Live Music , Nightlife & Music

Οι Monsieur Doumani live στο Σπίτι της Συνεργασίας

Μια καινοτομική και ιδιόρρυθμη προσέγγιση στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική

Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2013

Οι Μonsieur Doumani, γνωστοί για την καινοτομική και ιδιόρρυθμη προσέγγισή τους στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, θα εμφανιστούν ζωντανά στο Σπίτι της Συνεργασίας, έναντι του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλλας στη Λευκωσία, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. Η συναυλία θα αρχίσει στις 20.30, ενώ θα ακολουθήσει DJ session με την DJ Koulla P. Katsikoronou.

Ο δίσκος τους "Grippy Grappa", που αποτελείται κυρίως από διασκευές κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τα διεθνή μέσα, όπως πχ την βρετανική εφημερίδα "The Guardian", το γαλλικό περιοδικό "Les InRocks", το μουσικό περιοδικό "fRoots", ενώ ανακηρύχτηκε ως "Top of the World" στο 88ο τεύχος του σημαντικότερου περιοδικού έθνικ μουσικής, του "Songlines". Επισης, ο δίσκος ανέβηκε στο νούμερο 12 των τσαρτς του "World Music Network" για τον μήνα Αύγουστο, ενώ μεταδόθηκε και παρουσιάστηκε σε ραδιοσταθμούς ανά το παγκόσμιο, όπως BBC Radio3, RootsWorld Radio, PBS FM Melbourne, KDVS FM California κλπ.

ID Το γκρουπ Monsieur Dοumani δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου (τζουράς), Άγγελο Ιωνά (κιθάρα) και Δημήτρη Γιασεμίδη (πνευστά). Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους αλλά επηρεασμένοι από την κυπριακή φολκλόρ, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεση των τραγουδιών, καθώς επίσης στη σύνθεση κυπριακών τραγουδιών που αντλούν έμπνευση από την σύγχρονη κυπριακή κοινωνία. Το γκρουπ έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλς στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2012, το συγκρότημα εκπροσώπησε την Κύπρο στο διεθνές φεστιβάλ "Ferrara Buskers Festival" στην Ιταλία, όπου και διακρίθηκε αφού ψηφίστηκε τρίτο πιο αγαπημένο σχήμα του φεστιβάλ.

 

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.home4cooperation.info, στο 22445740 ή στο e-mail admin@home4cooperation.info.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close