Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2020
Το ταξίδι από μόνο του μπορεί να είναι αρκετά ακριβό, πόσο μάλλον αν συμπεριλάβουμε τα έξοδα μέσα στο αεροδρόμιο. Την μία ο καφές που θα πιούμε, την άλλη ένα σάντουις που θα φάμε ή το δωράκι που θα αγοράσουμε στα duty free shops και το budget εκτοξεύεται στα ύψη.
Φυσικά όλα αυτά δεν είναι τυχαία, αλλά αντιθέτως, «ύπουλες» τακτικές των αεροδρομίων για να μας αναγκάσουν να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα. Αυτοί είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους εξασφαλίζουν ότι θα μας «αδειάσουν» τις τσέπες!
Το πάρκινγκ του αεροδρομίου
Τα αεροδρόμια χρεώνουν πολύ ακριβά τις θέσεις στο πάρκινγκ και κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα. Οι πελάτες δεν έχουν άλλη επιλογή, αφού είναι ο μόνος διαθέσιμος χώρος για να αφήσουν το αυτοκίνητό τους.
Τα duty free shops προορίζονται για ξοδέψουμε χρήματα
Αμέσως μετά τον έλεγχο ακολουθούν τα duty free shops με δεκάδες μαγαζιά να μας προσκαλούν να αγοράσουμε το οτιδήποτε. Στην πραγματικότητα αυτά τα μαγαζιά δεν ωφελούν όσο νομίζουμε. Αν αγοράσουμε τσιγάρα ή αλκοοόλ, συμφέρουν αλλά οτιδήποτε άλλο μπορούμε να το βρούμε φθηνότερα οπουδήποτε αλλού.
Ορισμένα αεροδρόμια ανακοινώνουν την πύλη 30 λεπτά πριν την απογείωση, εξασφαλίζοντας ότι θα περάσουμε περισσότερη ώρα στα μαγαζιά
Είναι η «χρυσή» ώρα για αυτούς. Είναι ο χρόνος που ξοδεύουμε από την ασφάλεια του αεροδρομίου μέχρι την επιβίβαση στο αεροπλάνο.
Τα όμορφα διακοσμημένα αεροδρόμια έχουν σχεδιαστεί για να σας κάνουν να νιώθετε λιγότερο άγχος
Πολλά αεροδρόμια έχουν φυτά για να δημιουργήσουν ένα ζεστό και ευχάριστο κλίμα ώστε νιώσουμε αρκετά ευχαριστημένοι και να ξοδέψουμε χρήματα. Άλλα αεροδρόμια προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες όπως καρέκλες που κάνουν μασάζ ή σπα.
Οι τιμές των φαγητών είναι στα ύψη
Το φαγητό στο αεροδρόμιο είναι σχεδόν πάντα υπερτιμημένο. Δεν είναι μόνο φαγητό, όμως. Θα χρεωθούμε επιπλέον για το νερό και οτιδήποτε άλλο πιούμε. Και όλα αυτά επειδή πολύ απλά δεν υπάρχουν άλλες επιλογές τριγύρω.
Οι υπηρεσίες συναλλάγματος στα αεροδρόμια έχουν υψηλότερες συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Όπως τα τρόφιμα που πωλούνται στα αεροδρόμια, έτσι και οι υπηρεσίες συναλλάγματος που βρίσκονται στα αεροδρόμια έχουν υψηλότερες συναλλαγματικές ισοτιμίες που είναι 7 και 15 τις εκατό παραπάνω από οπουδήποτε άλλου.
Πηγή: Huffpost.gr
Σχετικά
10 φθηνά ελληνικά νησιά για διακοπές το 2026
Αναζητάτε νησιά με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φθηνά ξενοδοχεία; Δείτε τη λίστα με τα πιο οικονομικά νησιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο - Η πρόβλεψη του Τμ. Μετεωρολογίας
"Στην Κύπρο, οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν να έχουμε ένα φυσιολογικο καλοκαίρι"
Το ελληνικό νησί που υμνούν οι βρετανικοί Times
Το δημοσίευμα σημειώνει πως το συγκεκριμένο νησί συνεχίζει να διατηρεί τη μυθική του γοητεία με τους σύγχρονους επισκέπτες να σαγηνεύονται κυρίως από τις «απίθανες παραλίες» και τα «δελεαστικά, τιρκουάζ νερά»
40 χωριά που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος: Πού να μείνεις, τι να φας και τι να δεις
Αν ψάχνεις την πιο αυθεντική καλοκαιρινή εμπειρία, ήρθε η ώρα να πας χωριό
Η απόλυτη εμπειρία του «slow travel», σε ένα σαββατοκύριακο στο Annabelle
Γαστρονομία, wine tasting και θαλασσινό αεράκι, στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Πάφου
Οι Times ξεχώρισαν τα 17 ελληνικά νησιά της «απόλυτης γαλήνης», δείτε την λίστα
Σε αφιέρωμά τους, οι βρετανικοί Times ξεχωρίζουν 17 «ήσυχους» παραδείσους της Ελλάδας, προορισμούς με γαλήνια ατμόσφαιρα, ειδυλλιακές παραλίες και χαλαρούς ρυθμούς ζωής, ιδανικούς για όσους αναζητούν διακοπές μακριά από τα πλήθη
Το Cap St Georges Hotel & Resort στα Booking.com Click. EMEA 2026 Partner Spotlight Awards
Η κορυφαία αυτή αναγνώριση απονεμήθηκε στο πλαίσιο του Click. EMEA 2026, της αποκλειστικής ετήσιας συνόδου συνεργατών της Booking.com
«Φεγγάρι της Φράουλας»: Πότε θα λάμψει η πανσέληνος του Ιουνίου, η 1η του καλοκαιριού
«Strawbery Moon»: Το φεγγάρι της φράουλας, το πρώτο φεγγάρι του καλοκαιριού θα λάμψει στον ουρανό σε λίγες ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε εκπτώσεις σε 13 υπέροχους προορισμούς, με τιμές που αρχίζουν από €17.99
Ετοιμάσου για καλοκαιρινή απόδραση, σε οικονομικές τιμές
Ακόμη δύο βιβλιοθήκες-βάρκες έπιασαν θέση στις παραλίες του Πρωταρά
Εγκατάσταση ακόμη δύο δανειστικών βιβλιοθηκών στις παραλίες Αγίας Τριάδας και Κάππαρη.