Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2020
Καραντίνα, θαλπωρή και διάβασμα πάνε πακέτο και το ξέρεις. Οπότε τώρα όσο ποτέ είσαι σε θέση να απολαύσεις τα αστυνομικά βιβλία σου, κουρνιασμένη στον καναπέ ή το κρεβάτι σου.

Όταν πέφτουν οι μάσκες
Πρωταγωνιστές στο βιβλίο του Mats Olsson είναι ο Χάρι Σβένσον κι ένα δεκάχρονο κορίτσι, η Έμμα. Η Έμμα φτάνει στο σπίτι του μια καλοκαιρινή νύχτα τρομοκρατημένη, ενώ δύο άνδρες την αναζητούν.
Την επομένη ο Χάρι προσπαθεί να βγάλει άκρη, αλλά η δεκάχρονη Έμμα είναι τόσο τρομοκρατημένη, που δεν ανοίγει καν το στόμα της. Και ο Χάρι πρέπει να βρει απαντήσεις σ’ ένα σωρό ερωτήματα:Ποιοι ήταν οι δύο τύποι που έψαχναν την Έμμα μες στη νύχτα;
Πώς σχετίζεται μια συμμορία μηχανόβιων με μια ονομαστή οικογένεια της Σουηδίας που μένει το καλοκαίρι στην ίδια περιοχή;
Τι έχουν απογίνει οι γονείς της Έμμα;
Σιγά σιγά, θα αρχίσει να ξετυλίγεται το νήμα ενός μυστικού, πολύ πιο σκοτεινού και επικίνδυνου απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.
Ο Χάρι Σβένσον είναι ο πρωταγωνιστής και του βιβλίου «Θανάσιμα Παιχνίδια» από τον ίδιο συγγραφέα. Αυτή είναι η δεύτερη στη σειρά συναρπαστική περιπέτειά του.

Μαχαίρι
Δεν μπορεί να μην έχεις ακούσει τον Jo Nesbo και τον Χάρι Χόλε. Το «Μαχαίρι» είναι η δωδέκατη περιπέτεια του ντετέκτιβ που έχει χάσει σχεδόν τα πάντα προσπαθώντας να καταπολεμήσει το έγκλημα. Σε αυτό το βιβλίο ο Χάρι Χόλε βρίσκεται στο σημείο μηδέν.
Η Ράκελ τον έχει διώξει από το σπίτι, έχει ξανακυλήσει στο ποτό, ενώ δουλεύει µε τον βαθμό αστυφύλακα κάτι ασήμαντες υποθέσεις.
Ταυτόχρονα ο πρώτος δολοφόνος που συνέλαβε στην καριέρα του τον καταδιώκει. Ο διαβόητος βιαστής και δολοφόνος Σβάιν Φίνε κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος, αφού έχει εκτίσει την ποινή του και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει το εγκληματικό του έργο και να πάρει εκδίκηση από τον αστυνομικό που τον έκλεισε για τόσα χρόνια στη φυλακή.
Όταν ο Χάρι ξυπνά µε τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα και χωρίς καμιά ανάμνηση της προηγούμενης νύχτας, ξέρει πως τα πράγματα µόνο προς το χειρότερο μπορούν να εξελιχθούν.
Ο τρόφιμος
Ο Sebastian Fitzek έχει κερδίσει ένα σταθερά αυξανόμενο κοινό τα τελευταία χρόνια με τα ψυχολογικά θρίλερ που υπογράφει. Το τελευταίο από αυτά που κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι το θρίλερ «Ο Τρόφιμος».
Ο μικρός Μαξ εξαφανίστηκε πριν από έναν χρόνο.
Μόνο ο δράστης γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στο αγόρι. Έχει ήδη ομολογήσει δύο αποτρόπαιες δολοφονίες παιδιών, αλλά τώρα είναι φυλακισμένος στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας ενός ψυχιατρείου και αρνείται να μιλήσει.
Στον πατέρα του Μαξ απομένει μονάχα ένας τρόπος να μάθει επιτέλους την αλήθεια: πρέπει να βουτήξει στα έγκατα της Κόλασης, να γίνει ο ίδιος τρόφιμος.

ΚΙΝΗΤΡΟ Χ
Το ίδιο επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ είναι και ο Stefan Anhem. Ήρωας των μυθιστορημάτων του είναι ο ντετέκτιβ Φάμπιαν Ρισκ.
H αστυνομία του Χέλσινμποργκ πρέπει να διαλευκάνει αδιανόητες υποθέσεις.
Ένα κύμα φαινομενικά ασύνδετων ανθρωποκτονιών σαρώνει την ειδυλλιακή παραθαλάσσια πόλη. Οι φόνοι δεν έχουν κανένα μοτίβο, καμία ακολουθία ή αιτία. Ο δράστης είναι απροσπέλαστος στη σκιαγράφηση ψυχολογικού προφίλ, δεν εντοπίζεται από τη Σήμανση και είναι εντελώς άτρωτος στις σύγχρονες αστυνομικές μεθόδους. Τα πτώματα αυξάνονται.
Υπάρχουν ρατσιστικά στοιχεία στους φόνους; Διαπράττονται από έναν ή μήπως από περισσότερους δολοφόνους που δρουν παράλληλα; Ο Φάμπιαν Ρισκ πρέπει να αναλάβει δράση, έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός από τους φόνους και τα εσωτερικά προβλήματα της ομάδας του.
Καθώς η εξιχνίαση των εγκλημάτων γίνεται όλο και πιο επιτακτική, η συνοχή της κάποτε δεμένης αστυνομικής ομάδας απειλείται σοβαρά. Ο Φάμπιαν Ρισκ είναι ο μόνος που μπορεί να τους κρατήσει ενωμένους στην αποστολή τους. Πώς πιάνεις έναν δολοφόνο που δεν χτυπάει με τον ίδιο τρόπο για δεύτερη φορά;

