19-20 October 2013
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Η Βασίλισσα του Χιονιού: Mια παράσταση για τα παιδιά!

Για παιδιά από 5 ετών, με τις Νικολέττα Βερύκιου και Έλενα Παυλίδου ενώ μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού

Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2013

Οι ηθοποιοί Νικολέττα Βερύκιου και Έλενα Παυλίδου αφηγούνται και αναπλάθουν με κάθε πρόσφορο σκηνικό μέσο το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “Η Βασίλισσα του Χιονιού”. Με την χρήση ενός μικρού σκηνικού που εντάσσει τα παιδιά στη διαδικασία της δραματοποίησης, η παράσταση αφηγείται τις περιπέτειες της μικρής Γκέρντας, στην αναζήτηση του Κέι, του αδελφικού φίλου της, ο οποίος χάθηκε ακολουθώντας κάποτε τη μυστηριώδη βασίλισσα του χιονιού. Τα εμπόδια που συναντά το νεαρό κορίτσι γίνονται τα στάδια που περνά μέχρι την ενηλικίωσή του. Η ιστορία δίνει κίνητρα αναστοχασμού πάνω στις έννοιες της αθωότητας και της αγάπης. Πρόκειται για ένα αλληγορικό ταξίδι προς την ενηλικίωση, όπου στο τέλος η επιμονή της Γκέρντας δικαιώνεται και η αθωότητα της παιδικής ηλικίας θριαμβεύει. Έμφαση δίνεται στην αναπαράσταση του δράματος με απλά σκηνικά μέσα και καθημερινά αντικείμενα που μεταμορφώνονται στα πλαίσια της παράστασης, ως αντίβαρο στην υπερπληθώρα ερεθισμάτων στην καθημερινότητα των παιδιών. Η παράσταση προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία μιας διαφορετικής προοπτικής θέασης, καθώς κάθονται σε ημικύκλιο στο πλάι και μπροστά από το μικρής κλίμακας σκηνικό και πολύ κοντά στις ηθοποιούς. Έχουν έτσι μια άμεση επαφή με την θεατρική δράση και τη δυνατότητα για μεγαλύτερη συμμετοχή στο δρώμενο. Επιπλέον μικρά διαδραστικά στοιχεία εντείνουν το βιωματικό χαρακτήρα του έργου. Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει θεατρικό εργαστήρι για μικρή ομάδα παιδιών, σχεδιασμένο από τις δύο ηθοποιούς της παράστασης. Το θεατρικό εργαστήρι είναι βασισμένο πάνω στην ιστορία της "Βασίλισσας του Χιονιού", ενώ τα θεατρικά παιχνίδια στα οποία θα συμμετάσχουν τα παιδιά έχουν στόχο να εξοικειώσουν τους μικρούς θεατές με το τι είναι θέατρο και πως μπορούν απλά και καθημερινά αντικείμενα να μεταμορφωθούν σε θεατρικά εργαλεία, ικανά να πουν μια ιστορία.

Ώρα: 11.00. Διάρκεια: 50 λεπτά. Είσοδος: €5. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλεφωνικά 99429638, 99849598 ή στο eidekanou@gmail.com. Το θεατρικό εργαστήρι θα έχει διάρκεια 1 ώρα. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 παιδιά ηλικίες 6-10. Συμμετοχή: €5. Σημειώνεται ότι είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο εργαστήρι και ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close