Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2020
Μέχρι αύριο αναμένεται να αλλάξει ο ορισμός «ύποπτο κρούσμα», όπως ανέφερε η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Παιδολοιμοξιολόγος, Μαρία Κολιού και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι»
Όπως ανέφερε η κ. Κολιού, εάν συνεχίσει η ανυπακοή των πολιτών τότε δεν θα υπάρχει άλλη λύση από το lockdown.
Μιλώντας για την αλλαγή του ορισμού «ύποπτο κρούσμα», ανέφερε πως με την εφαρμογή του θα κάνουν το τεστ για τον ιό όσοι παρουσιάζουν εικόνα λοίμωξης του αναπνευστικού και χρήζουν εκτίμησης από γιατρό.
Τα ιατρεία δημόσιας υγείας, κάποια από τα οποία έχουν αρχίσει τη λειτουργία τους, θα ελέγχουν τέτοιες περιπτώσεις και θα κρίνουν σε ποιους επιβάλλεται να γίνει το τεστ.
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας ίσως από την ερχόμενη εβδομάδα να έχει στην διάθεσή του μηχάνημα το οποίο θα είναι σε θέση να διενεργεί μέχρι 1000 τεστ την ημέρα.
Στη δική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, ανέφερε πως δεν υπάρχει πειθαρχία και συμμόρφωση με τα μέτρα και αυτό δεν αφήνει άλλο περιθώριο παρά την επιβολή ενός lockdown.
Με την εφαρμογή του, τόνισε, θα πρέπει να αρχίσει και πιο μαζικός έλεγχος ύποπτων κρουσμάτων.
Όπως ανέφερε για την αλλαγή του ορισμού, αυτός διευρύνεται για να ενισχυθεί ο μαζικός έλεγχος που επιβάλλεται να γίνει.
Πρέπει, είπε, να αναχαιτίσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης.
Σχετικά
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.
Κάτω Πύργος: η αυθεντική Κύπρος του καλοκαιριού που πρέπει να επισκεφτείς φέτος
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και ατμόσφαιρα παλιάς κυπριακής καλοκαιρινής απόδρασης
Ένα ταξίδι στις 22 ομορφότερες παραλίες του Πρωταρά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη
Οι παραλίες με τα εξωτικά νερά που έχουν κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο
10 φθηνά ελληνικά νησιά για διακοπές το 2026
Αναζητάτε νησιά με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φθηνά ξενοδοχεία; Δείτε τη λίστα με τα πιο οικονομικά νησιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο - Η πρόβλεψη του Τμ. Μετεωρολογίας
"Στην Κύπρο, οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν να έχουμε ένα φυσιολογικο καλοκαίρι"
Το ελληνικό νησί που υμνούν οι βρετανικοί Times
Το δημοσίευμα σημειώνει πως το συγκεκριμένο νησί συνεχίζει να διατηρεί τη μυθική του γοητεία με τους σύγχρονους επισκέπτες να σαγηνεύονται κυρίως από τις «απίθανες παραλίες» και τα «δελεαστικά, τιρκουάζ νερά»
40 χωριά που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος: Πού να μείνεις, τι να φας και τι να δεις
Αν ψάχνεις την πιο αυθεντική καλοκαιρινή εμπειρία, ήρθε η ώρα να πας χωριό
Η απόλυτη εμπειρία του «slow travel», σε ένα σαββατοκύριακο στο Annabelle
Γαστρονομία, wine tasting και θαλασσινό αεράκι, στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Πάφου