Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2020
Από τις 10 Ιουνίου, η συνδρομητική πλατφόρμα Netflix διαθέτει μια νέα κατηγορία για να διαμοιράζει τους τίτλους του περιεχομένου της: την «Black Lives Matter».
Πρόκειται για το όνομα του κινήματος που έχει ξεκινήσει από την Αμερική και αφορά τις διαδηλώσεις στο όνομα του Τζορτζ Φλόιντ, του αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από αστυνομικό στη Μινεσότα των ΗΠΑ.
Η συλλογή της νέας κατηγορίας περιέχει 47 τίτλους ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν και αφηγούνται ιστορίες από μαύρους καλλιτέχνες. Όλοι οι τίτλοι έχουν ως κοινό την παρουσία θεματικών σχετιζόμενων με την κοινωνική αδικία, τον αποκλεισμό και τον ρατσισμό που βιώνουν οι αφροαμερικανοί.
Oι τίτλοι που περιέχει η αμερικανική έκδοση του Netflix
Μερικοί από τους τίτλους είναι: το ντοκιμαντέρ της Ava DuVernay, «13η Τροπολογία» (το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν και στο YouTube) και η δραματική σειρά της, «When They See Us», οι σειρές «Dear White People» και «She’s Gotta Have It», η οσκαρική ταινία του Barry Jenkins, «Moonlight», οι ταινίες του Spike Lee, «School Daze» και «Malcolm X», το «Mudbound» και το ντοκιμαντέρ «What Happened Miss Simone?».
Το Netflix έκανε δήλωση, στις 30 Μαΐου, υπέρ του κινήματος «Black Lives Matter», γεγονός που το κατέστησε ως ένα από τα πρώτα μεγάλα media που μίλησε εν μέσω διαμαρτυριών για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Η δήλωσε ανέφερε: «Το να παραμένεις σιωπηλός σημαίνει συνενοχή. Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία. Έχουμε μια πλατφόρμα κι έχουμε καθήκον απέναντι στους μαύρους ανθρώπους που είναι μέλη της πλατφόρμας μας, τους υπαλλήλους μας, τους δημιουργούς και το ταλέντο τους, να μιλήσουμε ανοιχτά».
Η προσθήκη των συγκεκριμένων τίτλων αφορά την αμερικανική έκδοση της πλατφόρμας. Πολλοί όμως από τους τίτλους που αναφέρθηκαν, βρίσκονται και στην ελληνική έκδοση, μαζί με πολλές άλλες και μπορείτε να τις δείτε, όπως τα: «13η Τροπολογία», «When They See Us», «Dear White People», «She’s Gotta Have It», «What Happened Miss Simone?» και «Mudbound».
Σχετικά
Νέες πρεμιέρες στους κινηματογράφους: Υπερήρωες, δράση, ιστορικά δράματα και ελληνικός κινηματογράφος στη μεγάλη οθόνη
Η «Supergirl» κάνει δυναμική επανεκκίνηση στο νέο DC Universe, ενώ τα «Fuze», «Pressure» και «Η Μεγάλη Σφαγή των Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου» συμπληρώνουν ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση και ανατροπές
Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου στην Κύπρο
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ασιατικού σινεμά, ο Wu Jing και η Chen Lijun
Επιστροφή στην Τρίτη Γη: Έρχεται ταινία «ThunderCats»
Η Warner Bros Pictures Animation ανακοίνωσε το σχέδιο. Θα είναι άραγε αυτή η εκδοχή που ήθελε να υλοποιήσει ο Άνταμ Γουίνγκαρντ;
«Digger»: Ο Τομ Κρουζ αγνώριστος στο teaser της νέας ταινίας του Αλεχάντρο Ινιαρίτου
Το δείγμα από το «Digger» αποκαλύπτει έναν εντελώς διαφορετικό Τομ Κρουζ σε μια φιλόδοξη μαύρη κωμωδία του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, που φιλοδοξεί να συνδυάσει πολιτική σάτιρα και μια ερμηνεία με άρωμα Oσκαρ.
Η Λεμεσός βλέπει ταινίες κάτω από τ' αστέρια, στο θεατράκι του Μόλου
«Πολιτισμός στο Κύμα» στο Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου στον Μόλο Λεμεσού.
Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στην υποκριτική δίπλα στην Κάιλι Μινόγκ για το νέο φιλμ του Τζέιμι Ανταμς
Ο Ταραντίνο αφήνει προσωρινά πίσω τη σκηνοθετική καρέκλα και αναλαμβάνει ρόλο μπροστά από την κάμερα, συμμετέχοντας στο «Tangled Up in Blue», μια νέα παραγωγή του Τζέιμι Ανταμς που συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό διεθνές καστ.
«Τα Κάλαντα» κερδίζουν 3 Βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η επιτυχημένη ελληνική παραγωγή απέσπασε τρία βραβεία στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Βλέπουμε και φέτος (δωρεάν) ταινίες κάτω από τ' αστέρια, σε Λατσιά και Γέρι
Και φέτος δίνουμε ραντεβού στο θερινό σινεμά του Δήμου Λατσιών-Γερίου, σε δύο μάλιστα τοποθεσίες
Δωρεάν cinema κάτω από τ' αστέρια, στη Φανερωμένη
Οι τέσσερις ταινίες που θα δούμε στην πιο γραφική αυλή της πόλης
Spider-Man: Brand New Day: Κυκλοφόρησε το νέο trailer με τον Τομ Χόλαντ
«Ο Τομ Χόλαντ στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του» δήλωσε ο πρόεδρος της Sony, Τομ Ρόθμαν
Πέθανε στα 35 της η Ντέιβι Τσέις-Η πρωταγωνίστρια του «The Ring»
Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο του θεάματος η είδηση του θανάτου της Ντέιβι Τσέις (Daveigh Chase) σε ηλικία 35 ετών.