Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2020
«SUPERG!RL» είναι ο τίτλος του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει για την Ελλάδα η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 ώς τις 16 Μαΐου.
Τη μουσική του «SUPERG!RL» συνέθεσαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade. Κοντόπουλος και Arcade υπογράφουν και τους στίχους του τραγουδιού μαζί με τη Sharon Vaughn, ενώ creative director είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Η 17χρονη Stefania, που επέλεξε η δημόσια τηλεόραση της Ελλάδας για να εκπροσωπήσει τη χώρα στην 65η διοργάνωση του Διαγωνισμού, είναι ελληνικής καταγωγής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία, και συγκαταλέγεται ήδη στα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της γενιάς της με δυναμική μουσική, τηλεοπτική και online παρουσία που της έχουν χαρίσει τον τίτλο του teen icon.
Η Stefania ξεκίνησε το τραγούδι σε ηλικία οκτώ ετών και στα δέκα της χρόνια ξεχώρισε στο δημοφιλές τηλεοπτικό ολλανδικό show «The Voice Kids», διάκριση που της άνοιξε την πόρτα για την εξαιρετική Κρατική Παιδική Χορωδία της Ολλανδίας. Το 2016 εκπροσώπησε την Ολλανδία στην Eurovision Junior με ερμηνεία που της χάρισε την 8η θέση.
Το πρώτο της single «Stupid Reasons» κυκλοφόρησε το 2018 και έφθασε στην κορυφή (No1) στο Kids Top 20. Toν Μάρτιο του 2019 το δεύτερο single της με τίτλο «Wonder» έγινε το soundtrack της ταινίας κινούμενων σχεδίων «Wonder Park», στην οποία η Stefania χάρισε και τη φωνή της, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το τρίτο της single «Turn Around».
Η Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, που θα φιλοξενήσει τη φετινή Eurovision, δεν είναι άγνωστη σκηνή για τη Stefania. Η 17χρονη την έχει ήδη κερδίσει, καθώς έχει πραγματοποιήσει τρεις sold out εμφανίσεις ως guest σε συναυλίες.
Η Stefania συμμετέχει στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Brugklas», με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο νεανικό κοινό και έχει ήδη καταγράψει τρεις κινηματογραφικές ταινίες στο βιογραφικό της.
Διαθέτει προσωπικό κανάλι (50K) στο You Tube, εμφανίζεται ως παρουσιάστρια στο κανάλι του Meidenmagazine (70K) και σ’ αυτά να προσθέσουμε τον εξίσου δυναμικό της λογαριασμό στο Instagram με 247.000 followers.
Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος του Β΄ Ημιτελικού στις 14 Μαΐου.
Δείτε την Stefania στο Instagram και το Youtube.
Mένει τώρα να ακούσουμε το τραγούδι...
Σχετικά


Ένα αυθεντικό Κυπριακό Παραδοσιακό Γλέντι θα στηθεί στην Πανεπιστημιούπολη
Με έναν αγαπημένο Κύπριο καλλιτέχνη

Πέθανε ο μαέστρος Άγις Ιωαννίδης
Ο Άγις Ιωαννίδης υπήρξε μια εμβληματική μορφή της μουσικής ζωής της Κύπρου, με σπουδαία διεθνή πορεία και αφοσίωση στην καλλιτεχνική δημιουργία

Η Λακατάμεια ετοιμάζεται για την πρώτη μουσική διαδρομή από 17 μπάντες
Με φαγητό, ποτό, περπάτημα και διασκέδαση

Αλλαγή χώρου για την εμφάνιση των Pan Pan και Years Of Youth στην Κύπρο
Πάμε να ακούσουμε την "Ανισόπεδη Ντίσκο" και άλλες αγαπημένες δημιουργίες

Πάνος Βλάχος: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την συναυλία στην Λευκωσία
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025

Ευθύβουλε Θεοχάρους, μίλησε μας για τις Πέμπτες στην πρωτεύουσα
Από την Eurovision στην Κύπρο: το ταξίδι ενός δημιουργού

Eurovision 2026: Αυτή είναι η τραγουδίστρια που φημολογείται ότι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό
Η εντυπωσιακή τραγουδίστρια με τις δυνατές συνεργασίες που φέρεται να πηγαίνει στον διαγωνισμό

Ξεκίνησε η προπώληση για τη συναυλία με Γιοκαρίνη, Ζιώγαλα, Καζούλη και Παπαδόπουλο
Τέσσερις αγαπημένοι δημιουργοί και αυθεντικοί ρόκερ μοιράζονται με το κοινό «τα τραγούδια της ζωής τους»

Τρεις μουσικοί μας ταξιδεύουν στην Κρήτη με παραδοσιακά τραγούδια
Ένα ταξίδι σε παραδόσεις και μελωδίες του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας

Ο διεθνούς φήμης κοντραμπασίστας Kham Meslien στην Αξιοθέα
Έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για να παρουσιάσει στο κοινό της Αξιοθέας, την αφηγηματική δύναμη του κοντραμπάσου του

Οι Prospectus επιστρέφουν ανανεωμένοι για μία ξεχωριστή εμφάνιση στην Λευκωσία
Το πρώτο live μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Μεσημέρη