Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2020
H πιο σημαντική βραδιά του κινηματογράφου αναβάλλεται για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι τα 93α βραβεία Όσκαρ δεν θα γίνουν στις 28 Φεβρουαρίου του 2021, όπως ήταν προγραμματισμένο, εξαιτίας της πανδημίας, αλλά στις 25 Απριλίου.
"Για πάνω από έναν αιώνα οι ταινίες μας παρηγορούν, μας εμπνέουν και μας διασκεδάζουν σε κάθε δύσκολη περίοδο. Το ίδιο έκαναν και φέτος. Η ελπίδα μας, καθώς καθυστερούμε τα βραβεία, είναι να δώσουμε στους δημιουργούς μια ελευθερία για να τελειώσουν και να παρουσιάσουν τις ταινίες τους χωρίς να πιέζονται από κάτι που δεν ελέγχει κανείς" είπαν ο πρόεδρος της ακαδημίας, David Rubin, και ο CEO, Dawn Hudson, σε κοινή δήλωση.
Εκτός από τα βραβεία θα καθυστερήσουν και οι συμμετοχές, έτσι πλέον οι ταινίες που μπορούν να είναι υποψήφιες θα βγουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2021.
Την τελευταία φορά που τα Όσκαρ είχαν καθυστερήσει ήταν το 1981. Εξαιτίας της απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Ronald Reagan έγιναν 24 ώρες αργότερα.
Εδώ και καιρό υπήρχαν σκέψεις για την αναβολή της τελετής απονομής του 2021, καθώς μεταξύ άλλων και οι κινηματογράφοι παρέμειναν κλειστοί για μήνες, ενώ παράλληλα όλα τα γυρίσματα έχουν σταματήσει καθώς τα συνεργεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν εν μέσω lockdown. Πολυαναμενόμενες ταινίες όπως οι Black Widow και Wonder Woman 1984 μετέφεραν τις πρεμιέρες τους το φθινόπωρο ενώ κάποιες άλλες προτίμησαν να κάνουν digital only πρεμιέρες.
Τα BAFTAs, που συνήθως γίνονται δύο εβδομάδες πριν τα Όσκαρ, επίσης αναβλήθηκαν και το 2021 θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2021.
Σχετικά
Νέες πρεμιέρες στους κινηματογράφους: Υπερήρωες, δράση, ιστορικά δράματα και ελληνικός κινηματογράφος στη μεγάλη οθόνη
Η «Supergirl» κάνει δυναμική επανεκκίνηση στο νέο DC Universe, ενώ τα «Fuze», «Pressure» και «Η Μεγάλη Σφαγή των Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου» συμπληρώνουν ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση και ανατροπές
Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου στην Κύπρο
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ασιατικού σινεμά, ο Wu Jing και η Chen Lijun
Επιστροφή στην Τρίτη Γη: Έρχεται ταινία «ThunderCats»
Η Warner Bros Pictures Animation ανακοίνωσε το σχέδιο. Θα είναι άραγε αυτή η εκδοχή που ήθελε να υλοποιήσει ο Άνταμ Γουίνγκαρντ;
«Digger»: Ο Τομ Κρουζ αγνώριστος στο teaser της νέας ταινίας του Αλεχάντρο Ινιαρίτου
Το δείγμα από το «Digger» αποκαλύπτει έναν εντελώς διαφορετικό Τομ Κρουζ σε μια φιλόδοξη μαύρη κωμωδία του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, που φιλοδοξεί να συνδυάσει πολιτική σάτιρα και μια ερμηνεία με άρωμα Oσκαρ.
Η Λεμεσός βλέπει ταινίες κάτω από τ' αστέρια, στο θεατράκι του Μόλου
«Πολιτισμός στο Κύμα» στο Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου στον Μόλο Λεμεσού.
Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στην υποκριτική δίπλα στην Κάιλι Μινόγκ για το νέο φιλμ του Τζέιμι Ανταμς
Ο Ταραντίνο αφήνει προσωρινά πίσω τη σκηνοθετική καρέκλα και αναλαμβάνει ρόλο μπροστά από την κάμερα, συμμετέχοντας στο «Tangled Up in Blue», μια νέα παραγωγή του Τζέιμι Ανταμς που συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό διεθνές καστ.
«Τα Κάλαντα» κερδίζουν 3 Βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η επιτυχημένη ελληνική παραγωγή απέσπασε τρία βραβεία στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Βλέπουμε και φέτος (δωρεάν) ταινίες κάτω από τ' αστέρια, σε Λατσιά και Γέρι
Και φέτος δίνουμε ραντεβού στο θερινό σινεμά του Δήμου Λατσιών-Γερίου, σε δύο μάλιστα τοποθεσίες
Δωρεάν cinema κάτω από τ' αστέρια, στη Φανερωμένη
Οι τέσσερις ταινίες που θα δούμε στην πιο γραφική αυλή της πόλης
Spider-Man: Brand New Day: Κυκλοφόρησε το νέο trailer με τον Τομ Χόλαντ
«Ο Τομ Χόλαντ στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του» δήλωσε ο πρόεδρος της Sony, Τομ Ρόθμαν
Πέθανε στα 35 της η Ντέιβι Τσέις-Η πρωταγωνίστρια του «The Ring»
Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο του θεάματος η είδηση του θανάτου της Ντέιβι Τσέις (Daveigh Chase) σε ηλικία 35 ετών.