Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2020
Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης (20/02), η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, για ισχυρές καταιγίδες μάλιστα η ένταση της βροχής πιθανόν να ξεπερνά τα 55 χιλιοστά την ώρα.
Η κίτρινη προειδοποίηση θα ισχύει από αύριο στις 08.00 – 18.00
Αναλυτικά η πρόγνωση
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή αύριο την Παρασκευή.
Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται να σημειωθεί και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και ενδεχόμενο χιονόπτωσης στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και το απόγευμα παροδικά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και ενδεχόμενο χιονόπτωσης στα ψηλότερα ορεινά. Σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.
Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα καταστεί γενικά κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή και τη Δευτέρα για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 46 εκατοστά.
Σχετικά

Ο Στρόβολος ανοίγει το Δημοτικό Μέγαρο για το κοινό (λόγω ζέστης)
Ανοικτός για χρήση από το κοινό, κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Το νέο, ειδυλλιακό resort της Αγίας Νάπας είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του
Ένα premium adults-only καταφύγιο, όπου η μυκονιάτικη αρχιτεκτονική συναντά τη φυσική ομορφιά της Αγίας Νάπας.

Ανακαλύψαμε το νέο glamping spot, ένα κρυμμένο μέρος, για ήρεμη διαμονή μέσα στη φύση, με φόντο τη θάλασσα
Το απόλυτο hideaway στην Κύπρο

Αν είσαι κάτοχος ιστορικού αυτοκινήτου, αυτό σε αφορά!
Κάλεσμα για δήλωση συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Αγίας Νάπας

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη διεκδίκηση υποτροφιών από το ENAVSMA Foundation
Νέα ημερομηνία η 1η Αυγούστου

Travel + Leisure: Tο No 1 νησί στον κόσμο και στην Ευρώπη είναι ελληνικό
Με λευκά χωριά και απέραντες αμμουδιές


Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

Οι 155+ προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις από και προς Κύπρο το φετινό καλοκαίρι
Όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου