του ντα Βίντσι καθώς και 22 σκίτσα του.
Σχετικά

Shein και Temu αυξάνουν τις τιμές τους από τις 25 Απριλίου
Οι ανακοινώσεις των δύο κινεζικών πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου

Το ωράριο των mall από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα
Δες όλες τις λεπτομέρειες

Η Lidl Κύπρου χάρισε απλόχερα χαμόγελα στο φετινό Easter Open Day
Ο αγαπημένος ανοιξιάτικος θεσμός στην καρδιά της πρωτεύουσας συνεχίζει να αποτελεί έναν πόλο έλξης για το κοινό που απόλαυσε τη μέρα του με πλούσιες δραστηριότητες και γεύσεις

Ένα καταφύγιο πολυτελούς shopping μας περιμένει στο Parklane Resort & Spa!
Όταν μιλάμε για αποκλειστικές εμπειρίες shopping, υπάρχει μόνο ένας προορισμός, καθώς το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol, υποδέχεται τις καλοκαιρινές συλλογές των πολυτελών οίκων μόδας του The Retail Village.


Εορταστικό ωράριο Πάσχα: Πώς λειτουργούν τα καταστήματα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο
Τα καταστήματα λειτουργούν με διευρυμένο συνεχές ωράριο προκειμένου να εξυπηρετηθεί το καταναλωτικό κοινό ενόψει Πάσχα 2025.

Η νέα σειρά περιποίησης προσώπου έφτασε και κάνει THAVMAτα
Το νέο skincare obsession έχει όνομα: SENSE THAVMA COSMETICS

Η Lidl Κύπρου δίπλα στους ανθρώπους της και αυτό το Πάσχα
Πασχαλινό τραπέζι με επιπρόσθετες παροχές και σταθερά 13,5 μισθούς ετησίως



Bazaar με εκπτώσεις έως και 70% σε επώνυμα καλλυντικά, αρώματα, ταξιδιωτικά είδη και πολλά άλλα
Το καθιερωμένο bazaar επιστρέφει σε νέα τοποθεσία

Η Κωτσόβολος μας καλεί για πρώτη φορά να ανακυκλώσουμε τις συσκευές μας και μας επιβραβεύει για την REACT πράξη μας
Με στόχο την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, η εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με τους καταναλωτές και ανακυκλώνουν ΜΑΖΙ ηλεκτρικές συσκευές, κάνοντας REACT για έναν βιώσιμο, πιο πράσινο πλανήτη