Θέατρο , Μη χάσετε

12 θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Πάμε θέατρο!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Φεβρουαρίου 2020

Αν ακόμη ετοιμάζεις το πρόγραμμα σαββατοκύριακου σου προτείνουμε να βάλεις στην ατζέντα σου και το θέατρο αφού στο σανίδι ανεβαίνουν έργα που θα σου κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Οι επιλογές μάλιστα είναι πολλές τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους θεατρόφιλους. 

Το παράδειγμα του Δόκτορα Κόρτσακ
ΘΟΚ
Είναι οι τελευταίες μέρες του Γιάνους Κόρτσακ στο ορφανοτροφείο στο γκέτο της Βαρσοβίας, το 1942. Ένα καινούριο μέλος, ο Άτζιο, ένα παιδί μεγαλωμένο στους δρόμους, θα κάνει τον Κόρτσακ να αναρωτηθεί τι νόημα έχουν όσα δίδαξε στα ‘παιδιά του’. Ο Σκοτσέζος συγγραφέας Ντέιβιντ Γκρεγκ εξετάζει την αξία τού να κάνει κανείς μια υψηλή ηθική επιλογή σε έναν κόσμο, όπου κάθε ανθρώπινη ιδιότητα μοιάζει να χάνεται. Παίζουν: Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Παναγιώτης Λάρκου, Αντρέας Μακρής, Τάριελ Μπερίτζε.
>> Κυριακή 9 Φεβρουαρίου Θέατρο Αποθήκες, Λατσιά, Λευκωσία, 18.00. 
Πληρ. 77772727. 

Το έργο που πάει λάθος
Την ξεκαρδιστική βρετανική κωμωδία ‘Το έργο που πάει λάθος’ των Χένρι Λιούις, Τζόναθαν Σάιερ και Χένρι Σιλντς ανεβάζει το Θέατρο Ένα. Πρόκειται για ένα έργο μέσα σε ένα έργο, που προσπαθούν να ανεβάσουν ερασιτέχνες ηθοποιοί/φοιτητές, οι οποίοι όμως τα κάνουν κυριολεκτικά θάλασσα. Ξεχνούν τα λόγια τους, επαναλαμβάνουν ατάκες, προκαλούν μια πληθώρα καταστροφών στο σκηνικό: ράφια πέφτουν, πόμολα βγαίνουν, παράθυρα σπάνε. Κάθε φοιτητής/ηθοποιός ερμηνεύει περισσότερους από έναν ρόλους με αποτέλεσμα τα πράγματα να περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ και να καταλήγουν σε μια πραγματική καταστροφή χαρίζοντας άπειρες στιγμές γέλιου.
>>  Σ 8 & Κ 9 Φεβρουαρίου , Θέατρο Ένα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22348203.

Βάφ’ τα μαύρα
Θέατρο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ
Η κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα διασκευασμένη στα κυπριακά από τη Μαρίνα Φραγκεσκίδου σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκα. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ντίνος Χαραλάμπους πεθαίνει αφήνοντας πίσω του δυο γυναίκες -πρώην και νυν- αλλά και δύο παιδιά, έναν γιο και μια κόρη. Μια αναποδιά τη μέρα της κηδείας στέκεται αρκετή για να καταλήξουν όλοι οι συγγενείς στο σπίτι του εκλιπόντος για μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές, επιπλοκές και ένα σωρό παρεξηγήσεις. Παίζουν: Κώστας Καζάκας, Έλενα Ευσταθίου, Έλενα Χριστοφή, Μιχάλης Μουστάκας, Ζωή Κυπριανού, Μαρία Παπακώστα, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Ειρήνη Σαλάτα, Εύρος Βασιλείου.
>> Κ 9 Φεβ, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 18.00 & 20.30.

Πράγματα δικά μου, αληθινά
ΘΟΚ
Γεμάτο ευαισθησία, τρυφερότητα και αλήθεια, το έργο αποτυπώνει στιγμές κρίσης μεταξύ γονιών και παιδιών, προσωπικές ανησυχίες και αδυναμίες και θέτει τα πρόσωπα μπροστά στις προκλήσεις των αλλαγών της καθημερινότητάς τους. O Αυστραλός συγγραφέας Άντριου Μπόβελ συνθέτει ένα οικείο σύμπαν, φέρνοντας στο προσκήνιο τους οικογενειακούς δεσμούς και την ανθεκτικότητά τους. Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Βασίλης Βασιλάκης, Γιώργης Βασιλόπουλος, Γιώργος Κυριάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Νιόβη Χαραλάμπους.
>> Σ 8 (20.30) & Κ 9 Φεβρουαρίου (18.00) ,Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία. Πληρ. 77772717.

Ο Γυάλινος Κόσμος
Ανεμώνα
Το θέατρο Ανεμώνα παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς. Μέσα από τις αναμνήσεις του Τομ εξιστορείται η ζωή της οικογένειας Γουίνγκφιλντ, η οποία ζει στον δικό της ‘γυάλινο κόσμο’. Είναι ένα έργο για τα διαψευσμένα όνειρα, τη μοναξιά και τις απατηλές ελπίδες των ανθρώπων, που συγκινεί πάντα τους θεατρόφιλους και αγαπιέται το ίδιο δεκαετίες μετά. Παίζουν: Ιωάννα Σιαφκάλη, Άγγελος Αγαθάγγελος, Βάρσια Αδάμου, Νικόλας Πέτρου.
>>Σ 8 (20.30) & Κ 9 Φεβρουαρίου (19.00) ,Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία. Πληρ. 70007721.

Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά
Σατιρικό Θέατρο
Την πασίγνωστη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, ‘Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά’ ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Ο πολύ άτυχος και μονίμως πεινασμένος Τρουφαλντίνο, για να επιβιώσει αναγκάζεται να δουλέψει κρυφά, ως μπράβος και υπηρέτης, για δύο αφεντικά: τον Σικελιανό μαφιόζο Φεντερίκο Ρασπόνι και τον ερωτομανή στρατιωτικό Φλορίντο Αρετούτσι. Στην προσπάθειά του να μην συναντηθούν ποτέ τα δύο του αφεντικά, ώστε να μην αποκαλυφθεί το ψέμα του, ο Τρουφαλντίνο προκαλεί σωρεία μπερδεμάτων, ευτράπελων καταστάσεων και ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων. Παίζουν: Παναγιώτης Κυριάκου, Μαρία Φιακά, Ανδρέας Ρόζου, Βασίλης Μιχαήλ, Μάριος Δημητρίου, Σπύρος Γεωργίου, Αντρέι Κρουπά, Ζήνα Καυκαρίδου, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Μαρία Ανδρέου, Νικόλας Κουρουζίδης, Μιχάλης Αναγιωτός.
>> Σ 8 (20.30) & Κ 9 Φεβρουαρίου (18.30), Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία.  Πληρ. 22312940, 22421609.

Η Γυναίκα με τα Mαύρα
Θέατρο Διόνυσος
Τα παιδιά του Άρθουρ Κιπς μοιράζονται ιστορίες φαντασμάτων και τον καλούν να διηγηθεί και αυτός μια δική του ιστορία. Ο ίδιος αρνείται, αφού έχει ζήσει μια πραγματική ιστορία φαντασμάτων. Ο Άρθουρ Κιπς αποφασίζει πως ο καλύτερος τρόπος να μοιραστεί την εμπειρία του στο Ιλ Μαρς είναι να ανεβάσει μια μικρή θεατρική παράσταση με τη βοήθεια ενός νεαρού ηθοποιού. ‘Η Γυναίκα με τα Mαύρα’ του Stephen Mallatratt, σε μετάφραση Φρίξου Μασούρα και σκηνοθεσία Ανδρέα Κυριάκου, αποτελεί μία σκοτεινή ιστορία τρόμου, στην οποία το ανεξήγητο σμίγει με το απρόσιτο σε ένα μοιραίο χορό συναισθημάτων επί σκηνής. Παίζουν: Χριστόδουλος Μαρτάς, Ανδρέας Κουτσόφτας, Άντρη Σεργίου.
>> Σ 8 (20.30) & Κ 9 Φεβρουαρίου (18.30) ,Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. 
Πληρ. 22818999, 99621845.

Πιτζιαμοήρωες Νο3 (Περιπέτεια στην πόλη)
Παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη
Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη γιορτάζει 35 χρόνια στον χώρο του παιδικού θεάματος με τη φαντασμαγορική παράσταση ‘Πιτζιαμοήρωες Νο.3 (Περιπέτεια στη Πόλη)’ σε κείμενο Κώστα Σχοινιού και σκηνοθεσία Δώρου Κυριακίδη. Τρεις φίλοι, ο Νικολάκης η Μαρία και ο Βαγγέλης ζητούν από τον μεγαλοεπιχειρηματία Δώρο Φιλανθρωπίδη να μετατρέψει ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο σε πάρκο για να παίζουν τα παιδιά. Τα σχέδια όμως αλλάζουν, όταν ξαφνικά καταφθάνει στη Κύπρο ο Νάιτ Νίτζια, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τον κ. Φιλανθρωπίδη ο χώρος να γίνει σκουπιδότοπος. Τότε οι τρείς φίλοι μεταμφιέζονται σε Πιτζιαμοήρωες και η δράση αρχίζει. Παίζουν: Δώρος Κυριακίδης, Κώστας Σχοινιού, Μαρία Σάββα, Βαγγέλης Ιωάννου, Στέλιος Στυλιανού, Ερμιόνη Κωμοδρόμου.
>>Σ 8 Φεβρουαρίου, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 15.00 & 16.30
>>Κ 9 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, 10.45. 

