Top Stories , Arts & Culture

Πρόσωπο του μήνα: Ευαγγελία Αριστείδου

Στο ερώτημα αν η 'Γνωσιτεχνία' μπορεί να αντικαταστήσει τα απογευματινά φροντιστήρια, η Ευαγγελία Αριστείδου απαντάει "ναι και μάλιστα με πολύ πιο ποιοτικό τρόπο"

Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2013

Η 'Γνωσιτεχνία' (www.gnositexnia.com) μπορεί να αντικαταστήσει τα απογευματινά φροντιστήρια και μάλιστα με πολύ πιο ποιοτικό τρόπο. Αυτό πιστεύει η πολύ δραστήρια εκπαιδευτικός Ευαγγελία Αριστείδου, η εμπνεύστρια, συντονίστρια και συγγραφέας του εν λόγω project-website. “Πρόκειται για ένα βοήθημα το οποίο βρίσκεται στο σπίτι του κάθε παιδιού, 24 ώρες την ημέρα και μέσα από αυτό μπορεί ο μαθητής να βρει το μάθημα της ημέρας που δεν κατανόησε στην τάξη, να το δουλέψει και να οδηγηθεί από μόνος του στη γνώση. Αν κατακτήσει κάποιος τη γνώση από μόνος του, αυτό σημαίνει ότι η γνώση είναι κτήμα του. Αν όμως παπαγαλίσεις τη γνώση, όπως γίνεται στα παραδοσιακά φροντιστήρια όπου ο δάσκαλος δύο φορές την εβδομάδα σού δίνει φυλλάδια και πρέπει να τα παπαγαλίσεις, τότε δεν κατακτάς τη γνώση, αφού είναι κάτι φευγαλέο”. “Στην ουσία, οι χρησιμότητες του site είναι δύο”, συμπληρώνει. “Από τη μια πρόκειται για ένα διαδικτυακό φροντιστήριο, το οποίο, μάλιστα, διαθέτει ακόμα και παιχνίδια που ενθαρρύνουν τα παιδιά στη διαδικασία της μάθησης, ενώ από την άλλη, λόγω και της αναγνώρισης από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, προσφέρει στο δάσκαλο (μέσα στην τάξη) ένα καλά δομημένο δημιουργικό υλικό, όπως για παράδειγμα ντοκιμαντέρ φτιαγμένα από έμπειρους καλλιτέχνες. Μάλιστα, είναι συμβατό με όλες τις μορφές τεχνολογίας: για tablet, PC, διαδραστικό πίνακα κ.λπ.”. Είναι σημαντικό, επίσης, να αναφέρουμε ότι πίσω από τη δημιουργία του προγράμματος, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο, υπάρχει δουλειά 6 χρόνων, το υλικό έχει δοκιμαστεί αρκετά μέσω και των αξιολογήσεων που τύγχανε από αρκετούς εκπαιδευτικούς, ενώ πέρα από την Ευαγγελία υπάρχει μια μεγάλη ομάδα εκπαιδευτικών (γύρω στα 15 άτομα), μια δυνατή ομάδα γραφίστων, αλλά και 15 καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κύπριος μουσικός Ρόδος Παναγιώτου και ο ηθοποιός Νεοκλής Νεοκλέους. Προσωπική μου άποψη, την οποία συμμερίζεται και η ίδια η δημιουργός, είναι πως η ‘Γνωσιτεχνία’ θα τα πάει περίφημα. Θα μπει σε κάθε κυπριακό σπίτι. Και δη σε μια τέτοια εποχή, οικονομικά δύσκολη, όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις. “Το site προσφέρει μια πολύ πιο οικονομική λύση, χωρίς τρέξιμο στους δρόμους και χωρίς να ταλαιπωρούνται τα παιδιά. Ένα φροντιστήριο, για δυο μαθήματα την εβδομάδα, στοιχίζει περίπου €140-€150 το μήνα, ενώ μια συνδρομή στη ‘Γνωσιτεχνία’ είναι στα €220 για ολόκληρο το χρόνο, διαθέτοντας μάλιστα φύλλα εργασίας, διαδραστικές δραστηριότητες, αλλά και φύλλα αξιολόγησης”.

 

Συνέδριο Γνωσιτεχνίας:

"Η Ένταξη της Τεχνολογίας στην Εκπαιδευτική Πράξη"

Ο ΚΕΣΕΑ (Κυπριακός Επιστημονικός Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Αξιοποίησης των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών) οργανώνει το 1ο εκπαιδευτικό συνέδριο ‘Γνωσιτεχνίας’. Ομιλητές Ευαγγελία Αριστείδου, Στέλιος Πάλης, Μαρία Χαραλάμπους, Νεοκλής Νεοκλέους, Λέανδρος Ταλιώτης, Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως, Λευκωσία, 09.30-13.30. Πληρ. 22625147.

 

 

Credits φωτογράφησης

Styling: Μαριάννα Χατζημηνά

Μαλλιά: Hair Salon by Savvas

Make up: Christina Shahinian by Mademoiselle Aesthetic Center

Ευχαριστίες στο Second Cup Έγκωμης για τη φιλοξενία

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close