Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2020
Για πρώτη φορά, η Gallery «Καπόπουλος Fine Arts» παρουσιάζει την πρώτη virtual έκθεση του γνωστού Έλληνα καλλιτέχνη με τίτλο «Sonke», στην Λευκωσία.
Ως street artist, ο Sonke έχει ως πολύτιμο πλεονέκτημά του το πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης, τις ιστορίες που μπορεί να κρύβει ένα σχέδιο graffiti με τις ελπίδες για ενθάρρυνση του δημόσιου διαλόγου και την απροσδόκητη ανταλλαγή συναισθημάτων στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων και των τειχών της Αθήνας.


Στην δουλειά του καλλιτέχνη, βλέπουμε πολύχρωμα έργα με κυρίαρχα τα τρία βασικά χρώματα, κόκκινο, κίτρινο και μπλε, και φόντο το μαύρο! Τα έργα αυτά έχουν δημιουργηθεί με ακρυλική gouache σε ξύλο ή καμβά, με την προσθήκη κολάζ ή χρυσού φύλλου, διατηρώντας τα έντονα περιγράμματα και το «δυναμικό» στυλ του καλλιτέχνη. Η έκθεση αυτή εστιάζεται στις περιπετειώδεις ανθρώπινες σχέσεις, είτε αυτές προκύπτουν μεταξύ ατόμων του ίδιου ή διαφορετικού φύλου, ή της εύθραυστης σχέσης με τον εαυτό μας.
Πηδώντας από τις λαϊκές ιστορίες και τις αόρατες στιγμές της καθημερινής ζωής ή αυτές που συγκεντρώθηκαν από τον καλλιτέχνη αποκτώντας νέα ζωή μέσω κατακερματισμένων αναζητήσεων από το διαδίκτυο, οι ήρωες και τα σύμβολα του Sonke επικοινωνούν μεταξύ τους σιωπηλά, αλλά αναπόφευκτα περιλαμβάνουν τον θεατή στις ιστορίες τους.
Δείτε την virtual έκθεση του Sonke διαδικτυακά στο https://www.kapopoulosart.gr/ μέχρι την Δευτέρα 11 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Gallery «Kaπόπουλος Fine Arts» στο τηλ. 22 319031και στο email nicosia@kapopoulosart.gr.
Σχετικά
«Αγροποιητική: χώματα/ σώματα»: 50 καλλιτέχνες εξετάζουν τον όρο «τοπίο» στη μεγάλη έκθεση της Κυπριακής Προεδρίας
Σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Έλενας Πάρπα
Το NYX Hotel Limassol παρουσιάζει: «The Diverse Self: Becoming» Ατομική εικαστική έκθεση της Φωτεινής Μιχαηλίδη
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αυτή την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου
Η Εξέλιξη της Χαρακτικής στην Ευρώπη από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα μέσα από έργα της συλλογής του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή
Άνοιξε στις 21 Ιανουαρίου για το κοινό η νέα έκθεση χαρακτικής στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής στη Λευκωσία σε επιμέλεια Helene Reeb.
Συνεχίζεται η προσωρινή έκθεση του Χριστόφορου Σάββα στη Λέβέντειο Πινακοθήκη
Η έκθεση φωτίζει για πρώτη φορά ένα πολύτιμο και άγνωστο έως σήμερα αρχείο του καλλιτέχνη
«Ανοιχτοί Ορίζοντες»: Έκθεση εικαστικών και λογοτεχνίας στη Λάρνακα
Εικαστική έκθεση σε διάλογο με τη λογοτεχνία, στην οποία συμμετέχουν 12 εικαστικοί και 14 λογοτέχνες
Ο Άντρος Ρόπαλης παρουσιάζει την νέα του δουλεία με τίτλο "Στον αστερισμό του ιχθύ"
Ο αρχιτέκτονας, εικαστικός και σκηνογράφος Άντρος Ρόπαλης, εμπνέεται για ακόμα μια φορά από τους ιχθείς, που βλέπει με μια αντικομφορμιστική διάθεση
«Ground Matter»: Η νέα δουλειά της Μελίτας Κούτα φιλοξενείται στη Λευκωσία
Στην έκθεση η καλλιτέχνης μελετά μια σειρά οικιακών γεωλογικών στρωμάτων
Το Κυπριακό Μουσείο ακυρώνει τις εκδηλώσεις του
Ακυρώνεται η εκδήλωση "Γιορτάζοντας το Μουσείο"
Το Κυπριακό Μουσείο υποδέχεται την Προεδρία με ανανεωμένη έκθεση
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων
Το Κυπριακό Μουσείο βάζει τα γιορτινά του και υποδέχεται την Προεδρία
Όλα όσα θα συμβούν το προσεχές Σάββατο, 17 Ιανουαρίου
Το Diatopos Art Centre παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Πάρη Σεργίου
Το πρόσφατο έργο του Paris Sergiou αναπτύσσεται μέσω μιας συνειδητής επιστροφής στην ιστορία της εικόνας
«Living Forms»: Η Σοφία Χριστοδούλου παρουσιάζει τα έργα της στην Marginalia Gallery
Μια σειρά έργων, τα οποία κινούνται ανάµεσα σε µοτίβα και σχήµατα δικής της επινόησης.