Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020
Η γνωστη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, «Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά» της Κεντρικής Σκηνής του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στη Λευκωσία, ταξιδεύει στη Λεμεσό, για μια μόνο παράσταση στο Θέατρο Ριάλτο στις 11 Μαρτίου.
Πρόκειται για μια ανανεωμένη εκδοχή μίας από τις ωραιότερες κωμωδίες παρεξηγήσεων, η οποία μας μεταφέρει στη δεκαετία του '50, με φόντο τη Νάπολη και την Ιταλική Μαφία.
Βασικός ήρωας του έργου, είναι ο πολύ άτυχος και μονίμως πεινασμένος Τρουφαλντίνο, ο οποίος για να επιβιώσει αναγκάζεται να δουλέψει κρυφά, ως μπράβος και υπηρέτης, για δύο αφεντικά: το Σικελιανό μαφιόζο Φεντερίκο Ρασπόνι και τον ερωτομανή στρατιωτικό Φλορίντο Αρετούτσι. Στην προσπάθειά του να μην συναντηθούν ποτέ τα δύο του αφεντικά ώστε να μη αποκαλυφθεί το ψέμα του, ο Τρουφαλντίνο προκαλεί σωρεία μπερδεμάτων, ευτράπελων καταστάσεων και ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων και θα πρέπει τώρα με μαεστρία και πονηριά να διορθώσει το χάος το οποίο έχει δημιουργήσει.
Το έργο είναι μια καυστική κοινωνική σάτιρα για τον έρωτα, τα πάθη, την καλοσύνη, την αναζήτηση της ευτυχίας αλλά και για την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης. Η παράσταση με «άρωμα» Commedia dell' arte, αλλά με σύγχρονους χαρακτήρες και επίκαιρο χιούμορ και με όπλα την σκηνική επιδεξιότητα, τον κωμικό οίστρο και τη δημιουργική επικοινωνία με το κοινό, υπόσχεται ένα αποτέλεσμα γνήσια ψυχαγωγικό που ταυτόχρονα θα καυτηριάζει κοινωνικά προβλήματα τα οποία διαχρονικά ταλανίζουν τον άνθρωπο: το πρόβλημα της ανεργίας και της αγωνίας για επιβίωση, την εξουσία του πλούτου, τις διακρίσεις λόγω φύλου ή κοινωνικής τάξης, την υποκρισία και τη διαφθορά.
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου, Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής, Κίνηση/Σκηνική μάχη: Αντρέι Κρουπά, Μουσική επιμέλεια: Μαριάννα Καυκαρίδου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπαδοπούλου, Βοηθός Σκηνογράφου: Μικαέλλα Κάσινου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης
Παίζουν: Παναγιώτης Κυριάκου, Μαρία Φιακά, Ανδρέας Ρόζου, Βασίλης Μιχαήλ, Μάριος Δημητρίου, Σπύρος Γεωργίου, Αντρέι Κρουπά, Ζήνα Καυκαρίδου, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Μαρία Ανδρέου Νικόλας Κουρουζίδης, Εστέλα Τεμπριώτη, Μιχάλης Αναγιωτός
Θέατρο Ριάλτο, Τετάρτη 11 Μαρτίου, 20:30
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: €15 / 12, E-ticket: www.rialto.com.cy
Σχετικά


H Alpha Square ανεβάζει το έργο "Παίρνοντας θέση" του Ρόναλντ Χάργουντ
Η Ζώνη Αμερικανικής Κατοχής στο Βερολίνο σε κτίριο του 1926 στην Λευκωσία

"Φουκού": Το νέο καλοκαιρινό έργο του Φώτη Γεωργίδη που μιλάει με χιούμορ για όσα μας καίνε
Η προπώληση ξεκίνησε

Το Υπόγειο Θεατρήρι ανεβάζει "Το ημέρωμα της Στρίγγλας"
Το έργο είναι βασισμένο στο εμβληματικό θεατρικό του Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Η OPEN ARTS παρουσιάζει στο Περιβόλι, την κωμωδία του Σαίξπηρ ''Δωδέκατη Νύχτα''
Η επιστροφή στην κανονικότητα κρέμεται από μία κλωστή

Χορικά Ύδατα: Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ, σε κείμενο-σκηνοθεσία της Λίνας Νικολακοπούλου
Με ένα "δυνατό" καστ αποτεούμενο από τους Αννίτα Σαντοριναίου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Στέλα Φυρογένη κ.ά.

Δωρεάν παράσταση για το έργο του Μιχάλη Πασιαρδή, "Το Γατάνιν"
Σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου

Ο Χαμπής Δαμιανού συνεχίζει τις παραστάσεις για "Να σπάσει ο πάγος"
Προπώλησης της 2ης του σόλο stand-up comedy παράστασης

"Ξενες Γυναίκες πρόσφυγες": Το έργο-ύμνος προς την γυναίκα που ταλαιπωρείται από τον πόλεμο
Το βιβλίο της Όλγας Καζάκου Τσιάρα σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία από την Βαλεντίνα Σοφοκλέους

5 ελληνικές θεατρικές παραστάσεις έρχονται στην Κύπρο
3 κωμωδίες, ένα κλασικό και ένα σύγχρονο ελληνικό έργο ταξιδεύουν από την Αθήνα στις κυπριακές θεατρικές σκηνές

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Σπύρος Σταυρινίδης
Η Κύπρος αποχαιρετά έναν ηθοποιό που μας χάρισε αξιομνημόνευτες ερμηνείες

Μαθήματα Κωμωδίας: Για πρώτη φορά στην Κύπρο η συνεχώς sold-out παράσταση της Αθήνας
Η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη φτάνει στο νησί μας