Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2020
H «Αbramorama» παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Ολυμπία», αφιερωμένο στη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη, με παγκόσμιες ζωντανές δωρεάν προβολές και συζητήσεις αυτό το καλοκαίρι.
Το ντοκιμαντέρ είναι μια καταγραφή της σημαντικής προσωπικότητας της, ένα ταξίδι αναζήτησης.
H πρεμιέρα του Live Streaming στη Βόρεια Αμερική θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου, ενώ στην Ελλάδα και την Κύπρο στις 10 Ιουλίου στις 20.00, ΕΔΩ.
Στην πρεμιέρα της ταινίας θα υπάρξει ειδική εισαγωγή και θα ακολουθήσουν συζητήσεις (panel discussions).
Οι διευθυντές της Abramorama Ρίτσιαρτ Αμπράμοβιτς (Richard Abramowitz) Πρόεδρος (CEO) και Καρόλ Μαρτέσκο-Φένστερ (Karol Martesko-Fenster) Αντιπρόεδρος (COO) αναφέρουν σχετικά με την ταινία: «Έχοντας μεγαλώσει περιτριγυρισμένοι από το θέατρο και ισχυρές γυναίκες, η ευκαιρία να παρουσιάσουμε αυτήν την ταινία είναι ένα δώρο που είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε, ιδιαίτερα σε μια εποχή που και τα δύο χρειάζονται περισσότερο από ποτέ».
Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ολυμπία», με σκηνοθέτη το Χάρη Μαυρομιχάλη και εκτελεστικούς παραγωγούς τους Sid Ganis και Ανθούλα Κατσιματίδη είναι ένας υπέροχος κοριός που στο βεριτέ ντοκιμαντέρ αφηγείται, με ένα ζεστό και ευαίσθητο τρόπο, μια οδυνηρή ιστορία μιας γυναίκας που γίνεται η δική της γυναίκα, με τους δικούς της όρους για να εξασκήσει μια γιγαντιαία δημιουργική δύναμη στον κόσμο.

Επαναστατώντας κατά της παραδοσιακής Ελληνίδας μητέρας της που μέχρι τα εσώρουχα της έψαχνε για να ελέγξει την ισχυρή σεξουαλική της ορμή, καταπολεμώντας ένα συντηρητικό τρόπο ζωής εν μέσω της παραδοσιακής παλαιάς ανώτερης τάξης της Βοστώνης (Boston Brahmin) στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, και ξεκινώντας τη δική της θεατρική ομάδα στο Νιου Τζέρσεϋ αντί να περιμένει το τηλέφωνο να κτυπήσει, η Ολυμπία Δουκάκη πήρε στα χέρια της τη ζωή της με απίστευτο θάρρος.
Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία που, άψογα, συνδυάζει το παρελθόν και το παρόν, ανοίγει την καρδιά της και εκθέτει τον πιο αληθινό εαυτό της στο κοινό. Αυτό που κάνει τόσο φωτεινή την ταινία είναι η ωμή ειλικρίνεια με την οποία η Ολυμπία μας οδηγεί στον πυρήνα του εαυτού και του είναι της.

Το «Ολυμπία» είναι μια βαθιά συγκινητική ταινία που διερευνά όχι μόνο την πλούσια και ιστορική καριέρα της Ολυμπίας, αλλά και τον αγώνα της να βρει μια κοινή συνισταμένη αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στις αμερικανικές αξίες και τις αξίες που τις μετέδωσαν οι Έλληνες μετανάστες γονείς της. Η δημιουργία της δικής της προσωπικότητας για την οποία αγωνίστηκε, η προσπάθειά της να γεφυρώσει αυτούς τους δυο κόσμους και να τους μπολιάσει με τα δικά της ιδανικά για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, την οδήγησαν σε ένα περιπετειώδη δρόμο προσωπικών ανακαλύψεων, αγάπης, απώλειας, μητρότητας, λύπης και επιτυχίας. Τo κινηματογραφικό βεριτέ στιλ της ταινίας επιτρέπει στο κοινό να κινείται, συνεχώς και με άνεση, ανάμεσα στις πρόβες, τα εργαστήρια, την οικογενειακή ζωή και τελικά το ταξίδι με την κόρη και τις εγγονές της στο προγονικό σπίτι της στην Ελλάδα.
Σχετικά
Μια μαγική βραδιά θερινού σινεμά έρχεται κάτω από τα αστέρια με το «The Whale»
Η βραβευμένη ταινία «The Whale» προβάλλεται κάτω από τα αστέρια, σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με pizza, snacks και ατμόσφαιρα καλοκαιρινού σινεμά
BBC: Ποιοι θα υποδυθούν τους Beatles στη νέα σειρά «Hamburg Days»
Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1960, μέσα στα ασφυκτικά κλαμπ της συνοικίας Σανκτ Πάουλι στο Αμβούργο
Ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το «The Batman: Part 2»
Επιτέλους, μετά από καιρό, ο Ματ Ριβς αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από την ταινία, οι οποίες μας παρουσιάζουν ένα παγωμένο Γκόθαμ.
Hocus Pocus 3: Επίσημα στα σκαριά η ταινία - Επιστρέφουν οι 3 βασικές πρωταγωνίστριες
Η ανάπτυξη της τρίτης ταινίας είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2023
Πέντε νέες πρεμιέρες φτάνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από το πολυαναμενόμενο «Mortal Kombat II» και το σκοτεινό horror «Hokum» μέχρι Billie Eilish σε 3D και animated περιπέτειες για όλη την οικογένεια, η νέα κινηματογραφική εβδομάδα έχει επιλογές για κάθε γούστο
Πρεμιέρα για την ταινία "Mortal Kombat II"
Μια γεμάτη ένταση συνέχεια της επιτυχημένης σειράς βιντεοπαιχνιδιών, σε όλη της τη βίαιη δόξα
Τρέιλερ «Tony»: Ή πώς ο Άντονι Μπουρντέν έγινε ο... Άντονι Μπουρντέν
Origin story μιας πολυδιάστατης προσωπικότητας, ταραχώδους ζωής και ιδιαίτερων ταλέντων, από τον Ματ Τζόνσον του «BlackBerry»
The Marina Experience: Ένα 3ήμερο με θερινό σινεμά, φαγητό και δραστηριότητες, δίπλα στη θάλασσα
Όλα όσα σε περιμένουν τον Ιούνιο στη Μαρίνα Λεμεσού
«Narnia: The Magician’s Nephew» – Το 2027 στους κινηματογράφους η νέα επική ταινία του Netflix
Με Μέριλ Στριπ, Ντάνιελ Κρεγκ, Έμα Μάκι, Κάρεϊ Μάλιγκαν. Η ταινία βασίζεται στο θρυλικό πρώτο βιβλίο του C. S. Lewis που εκδόθηκε στις 2 Μαΐου 1955 και είναι το origin story των Χρονικών της Νάρνια.
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα
Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
Έρχονται κοσμογονικές αλλαγές στα Οσκαρ!
Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επιτίθεται κατά μέτωπο στην τεχνητή νοημοσύνη και γίνεται ακόμη πιο συμπεριληπτική, με το βλέμμα στο μέλλον
Η Λευκωσία βλέπει το βραβευμένο "When Will It Be Again Like It Never Was Before"
Στο πλαίσιο της σειράς προβολών EUROPE IN CINEMA