Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2020
Μπορεί η τελετή απονομής των 93ων Βραβείων Όσκαρ να έχει οριστεί στις 28 Φεβρουαρίου 2021, που σημαίνει να φαίνεται χρονικά πολύ μακρινή, όμως η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου εξετάζει ήδη την πιθανότητα αναβολής.
Σύμφωνα με το Variety, το οποίο επικαλείται πολλαπλές πηγές -τις οποίες δεν κατονομάζει- το ενδεχόμενο αναβολής των Όσκαρ θεωρείται πολύ πιθανό. Στοιχεία, όπως οι πιθανές νέες ημερομηνίες διεξαγωγής δεν έχουν επισήμως κατατεθεί, συνεπώς ούτε συζητηθεί. Το δίκτυο ABC, το οποίο μεταδίδει ζωντανά την τελετή, προς το παρόν κρατά την αρχική ημερομηνία.
Όταν στα τέλη του περασμένου Απριλίου, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών προχώρησε σε αλλαγή του όρου που αφορά το δικαίωμα υποψηφιότητας των ταινιών, ο πρόεδρος της, Ντέιβιντ Ρούμπιν είχε δηλώσει ότι «είναι αδύνατο να έχουμε εικόνα της κατάστασης που θα έχει διαμορφωθεί. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θέλουμε να γιορτάσουμε το σινεμά, αλλά δεν ξέρουμε με ποιόν τρόπο θα το επιτύχουμε αυτό».
Η κινηματογραφική βιομηχανία έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι οι συνεχείς μεταθέσεις στις πρεμιέρες των νέων παραγωγών και η επιλογή, σε πολλές περιπτώσεις, να βγουν σε πλατφόρμες streaming και όχι στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Πηγή: Huffingtonpost.gr
Σχετικά
Νέες πρεμιέρες στους κινηματογράφους: Υπερήρωες, δράση, ιστορικά δράματα και ελληνικός κινηματογράφος στη μεγάλη οθόνη
Η «Supergirl» κάνει δυναμική επανεκκίνηση στο νέο DC Universe, ενώ τα «Fuze», «Pressure» και «Η Μεγάλη Σφαγή των Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου» συμπληρώνουν ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση και ανατροπές
Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου στην Κύπρο
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ασιατικού σινεμά, ο Wu Jing και η Chen Lijun
Επιστροφή στην Τρίτη Γη: Έρχεται ταινία «ThunderCats»
Η Warner Bros Pictures Animation ανακοίνωσε το σχέδιο. Θα είναι άραγε αυτή η εκδοχή που ήθελε να υλοποιήσει ο Άνταμ Γουίνγκαρντ;
«Digger»: Ο Τομ Κρουζ αγνώριστος στο teaser της νέας ταινίας του Αλεχάντρο Ινιαρίτου
Το δείγμα από το «Digger» αποκαλύπτει έναν εντελώς διαφορετικό Τομ Κρουζ σε μια φιλόδοξη μαύρη κωμωδία του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, που φιλοδοξεί να συνδυάσει πολιτική σάτιρα και μια ερμηνεία με άρωμα Oσκαρ.
Η Λεμεσός βλέπει ταινίες κάτω από τ' αστέρια, στο θεατράκι του Μόλου
«Πολιτισμός στο Κύμα» στο Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου στον Μόλο Λεμεσού.
Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στην υποκριτική δίπλα στην Κάιλι Μινόγκ για το νέο φιλμ του Τζέιμι Ανταμς
Ο Ταραντίνο αφήνει προσωρινά πίσω τη σκηνοθετική καρέκλα και αναλαμβάνει ρόλο μπροστά από την κάμερα, συμμετέχοντας στο «Tangled Up in Blue», μια νέα παραγωγή του Τζέιμι Ανταμς που συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό διεθνές καστ.
«Τα Κάλαντα» κερδίζουν 3 Βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η επιτυχημένη ελληνική παραγωγή απέσπασε τρία βραβεία στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Βλέπουμε και φέτος (δωρεάν) ταινίες κάτω από τ' αστέρια, σε Λατσιά και Γέρι
Και φέτος δίνουμε ραντεβού στο θερινό σινεμά του Δήμου Λατσιών-Γερίου, σε δύο μάλιστα τοποθεσίες
Δωρεάν cinema κάτω από τ' αστέρια, στη Φανερωμένη
Οι τέσσερις ταινίες που θα δούμε στην πιο γραφική αυλή της πόλης
Spider-Man: Brand New Day: Κυκλοφόρησε το νέο trailer με τον Τομ Χόλαντ
«Ο Τομ Χόλαντ στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του» δήλωσε ο πρόεδρος της Sony, Τομ Ρόθμαν
Πέθανε στα 35 της η Ντέιβι Τσέις-Η πρωταγωνίστρια του «The Ring»
Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο του θεάματος η είδηση του θανάτου της Ντέιβι Τσέις (Daveigh Chase) σε ηλικία 35 ετών.