Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2013
Η πιο όμορφη ανακάλυψη, είναι τα μικρά διάσπαρτα χωριουδάκια της υπαίθρου που κρύβουν μικρούς θησαυρούς παράδοσης και μοναδικές εικόνες! Θυμήσου… Κάθε φορά που ξεκινάς για έναν προορισμό, κράτα ανοιχτόμυαλη διάθεση και κάνε στάσεις στα χωριά που συναντάς καθοδόν.
Η διαδρομή: Μπες στον παλιό δρόμο Λεμεσού-Πάφου, στο σημείο των Κουκλιών. Συνέχισε την πορεία σου, προς Πάφο μεριά, και κάποια στιγμή δεξιά σου, μετά το μεγάλο φράκτη του Ασπρόκρεμου και κοντά στην Αχέλεια, θα πρέπει να δεις την σήμανση για το δρόμο που οδηγεί στη μονή της Χρυσορογιάτισσας. Τα κύρια χωριά που θα συναντήσεις στη διαδρομή σου είναι Αγία Βαρβάρα, Ελεδιό, Αμαργέτη, Πενταλιά, Γαλαταριά, Κοιλίνεια, Στατός- Άγιος Φώτιος, Αγία Μονή και μετά από το ιστορικό μοναστήρι, το χωριό Παναγιά. Ανηφορίζοντας προς τα όμορφα αυτά χωριά, κάνε μια κατάβαση στην κοίτη του ποταμού, κάτω από το χωριό Πενταλιά, για να βρεις το αναστηλωμένο μοναστήρι της Παναγίας του Σίντη. Στην επιστροφή σου, επισκέψου την Αμεργέτη και θα εντυπωσιαστείς από το ανισόπεδο μαγευτικό της τοπίο, ενώ προχωρώντας προς το χωριό Ελεδιό θα συναντήσεις απίστευτα τοπία εύφορης γης. Πιο πάνω, στα χωριά Στατός-Άγιος Φώτιος θα συναντήσεις σημαντικά οινοποιεία, ενώ, λίγο πριν φτάσεις στην Χρυσορογιάτισσα, αξίζει να επισκεφτείς και το μοναστήρι της Αγίας Μονής. Και μετά φτάνεις στην περίφημη ιερά μονή Χρυσορογιατίσσης, που είναι αφιερωμένη στην ‘Κυρία μας της Χρυσής Ροδιάς’, ιδρύθηκε το 1152 από τον μοναχό Ιγνάτιο, ο οποίος, λέγεται ότι βρήκε μια θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στην παραλία της Πάφου, η οποία πετάχτηκε στη θάλασσα στη Μικρά Ασία κατά τη διάρκεια της εικονομαχίας και παρασύρθηκε από τα κύματα μέχρι την Κύπρο. Διαθέτει όμορφες τοιχογραφίες και ένα παλιό οινοποιείο που συνεχίζει να παράγει αξιόλογα κυπριακά κρασιά.
Tip: Ο καφές, στο κεντράκι που βρίσκεται στην είσοδο του μοναστηριού, θα τον ευχαριστηθείς διπλά, γιατί τον φτιάχνουν με μεράκι και μπόλικο καϊμάκι.
Σχετικά


Το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο για το 2025, σύμφωνα με το Time Out
Ανάμεσα σε εντυπωσιακά τοπία και εξωτικά νησιά


Ένας Επιθεωρητής Παραλίας εξηγεί τι είναι αυτό που κάνει το Ακρωτήριο Άσπρο να ξεχωρίζει
Μία από εκείνες τις παραλίες που αξίζει να ανακαλύψετε και να κάνετε μία βουτιά

Αλλάζουν από σήμερα τα ταξίδια στην Αγγλία
Υποχρεωτική από σήμερα η έκδοση βίζας για τους Ευρωπαίους

Το 5άστερο παραθαλάσσιο θέρετρο στο Πόρτο Χέλι, καλωσορίζει τη νέα σεζόν με μια ειδική προσφορά
Οι επισκέπτες που θα κάνουν κράτηση σε Σουίτα ή Beach House κατά τη διάρκεια του Απριλίου θα λάβουν μοναδικές προσφορές για τη νέα σεζόν

H Ryanair σε ταξιδεύει σε 19 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €14.99
Κλείσε τα εισιτήρια σου μέχρι τις 20 Μαρτίου και εξασφάλισε χαμηλά ναύλα


Αυτές είναι οι πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης - Απουσιάζει η Λευκωσία
Η Αθήνα συγκαταλέγεται στη λίστα με τις πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις, παραδόξως όμως, δε βρίσκεται στη κορυφή

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες ενώ παραμένει η σκόνη
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, με αποτέλεσμα την παρουσία σκόνης στην ατμόσφαιρα, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ

Πώς θα επηρεάσει την Κύπρο η κακοκαιρία που σαρώνει τις Κυκλάδες
Φτάνει αύριο - Αναλυτικά η πρόγνωση

Συννεφιασμένος σήμερα ο καιρός-Με βροχές και σκόνη η επέτειος της 1ης Απριλίου
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας