Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2020
Cheesecake και brownies, δυο γεύσεις σε μια και ο ουρανισκός σου θα ξετρελαθεί με αυτό το πάντρεμα γεύσεων.
Αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι λοιπόν, αξίζει να βάλεις την ποδιά σου να δοκιμάσεις να το φτιάξεις.
Ακολούθησε τις οδηγίες της Αργυρώς Μπαρμπαρύγου για το τέλειο αποτέλεσμα.
Υλικά Συνταγής
125 γραμ. σοκολάτα
125 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. αλεύρι
2 πρέζες αλάτι
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
200 γραμ. ζάχαρη (1 φλ. )
Για την κρέμα
3 συσκευασίες τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
270 γραμ. (1 ⅓ φλ.) ζάχαρη
30 γραμ. (3 κ.σ) κορν φλάουρ
1 βανίλια
2 μεγάλα αυγά
160 γραμ. (2/3 φλ.) κρέμα γάλακτος
Για το τελείωμα
60 γραμ. λιωμένη σοκολάτα
1 συσκευασία (152 γρ.) μπισκότα γεμιστά
1 συσκευασία (176 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για το cheesecake brownies, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ºC. Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι. Ντύνουμε εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο κι αφήνουμε να κρυώσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να διπλασιαστούν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και χαμηλώνουμε το μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι απαλά και χτυπάμε το μίγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 25′ -30′ στους 160 ºC στη μεσαία σχάρα στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσει γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι μαλακή. Κάνουμε μια στρώση γεμιστά μπισκότα σε όλη την επιφάνεια.
Για την κρέμα
Βάζουμε το ένα τυρί κρέμα ,το 1/3 φλ. ζάχαρη και το κόρν φλάουρ σε μπολ. Με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε να κρεμώσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί. Ξεκολλάμε από τα τοιχώματα του μπολ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά. Προσθέτουμε την κρέμα. Μην ξαναχτυπάτε το μίγμα. Κρατάμε στην άκρη 1 φλ. κρέμα τυριού και ρίχνουμε την υπόλοιπη στη φόρμα με τα μπισκότα.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα (που κρατήσαμε. ) Aνακατεύουμε καλά. Αφήνουμε κουταλιές από την σοκολατένια κρέμα ,πάνω στην κρέμα τυριού. Πιέζουμε να μπουν μέσα στην λευκή κρέμα. Με μαχαίρι ανακατεύουμε τα δυο μίγματα και κάνουμε την επιφάνεια σαν μάρμαρο με νερά.Θα ψήσουμε σε μπεν μαρί. Βάζουμε ταψί με ζεστό νερό , και βάζουμε μέσα το cheesecake. Το νερό πρέπει να καλύπτει τη μισή φόρμα.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 15′ στους 160 ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα. Πρέπει να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Αν αρχίσει να ροδίζει γρήγορα, βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει καλά χωρίς να το μετακινούμε για δυο ώρες, και το παγώνουμε για 4 ώρες το λιγότερο. Έπειτα ξεφορμάρουμε. Αλείφουμε γύρω γύρω και το χείλος της επιφάνειας με τις 2 κουταλιές κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο σοκολάτας.
Σχετικά
Tα νέα FITNESS® Granola σού δίνουν τον πιο τραγανό λόγο για να ανυπομονείς για το πρωινό σου!
Νέα δημητριακά FITNESS® Granola: Απολαυστικό και θρεπτικό πρωινό!
Στο ολοκαίνουριο μοντέρνο καφέ της Λευκωσίας πρέπει να πας
Η Kawacom’s παρουσιάζει το 28ο κατάστημά της στο Στρόβολο και το πρώτο sitting concept της αλυσίδας
Διάσημο εστιατόριο μετακομίζει στην ορεινή Λεμεσό (μόνο για μία μέρα)!
Το Salt & Fire παρουσιάζει το “Awakening Vol. 3” σε συνεργασία με το Οινοποιείο Τσιάκκας
Δοκιμάσαμε τα ανανεωμένα πιάτα του βραβευμένου Ταβερνείου Το Ιστορικόν
Ένα στέκι που μας κάνει να επιστρέφουμε ξανά και ξανά
Vetrina: Ένα διαχρονικό ταξίδι στο μεσογειακό πνεύμα της γαστρονομίας
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection Hotel, ιδιοκτησία της MHV, ανακοινώνει και επίσημα την άφιξη του ολοκαίνουριου, dine, wine & deli Vetrina
O Chef της Χρονιάς 2025 μάς στρώνει (εκλεπτυσμένο) σαρακοστιανό τραπέζι με θέα τη θάλασσα
Καθαρά Δευτέρα στο NEREA by AMARA: Ένα δημιουργικό σαρακοστιανό γεύμα με θέα τη θάλασσα
Η Kawacom’s παρουσιάζει το 28ο κατάστημά της στο Στρόβολο και το πρώτο sitting concept της αλυσίδας
Το νέο Kawacom’s στεγάζεται στο Karyatides Building, στην οδό Αθηνών 176
Οριστικά κλειστό δημοφιλές και ιστορικό παραλιακό στέκι του νησιού
Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας ολοκληρώνει το κύκλο του
22 νόστιμες διευθύνσεις για απολαυστική ταχινόπιτα την Καθαρά Δευτέρα και τις νηστείες
Εδώ θα βρεις τις πιο νόστιμες ταχινόπιτες
Πρώτες εικόνες από το ολοκαίνουριο Nomad Bread & Coffee που άνοιξε σήμερα τις πόρτες του
Η Λεμεσός μόλις απέκτησε ένα ακόμα Nomad Bread Coffee, το τέταρτο στην πόλη
10+1 εστιατόρια με πλούσιο μπουφέ, για Καθαρά Δευτέρα στο βουνό
Mε πλούσιους μπουφέδες που περιλαμβάνουν νηστήσιμα ορεκτικά, λαχταριστά μαγειρευτά και εκλεκτά θαλασσινά σχάρας
7 artisan bakeries του νησιού για τις λαγάνες της Καθαράς Δευτέρας
Οι πιο μυρωδάτες, προζυμένιες και δημιουργικές λαγάνες που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος