Δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2020
Το Google Arts & Culture μας προσκαλεί σε μία εικονική ξενάγηση στα 17 πιο εμβληματικά σκηνικά όλων των εποχών!
Στο artsandculture.google.com με τη βοήθεια του Street View μπορούμε να περιπλανηθούμε στα σημεία που γυρίστηκαν οι πιο διάσημες σκηνές των αγαπημένων μας ταινιών και να κάνουμε το δικό μας κινηματογραφικό ταξίδι!
Στάση πρώτη η γέφυρα Μπιρ Χακίμ από το «Inception», που βρίσκεται στο Παρίσι πάνω από τον Σηκουάνα και συνδέει το 15ο και το 16ο διαμέρισμα. Μπορεί να μην αναγνωρίσετε εκ πρώτης χωρίς τους πολλούς καθρέφτες, εδώ όμως ο Leonardo DiCaprio έμαθε στην Ellen Page πώς να κατασκευάζει όνειρα.
Ακολουθεί το δημαρχείο του Ντάλας που χρησιμοποιήθηκε με αλλαγές για τις ανάγκες του «Ρόμποκοπ». Συνέχεια έχει το Bletchley Park όπου γυρίστηκε το «Παιχνίδι της Μίμησης». Εδώ μάλιστα ήταν και το πραγματικό μέρος όπου ο Άλαν Τούρινγκ στη βιογραφία του οποίου είναι βασισμένη η ταινία, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατάφερε να σπάσει τον Κωδικό Enigma της Ναζιστικής Γερμανίας.
Επόμενος σταθμός η εντυπωσιακή εκκλησία στο γραφικό Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας όπου έγινε ο γάμος της Μαρίας (και του Κάπτεν φον Τραπ) στη «Μελωδία της Ευτυχίας». Στην ταινία βέβαια λέγεται ότι είναι η εκκλησία του Αγίου Μάρκου, αλλά όπως και να έχει το μέρος ηνία φανταστικό.
Κάντε επίσης μια στάση στο «Cafe des deux Moulins» στην Μονμάρτη, το καφέ δηλαδή όπου δούλευε η πολυαγαπημένη μας Αμελί από την ομώνυμη ταινία. Πήρε το όνομα του από το Moulin Rouge και το Moulin de la Galette, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και μετά από την προβολή της ταινίας άρχισε να θεωρείται αξιοθέατο, συγκεντρώνοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Δείτε την παμπ πάνω από την οποία βρίσκεται το σπίτι της Μπρίτζετ από το «Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς». Βρίσκεται φυσικά στο Λονδίνο και είναι πολύ κοντά στην αγορά από όπου η χαριτωμένη πρωταγωνίστρια αγόραζε τα υλικά για την μπλε σούπα της. Μετά κατηφορίσετε προς Noting Hill για να δείτε το πανέμορφο βιβλιοπωλείο όπου δούλευε ο Hugh Grant στο «Μια Βραδιά στο Noting Hill». Τώρα λειτουργεί ως πρακτορείο ειδήσεων, όμως δεν έχει αλλάξει το όνομα του. Αν «περπατήσετε» λίγο παρακάτω θα δείτε και την διάσημη «μπλε πόρτα» του σπιτιού του Hugh!
Από εκεί θα κάνουμε με ένα μεγάλο άλμα για να βρεθούμε στην Πέτρα της Ιορδανίας, όπου γυρίστηκε ο «Ιντιάνα Τζόουνς και Η Τελευταία Σταυροφορία» και συνεχίζουμε εξωτικά με μια περιήγηση στις Θήβες της Αιγύπτου που θα θυμάστε από τον Τζέιμς Μποντ και συγκεκριμένα την «Κατάσκοπο που με αγάπησε».
Αλλάζουμε ήπειρο και πάμε στην Αμερική για να χαζέψουμε το Πλανητάριο από την ταινία «La La Land» (όπου πήγαν ραντεβού η Emma Watson και ο Ryan Gosling). Στην πραγματικότητα πρόκειται για το Griffith Observatory που μπορεί να το αναγνωρίζετε και από την ταινία «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» με τον James Dean. Μένουμε για λίγο ακόμα στις ΗΠΑ και περνάμε από τα σκαλιά του μουσείου της Φιλαδέλφεια όπου έκανε γυρίσματα ο «Ρόκυ», αλλά και από το Ιλλινόις για να δούμε πού ξυπνούσε ο Μπιλ Μάρεϊ στην «Μέρα της Μαρμότας». Φυσικά μια σινεφιλική βόλτα δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει κι ένα πέρασμα από το κατάστημα Τiffanys and Co, όπου η Audrey Heupburn χάζευε πανάκριβα κοσμήματα στο θρυλικό «Breakfast at Tiffany’s» .
Από τη λίστα δεν λείπουν και μερικά ξενοδοχεία, που έγιναν σετ. Για παράδειγμα, ο χώρος διαμονής των νικητών στη δεύτερη ταινία των «Hunger Games» είναι το Marriott Marquis Hotel στις ΗΠΑ, ενώ θα δείτε και το Fox Plaza στο Λος Άντζελες που πρωταγωνιστεί στο «Die Hard».
Αντίθετα, το ξενοδοχείο στην ταινία του Wes Anderson «Grand Budapest Hotel» ήταν ένα εγκαταλειμμένο mall αρχιτεκτονικής Art Nouveau στην Γερμανία. Ο σκηνοθέτης και η ομάδα του προσπαθούσαν επί τέσσερις μήνες να το μετατρέψουν σε πλατό. Μάλιστα, το πανέμορφο ροζ εξωτερικό του στην πραγματικότητα ήταν μία χειροποίητη μινιατούρα!
Πήγη: Bovary.gr
Σχετικά
Νέες πρεμιέρες στους κινηματογράφους: Υπερήρωες, δράση, ιστορικά δράματα και ελληνικός κινηματογράφος στη μεγάλη οθόνη
Η «Supergirl» κάνει δυναμική επανεκκίνηση στο νέο DC Universe, ενώ τα «Fuze», «Pressure» και «Η Μεγάλη Σφαγή των Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου» συμπληρώνουν ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση και ανατροπές
Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου στην Κύπρο
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ασιατικού σινεμά, ο Wu Jing και η Chen Lijun
Επιστροφή στην Τρίτη Γη: Έρχεται ταινία «ThunderCats»
Η Warner Bros Pictures Animation ανακοίνωσε το σχέδιο. Θα είναι άραγε αυτή η εκδοχή που ήθελε να υλοποιήσει ο Άνταμ Γουίνγκαρντ;
«Digger»: Ο Τομ Κρουζ αγνώριστος στο teaser της νέας ταινίας του Αλεχάντρο Ινιαρίτου
Το δείγμα από το «Digger» αποκαλύπτει έναν εντελώς διαφορετικό Τομ Κρουζ σε μια φιλόδοξη μαύρη κωμωδία του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, που φιλοδοξεί να συνδυάσει πολιτική σάτιρα και μια ερμηνεία με άρωμα Oσκαρ.
Η Λεμεσός βλέπει ταινίες κάτω από τ' αστέρια, στο θεατράκι του Μόλου
«Πολιτισμός στο Κύμα» στο Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου στον Μόλο Λεμεσού.
Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στην υποκριτική δίπλα στην Κάιλι Μινόγκ για το νέο φιλμ του Τζέιμι Ανταμς
Ο Ταραντίνο αφήνει προσωρινά πίσω τη σκηνοθετική καρέκλα και αναλαμβάνει ρόλο μπροστά από την κάμερα, συμμετέχοντας στο «Tangled Up in Blue», μια νέα παραγωγή του Τζέιμι Ανταμς που συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό διεθνές καστ.
«Τα Κάλαντα» κερδίζουν 3 Βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η επιτυχημένη ελληνική παραγωγή απέσπασε τρία βραβεία στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Βλέπουμε και φέτος (δωρεάν) ταινίες κάτω από τ' αστέρια, σε Λατσιά και Γέρι
Και φέτος δίνουμε ραντεβού στο θερινό σινεμά του Δήμου Λατσιών-Γερίου, σε δύο μάλιστα τοποθεσίες
Δωρεάν cinema κάτω από τ' αστέρια, στη Φανερωμένη
Οι τέσσερις ταινίες που θα δούμε στην πιο γραφική αυλή της πόλης
Spider-Man: Brand New Day: Κυκλοφόρησε το νέο trailer με τον Τομ Χόλαντ
«Ο Τομ Χόλαντ στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του» δήλωσε ο πρόεδρος της Sony, Τομ Ρόθμαν
Πέθανε στα 35 της η Ντέιβι Τσέις-Η πρωταγωνίστρια του «The Ring»
Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο του θεάματος η είδηση του θανάτου της Ντέιβι Τσέις (Daveigh Chase) σε ηλικία 35 ετών.