Αγνοούμενη μέχρι αποδείξεως του εναντίου
Ένα βιβλίο με γυναίκες κεντρικές ηρωίδες υπογράφει η Susie Steiner. Η Ντετέκτιβ Μανόν και η Ίντιθ Χιντ είναι οι δύο κεντρικοί πόλοι του μυθιστορήματος που αποδεικνύει ότι είναι άλλο πράγμα η εικόνα και άλλο η πραγματικότητα.
Μέσα Δεκεμβρίου και η περιοχή του Κέιμπριτζ έχει καλυφθεί από χιόνι. Η υπαστυνόμος ντετέκτιβ Μανόν Μπράντσο προσπαθεί να αποκοιμηθεί ύστερα από ένα ακόμα καταστροφικό ραντεβού με μια online γνωριμία – το σιγανό μουρμουρητό του ασύρματου της αστυνομίας είναι η μόνη της παρηγοριά.
Μέσω των ραδιοκυμάτων φτάνει στα αυτιά της η αναφορά για την εξαφάνιση μιας γυναίκας – η πόρτα του θύματος μισάνοιχτη, αίμα στο πάτωμα της κουζίνας. Η Μανόν ξέρει ότι οι πρώτες 72 ώρες είναι οι πιο κρίσιμες: είτε θα βρεις την αγνοούμενη είτε θα πρέπει ν’ αρχίσεις να ψάχνεις για το πτώμα της.
Μόλις η ντετέκτιβ βλέπει τη φωτογραφία της Ίντιθ Χιντ, μιας μεταπτυχιακής φοιτήτριας στο Κέιμπριτζ από μια πολύ καλά δικτυωμένη οικογένεια (με δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια), ξέρει πως αυτή η υπόθεση θα πάρει διαστάσεις. Είναι νεκρή ή ζωντανή;
Μήπως η «περίπλοκη» ερωτική της ζωή είναι η αφορμή της εξαφάνισής της, όπως δηλώνει ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός στα αδηφάγα ΜΜΕ; Και όταν ένα πτώμα ανακαλύπτεται, μήπως δεν είναι το τέλος αλλά μόνο η αρχή;
Σχετικά
Επαναπιστοποίηση ISO 50001 για το σύνολο των εγκαταστάσεων της Lidl Κύπρου
Η εταιρεία ενδυναμώνει σταθερά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα με στόχο τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση
TUS Airways: Οι νέοι, υπέροχοι προορισμοί που θα μας ταξιδέψει
Η TUS Airways ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου της με την προσθήκη ακόμη ενός αεροσκάφους Airbus A320, το οποίο αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο-κόσμημα της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean εδραιώνει την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα με το MERAVIA – Leonardo Limited Edition
Η ευρωπαϊκή πόλη που ανακηρύχθηκε ως η πιο πολύχρωμη στον κόσμο -Ποιες άλλες είναι στη 10άδα
Σε μια εποχή όπου η ταξιδιωτική εμπειρία συνδέεται με την εικόνα μια νέα μελέτη από την JustCover επιχειρεί να αναδείξει τις πιο πολύχρωμες πόλεις του κόσμου
5* Premium All-Inclusive Imperial Island Resort: Μία όαση οικογενειακών αναμνήσεων άνοιξε στην Πάφο
Οι φετινές διακοπές στο 5* Imperial Island Resort ξεκινούν με 35% έκπτωση και δωρεάν διανυκτερεύσεις.
Harry Potter: Το HBO ανανέωσε από τώρα τη δεύτερη σεζόν - Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα
Η πρώτη σεζόν της σειράς αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα του 2026
Καιρός: Έρχεται μίνι καλοκαίρι
Ανεβαίνει αισθητά από σήμερα η θερμοκρασία–Περαιτέρω άνοδος τις επόμενες μέρες
Άνοιξαν οι οι αιτήσεις για τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά 2026
Τα χωριά της Κύπρου θα μετατραπούν και φέτος σε ζωντανούς γιορτινούς προορισμούς
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ στο Netflix
Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του KYLIE, της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ, που έρχεται στις 20 Μαΐου με σπάνιο αρχειακό υλικό
24ώρη ανάσα πολυτέλειας στο ανανεωμένο Anassa Hotel
Aνανεωμένο εκπληκτικά, το Anassa προσφέρει κάτι παραπάνω από μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Βρίσκεται, εξάλλου, στο πιο ήρεμο σημείο της Κύπρου