Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου 2020
Μία ξύλινη σκηνή από ένα μικρό συναυλιακό χώρο στο Λίβερπουλ όπου οι Beatles έπαιξαν πριν τις ημέρες δόξας που γνώρισαν στην συνέχεια, μαζί με χειρόγραφες σημειώσεις του Πολ ΜακΚάρτνει για την ηχογράφηση του τραγουδιού «Hey Jude», πρόκειται να βγουν σε πληστηριασμό.
Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, Julien’s Auctions, ανάμεσα στα 300 αναμνηστικά ανατικείμενα των Beatles, θα βρει κανείς χειρόγραφα σχετικά με το σενάριο λήψης του βίντεοκλιπ, «Hello, Goodbye», όπως και ένα τασάκι που χρησιμοποίησε ο Ρινγκο Σταρ, στα στούντιο ηχογράφησης του Αμπι Ρόουντ, στο Λονδίνο.
Η σκηνή, ανήκει στο Λόθαμ Χολ, του Λίβερπουλ, όπου οι Beatles, έδωσαν την πρώτη «επίσημη», συναυλία τους, τον Μάιο του 1960, με το όνομα Silver Beatles. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 1961, ένα χρόνο δηλαδή, πριν κυκλοφορήσει το τραγούδι «Love Me Do», έδωσαν άλλες δέκα συναυλίες στον ίδιο χώρο, αυτή την φορά με το επίσημο πλέον, όνομα τους, The Beatles, αλλά χωρίς τον Ρίνγκο Σταρ, στα ντραμς.
Η σκηνή αναμένεται να πωληθεί ανάμεσα στα 10 με 20.000 δολάρια (9 με 18.000 ευρώ).
Ενα άλλο αντικείμενο που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον όσων συμμετέχουν στην δημοπρασία, είναι μία ζωγραφιά του Τζον Λέννον και της Γιόκο Όνο, με την λέξη «Bagism», όρος που χρησιμοποιούσε το διάσημο ζευγάρι για να καυτηριάσει οτιδήποτε στερεότυπο και το οποίο εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ του 1969, «Bed Peace». Η ζωγραφιά αυτή αναμένεται να πωληθεί ανάμεσα στα 80 με 100.000 δολάρια (70 με 88.000 ευρώ).
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο Hard Rock Cafe, στην Τάιμς Σκουέρ, της Νέας Υόρκης, μέσω διαδικτύου, στις 10 Απριλίου.
Πηγή: huffingtonpost.gr
Σχετικά


Ένα αυθεντικό Κυπριακό Παραδοσιακό Γλέντι θα στηθεί στην Πανεπιστημιούπολη
Με έναν αγαπημένο Κύπριο καλλιτέχνη

Πέθανε ο μαέστρος Άγις Ιωαννίδης
Ο Άγις Ιωαννίδης υπήρξε μια εμβληματική μορφή της μουσικής ζωής της Κύπρου, με σπουδαία διεθνή πορεία και αφοσίωση στην καλλιτεχνική δημιουργία

Η Λακατάμεια ετοιμάζεται για την πρώτη μουσική διαδρομή από 17 μπάντες
Με φαγητό, ποτό, περπάτημα και διασκέδαση

Αλλαγή χώρου για την εμφάνιση των Pan Pan και Years Of Youth στην Κύπρο
Πάμε να ακούσουμε την "Ανισόπεδη Ντίσκο" και άλλες αγαπημένες δημιουργίες

Πάνος Βλάχος: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την συναυλία στην Λευκωσία
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025

Ευθύβουλε Θεοχάρους, μίλησε μας για τις Πέμπτες στην πρωτεύουσα
Από την Eurovision στην Κύπρο: το ταξίδι ενός δημιουργού

Eurovision 2026: Αυτή είναι η τραγουδίστρια που φημολογείται ότι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό
Η εντυπωσιακή τραγουδίστρια με τις δυνατές συνεργασίες που φέρεται να πηγαίνει στον διαγωνισμό

Ξεκίνησε η προπώληση για τη συναυλία με Γιοκαρίνη, Ζιώγαλα, Καζούλη και Παπαδόπουλο
Τέσσερις αγαπημένοι δημιουργοί και αυθεντικοί ρόκερ μοιράζονται με το κοινό «τα τραγούδια της ζωής τους»

Τρεις μουσικοί μας ταξιδεύουν στην Κρήτη με παραδοσιακά τραγούδια
Ένα ταξίδι σε παραδόσεις και μελωδίες του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας

Ο διεθνούς φήμης κοντραμπασίστας Kham Meslien στην Αξιοθέα
Έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για να παρουσιάσει στο κοινό της Αξιοθέας, την αφηγηματική δύναμη του κοντραμπάσου του

Οι Prospectus επιστρέφουν ανανεωμένοι για μία ξεχωριστή εμφάνιση στην Λευκωσία
Το πρώτο live μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Μεσημέρη