Θέατρο , Τα Καλύτερα του Θεάτρου

Η Μικρή μας Πόλη, η πρώτη "εκτός έδρας" παραγωγή του ΘΟΚ, ολοκληρώθηκε

Ολοκλήρωσε το ταξίδι της με μεγάλη επιτυχία

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2020

Με την παράσταση Η μικρή μας πόλη ο ΘΟΚ εγκαινίασε την περίοδο 2019-2020 έναν νέο θεσμό που πήρε το όνομα ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ και ο οποίος δημιουργήθηκε για να προσφέρει υψηλής ποιότητας θέατρο σε όλη τη χώρα, επαληθεύοντας τον τίτλο του ως Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου. Με προτεραιότητα τις πόλεις και τις κοινότητες εκτός της Λευκωσίας, ο ΘΟΚ επέλεξε δεκαέξι σταθμούς για τη χειμερινή του περιοδεία, ξεκινώντας από το Γέρι στις 19 Φεβρουαρίου 2020, με προγραμματισμένες παραστάσεις σε ορεινές κοινότητες στο Τρόοδος στο πλαίσιο συνεργασίας με το Γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων αλλά και σε άλλους δήμους και κοινότητες του νησιού μας. 

Ο αρχικός προγραμματισμός ανατράπηκε απρόσμενα μετά τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα, με αποτέλεσμα η πορεία της παράστασης να διακοπεί απότομα. Μόλις τέσσερις από τις αρχικά προγραμματισμένες παραστάσεις πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν πριν από την επιβολή περιοριστικών μέτρων (Γέρι, Αγία Νάπα, Ευρύχου, Κυπερούντα), γνωρίζοντας ωστόσο πολύ θερμή υποδοχή και αποδοχή από τον κόσμο. Συμπληρωματικά δόθηκαν και δύο παραστάσεις στις Κεντρικές Φυλακές στο πλαίσιο σχετικής συνεργασίας.  

Η νέα αυτή κατάσταση ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του Οργανισμού, ο οποίος αποφάσισε να προσφέρει την παράσταση της Μικρής μας πόλης εκτός του αρχικού του προγραμματισμού, σε μια σύντομη καλοκαιρινή περιοδεία αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Η περιοδεία ξεκίνησε από τη Λευκωσία –με ενδιάμεσους σταθμούς τη Λεμεσό, τη Σωτήρα και τις κοινότητες Δωρού, Καλού Χωριού και Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου– και είχε ως τελικό προορισμό την κοινότητα του Πεδουλά. 

Βασικό προαπαιτούμενο για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το ταξίδι της παράστασης στη μετά κορονοϊό εποχή ήταν η πιστή εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας σε ό,τι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας. Σε αυτή τη συνθήκη, και παρά τους δεδομένους περιορισμούς και τις δυσκολίες που ανέκυψαν, ένα κρίσιμο στοίχημα κερδήθηκε με τη συνεργασία ΘΟΚ, κοινοτήτων και θεατών, και με το σύνθημα «Ο κόσμος στη θέση του» προστατεύτηκε και στηρίχτηκε το ευαίσθητο αγαθό του πολιτισμού. 

Περισσότεροι από 3.500 θεατές επιφύλαξαν συγκινητική υποδοχή στην παράσταση, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στις κοινότητες. Έτσι, ο στόχος που είχε τεθεί εξαρχής με τη δημιουργία της Σκηνής ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ επιτεύχθηκε, δημιουργώντας μια γερή παρακαταθήκη για το μέλλον. Είναι άλλωστε ενδεικτικό πως σε κάθε δήμο και σε κάθε κοινότητα υπήρχε διάχυτη η αίσθηση ανάμεσα σε ηθοποιούς, συντελεστές και προσωπικό του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου ότι η παράσταση παιζόταν ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close