Top Stories , Arts & Culture

Sex and the City: Ταυτότητα και αναζήτηση νοήματος στην μετανεωτερική αφήγηση

Τι έκανε την επιτυχία, τι εξηγεί την εμβέλεια του Sex and the City, μιας από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών – με συνέχεια στον κινηματογράφο; Τι εκφράζει, τι αποκαλύπτει για την ζωή του σύγχρονου ατόμου αλλά και γενικά για την κοινωνική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2013

Δώδεκα Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές αναδεικνύουν τον προβληματισμό αναφορικά με τον ρόλο των Πολιτισμικών Προϊόντων της Μαζικής Κουλτούρας  στην σημερινή διεθνή πραγματικότητα.

«Aν το Sex and the City έδωσε εναύσματα για την ανάδυση της συζήτησης γύρω από τα καταναλωτικά πρότυπα, την έμφυλη ταυτότητα, την κοινωνική οργάνωση, τις διαπροσωπικές και κοινωνικές σχέσεις, το επόμενο στάδιο της προβληματικής που αναπτύσσεται αφορά στην αναζήτηση ενός «πλούτου» που δεν σχετίζεται με τα παραπάνω. Η έκπτωση της μετανεωτερικής κοινωνίας των ποικίλων μορφών αφθονίας, περιγράφεται και ερμηνεύεται επαρκώς από τα δώδεκα κείμενα που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο βιβλίο, ενώ η εστίαση στην ατομική και κοινωνική καταναγκαστική διαρκή αναζήτηση νοήματος οδηγεί τους συγγραφείς του βιβλίου στην επανεξέταση του συστήματος των αναγκών και του ακόρεστου πόθου, που εδράζεται στην έλλειψη του ατόμου και συγκροτεί πολυδάπανα την ταυτότητα». (Απο το πρόλογο).

«Οι τέσσερεις γυναίκες περνούσαν στην επόμενη φάση της ζωής τους, ντυμένες από την κορυφή ως τα νύχια με αγάπη. Και η αγάπη είναι η μόνη μάρκα που δεν φεύγει ποτέ από την μόδα». Sex and the City, (the movie I).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close