Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2020
«SUPERG!RL» είναι ο τίτλος του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει για την Ελλάδα η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 ώς τις 16 Μαΐου.
Τη μουσική του «SUPERG!RL» συνέθεσαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade. Κοντόπουλος και Arcade υπογράφουν και τους στίχους του τραγουδιού μαζί με τη Sharon Vaughn, ενώ creative director είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Η 17χρονη Stefania, που επέλεξε η δημόσια τηλεόραση της Ελλάδας για να εκπροσωπήσει τη χώρα στην 65η διοργάνωση του Διαγωνισμού, είναι ελληνικής καταγωγής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία, και συγκαταλέγεται ήδη στα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της γενιάς της με δυναμική μουσική, τηλεοπτική και online παρουσία που της έχουν χαρίσει τον τίτλο του teen icon.
Η Stefania ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία οκτώ ετών και στα δέκα της χρόνια ξεχώρισε στο δημοφιλές τηλεοπτικό ολλανδικό show «The Voice Kids», διάκριση που της άνοιξε την πόρτα για την εξαιρετική Κρατική Παιδική Χορωδία της Ολλανδίας. Το 2016 εκπροσώπησε την Ολλανδία στην Eurovision Junior με ερμηνεία που της χάρισε την 8η θέση.
Το πρώτο της single «Stupid Reasons» κυκλοφόρησε το 2018 και έφθασε στην κορυφή (No1) στο Kids Top 20. Toν Μάρτιο του 2019 το δεύτερο single της με τίτλο «Wonder» έγινε το soundtrack της ταινίας κινούμενων σχεδίων «Wonder Park», στην οποία η Stefania χάρισε και τη φωνή της, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο της single «Turn Around».
Η Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, που θα φιλοξενήσει τη φετινή Eurovision, δεν είναι άγνωστη σκηνή για τη Stefania. Η 17χρονη την έχει ήδη κερδίσει, καθώς έχει πραγματοποιήσει τρεις sold out εμφανίσεις ως guest σε συναυλίες.
Η Stefania συμμετέχει στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Brugklas», με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο νεανικό κοινό και έχει ήδη καταγράψει τρεις κινηματογραφικές ταινίες στο βιογραφικό της.
Διαθέτει προσωπικό κανάλι (50K) στο You Tube, εμφανίζεται ως παρουσιάστρια στο κανάλι του Meidenmagazine (70K) και σ’ αυτά να προσθέσουμε τον εξίσου δυναμικό της λογαριασμό στο Instagram με 247.000 followers.
Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος του Β΄ Ημιτελικού στις 14 Μαΐου.
Δείτε την Stefania στο Instagram και το Youtube.
Mένει τώρα να ακούσουμε το τραγούδι...
Σχετικά

«Στο ρυθμό της Καρδιάς μας»: Ένα μουσικό ταξίδι με τον Hovig
Η Πετρολίνα ενισχύει για ακόμη μια φορά το Telethon

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρη Φανή και Κώστα Χατζηχριστοδούλου
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του

«Στο Ρυθμό της Καρδιάς μας»: Ένα φιλανθρωπικό cocktail party με τον μοναδικό Hovig
Στηρίζοντας το Telethon Κύπρου και το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής

Συναυλίες των μουσικών συνόλων “Κάλεσμα” & “Numina” στην Λεμεσό
Ενώνουν φωνές και μουσικές σε μια βραδιά δημιουργικού διαλόγου και σύγχρονης κυπριακής έκφρασης

200 κιθάρες με τον Χρήστο Θηβαίο σε Λευκωσία και Λεμεσό
Ο Χρήστος Θηβαίος θα ερμηνεύσει κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του, καθώς και τραγούδια που αγαπά των συνθέτων

Το χρυσοπράσινο φύλλο αντήχησε στη «Χρυσή Αίθουσα» της Βιέννης (vid)
Το Ωδείο Musica Mundana πραγματοποίησε πρόσφατα εκπαιδευτική εκδρομή στη Βιέννη

Η Μικρή Άρκτος επιστρέφει με νέο πρόγραμμα και μπουάτ με Κύπριους καλλιτέχνες
Γιώργος Καλογήρου, Πάρης Παράσχος, Ανδρέας Ελεσνίτσαλης και Άγγελος Χεϊπέλογλου για μια μουσική βραδιά

Ο Γιάννης Κρητικός και ο Πέτρος Κουλουμής ενώνουν τις φωνές τους
Σε μια παράσταση όπου το λαϊκό συναντά το παραδοσιακό

Η Χρύσπα live κάθε Σάββατο στη Λευκωσία
Aπολαύστε πλούσιους μεζέδες και ατελείωτη διασκέδαση


Η Ελευθερία Ελευθερίου στην Χοροεσπερίδα Παραλιμνίου
Μια γιορτινή βραδιά με ζωντανή μουσική, φαγητό και κυπριακή διασκέδαση

Οι αυλές της Αγλαντζιάς θα γεμίσουν μουσική
Μουσικές Αυλές στον ιστορικό πυρήνα της παλιάς Αγλαντζιάς