Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2020
Η Κύπρος είναι η φτωχότερη σε νερό χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού που τιμάται στις 22 Μαρτίου, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ .
Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού έχει καθιερωθεί για να υπενθυμίζει σε όλους τη σημασία του νερού και κυρίως την ανάγκη για σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), βασιζόμενο σε αυτούς τους άξονες, έχει θέσει στις προτεραιότητές του την εφαρμογή μέτρων για προστασία και ορθολογική διαχείριση των υδάτων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τέτοιες ημέρες κρίνεται αναγκαίο να επισημανθεί πόσο σημαντική είναι για την Κύπρο η εξοικονόμηση του νερού, διότι, μπορεί να διανύουμε μια ιδιαίτερα βροχερή περίοδο, ωστόσο η Κύπρος είναι η φτωχότερη σε νερό χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημειώνεται ότι οι ανάγκες σε νερό είναι πολλαπλάσιες της διαθεσιμότητας των φυσικών της υδάτινων πόρων, οι οποίοι εξαρτώνται αποκλειστικά από τη βροχόπτωση.
Προστίθεται, τέλος, ότι βρισκόμαστε σε μια ημίξηρη περιοχή που υποφέρει από συχνές και εκτεταμένες ανομβρίες και σχεδόν μόνιμη κατάσταση λειψυδρίας, ενώ η κλιματική αλλαγή έχει ήδη επηρεάσει την περιοχή μας και η βροχόπτωση έχει μειωθεί σημαντικά, με πέραν του 40% μείωση στην επιφανειακή απορροή των υδάτων κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
Σχετικά

Ο Στρόβολος ανοίγει το Δημοτικό Μέγαρο για το κοινό (λόγω ζέστης)
Ανοικτός για χρήση από το κοινό, κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Το νέο, ειδυλλιακό resort της Αγίας Νάπας είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του
Ένα premium adults-only καταφύγιο, όπου η μυκονιάτικη αρχιτεκτονική συναντά τη φυσική ομορφιά της Αγίας Νάπας.

Ανακαλύψαμε το νέο glamping spot, ένα κρυμμένο μέρος, για ήρεμη διαμονή μέσα στη φύση, με φόντο τη θάλασσα
Το απόλυτο hideaway στην Κύπρο

Αν είσαι κάτοχος ιστορικού αυτοκινήτου, αυτό σε αφορά!
Κάλεσμα για δήλωση συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Αγίας Νάπας

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη διεκδίκηση υποτροφιών από το ENAVSMA Foundation
Νέα ημερομηνία η 1η Αυγούστου

Travel + Leisure: Tο No 1 νησί στον κόσμο και στην Ευρώπη είναι ελληνικό
Με λευκά χωριά και απέραντες αμμουδιές


Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

Οι 155+ προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις από και προς Κύπρο το φετινό καλοκαίρι
Όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου