Things to Do , Top Stories

1st Cyprus SUP Race 2013

Τράβα κουπί... όρθιος

Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αγωνίσου για την πρόκριση στην Κύπρο και ζήσε τον μύθο στην Ελλάδα μέσω του Διάπλου στον Ισθμό της Κορίνθου. Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, θα παραγματοποιηθεί το 1o CYPRUS SUP RACE 2013 (όρθια σανιδοκωπηλασία), στην παραλία The Spot, στο Κίτι. Ο αγώνας που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, ανεξαρτήτως φύλλου, ηλικίας και εξοπλισμού, φιλοδοξεί να αποτελέσει μια γιορτή-επίδειξη του αθλήματος της όρθιας σανιδοκωπηλασίας, SUP. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε  τρεις κατηγορίες, Ανδρών, Γυναικών και Παιδιών και οι τρεις πρώτοι νικητές του αγώνα, θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουν δωρεάν  και να λάβουν μέρος, στον τελευταίο αγώνα του 3ου Hellenic SUP CUP 2013, τον Διάπλου του μοναδικού Ισθμού της Κορίνθου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, δηλώσεις συμμετοχής, όρους και κανονισμούς του αγώνα θα βρεις στην ιστοσελίδα www.kitemed.com

 

Τι είναι το SUP (Stand Up Paddle Surfing – Όρθια Σανιδοκωπηλασία);

Το SUP ή αλλιώς Stand Up Paddle Surfing έχει τις ρίζες τους αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν. Αρχαιές φυλές στην Αφρική και στην Νότια Αμερική χρησιμοποιούσαν κανό ή άλλα σκάφη, όρθοι ή γονατιστοί για να ταξιδέψουν ή για να βρουν τροφή. Η μοντέρνα, όμως, έκδοση γεννήθηκε στην Πολυνησία και εξελίχθηκε στη Χαβάη. Σήμερα το SUP είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στον κόσμο με αρκετούς επώνυμους αθλητές, αστέρες του Hollywood, πολιτικούς και επώνυμους να δηλώνουν φανατικοί του αθλήματος, το οποίο ονομάζεται και social sport αφού πολλοί άνθρωποι μαζί μπορούν να κωπηλατούν πάνω στα paddleboards τους, να συνομιλούν μεταξύ τους, να γυμνάζονται περιμένοντας να πιάσουν το επόμενο κύμα.

Δες το βίντεο του περσινού αγώνα-διάπλου SUP στη Διώρυγα της Κορίνθου: http://vimeo.com/53114663#

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close