Ο Μικρός Πρίγκιπας 
Θέατρο Ένα
«Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια», γράφει ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Το έργο που ανεβάζει το «θέατρο ένα» αποτελεί μια ευρηματική παράσταση που μεταφέρει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα σε σχέση με την φιλία, την αγάπη και τη δύναμη της φαντασίας. Ταυτόχρονα καυτηριάζει τις συμπεριφορές του κόσμου των μεγάλων που σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία, εγωισμό, δίψα για εξουσία και λεφτά, απληστία, συμπεριφορές που οδηγούν τους ανθρώπους στη μοναξιά. Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Θέμις Ππόλου, Βασιλική Ανδρέου
>> Σ 8, 15.00 & Κ 9 Φεβρουαρίου, 11.00, Θέατρο Ένα, Λευκωσία. Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203. Γενική είσοδος: 8 ευρώ.

Βιρτζίνια Γουλφ
Θέατρο Versus
Ο Τζορτζ είναι καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας σε ένα μικρό κολέγιο, παντρεμένος με τη Μάρθα (κόρη του προέδρου του κολεγίου). Μετά τα μεσάνυχτα, επιστρέφουν σπίτι τους μετά από μια δεξίωση. Μπροστά στο νεαρό ζευγάρι ο Τζορτζ και η Μάρθα αρχίζουν ένα προσωπικό πόλεμο προσβολών και ντροπιαστικών ιστοριών από το παρελθόν τους. Ένα άγριο παιχνίδι, στο οποίο θίγονται πολλά δίπολα. Άνδρας – γυναίκα, αγάπη – μίσος, γονιμότητα – στειρότητα, θύμα – θύτης, ιστορία – βιολογία, εκκλησία – παγανισμός. Και όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από την επήρεια του αλκοόλ που ρέει άφθονο μέχρι το τέλος. Βασικό στοιχείο που αποκαλύπτει τα βαθύτερα ένστικτα και τα πιο βαθιά μυστικά. Παίζουν: Βίβιαν Νικολαΐδη, Παναγιώτης Μπρατάκος, Χάρης Αριστείδου και Μικαέλλα Θεοδουλίδου
>> Σ 8  & Κ 9 Φεβρουαρίου, Σατιρικό θέατρο, Λευκωσία. 20.30

Η σημασία να είσαι σοβαρός
Θέατρο Σκάλα 
Το Έργο: Στην βικτωριανή Αγγλία, ο Όσκαρ Ουάϊλντ μας παρασέρνει μέσα από ένα άκρως διαχρονικό έργο σ΄ ένα έξυπνο και ξεκαρδιστικό ταξίδι στην καρδιά της αριστοκρατικής κοινωνίας. Μέσω των ηρώων του βλέπουμε να καταρρίπτεται κάθε έννοια σοβαρότητας καθώς τονίζει την υποκρισία του καθωσπρεπισμού της αριστοκρατίας, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά το παιχνίδι ταυτοτήτων και την τεχνική της παρεξήγησης. Σ’ έναν κόσμο όπου επικρατεί η απόλυτη υποκρισία είναι δυνατόν να είναι κανείς σοβαρός; Παίζουν: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Παρασκευή Αναστασίου, Δώρα Δημητρό, Δημήτρης Χ’Παύλου, Μαρία Μεσαρίτη, Γιώτα Ηλία, Στέφανος Κασάπη, Φοίβος Γεωργιάδης.
>> Σ 8, 20.30 & Κ 9 Φεβρουαρίου, 18.30, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ, Λάρνακα. Πληροφορίες 24652800/01 και 99490102.

CUT
Δυο άντρες, ο ένας απέναντι στον άλλο. Έχουν διαλέξει διαφορετικές πορείες, διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, διαφορετική ζωή, φιλοσοφία. O γιος απέναντι στον πατέρα, το διαφορετικό απέναντι στο κατεστημένο. Τα ¨πρέπει¨ τα ¨μη¨ συγκρούονται με τα ¨θέλω¨. Η σύγκρουση όμως δεν παραμένει απλά μια λογομαχία, μεταμορφώνεται σε μια σύγκρουση γενεών και ιδεολογιών Ανάμεσα τους η κόρη, η αδερφή, η γυναίκα. Αυτή που τροφοδοτεί το μύθο του πατέρα. Αυτή που μόνο σαν καλή κόρη μπορεί να τον αγαπήσει και να τον μεταμορφώσει σε ιδανικό άντρα. Και τα διλήμματα, γιατί μένουμε σε ένα γάμο; Ποιος είναι πραγματικά ελεύθερος; Μπορεί να υπάρξει και άλλη ουσιαστικότερη σχέση πέρα από αυτήν με το εγώ μας; Τι είναι η ζωή; Ένα ταξίδι, το καθήκον ή ένα πάρτι; Πως βλέπει κάποιος αυτό που λέμε ζωή όταν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με το θάνατο; .Αυτός που πεθαίνει κουβαλά μαζί του έναν κόσμο που στοιχειώνει τους ζωντανούς εμποδίζοντας τους από το να ζήσουν το σήμερα; Παίζουν: Βαρνάβας Κυριαζής, Ερμίνα Κυριαζή, Θανάσης Ιωάννου καί Γρηγόρης Πετρή.
>> Κ 9 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ένα, Λεμεσός 20.30

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close