Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2020
Εντός του 2021 θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους πολίτες της Πάφου το «Πάρκο των Χρωμάτων», το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Κύπρου.
Μιλώντας χθες βράδυ κατά την τελετή Απονομής των Βραβείων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε ότι οι εργασίες κατασκευής θα αρχίσουν εντός του Φθινοπώρου και το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος. Ήδη, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος, υπάρχει στο ειδικό Ταμείο του Δήμου, στο οποίο καταβάλλονται τα ποσά από την εξαγορά πρασίνου και τα δικαιώματα τοπιοτέχνησης, το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα προστεθούν και άλλα ποσά.
Ο Δήμος Πάφου, τόνισε ο κ. Φαίδωνος καταβάλει στην πράξη προσπάθειες με ουσία, προγραμματισμό και επαγγελματισμό για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη του πρασίνου, μέσα από τη δημιουργία νέων μεγάλων πάρκων όπως το Πάρκο Χρωμάτων και τα 2 Γραμμικά περιμετρικά της πόλης, τη φύτευση χιλιάδων δέντρων, την προώθηση της «πράσινης ενέργειας», όπως το ηλεκτρικό λεωφορείο, την επιτυχή λειτουργεία του Πράσινου Σημείου και πολλά άλλα.
Το «Πάρκο των Χρωμάτων» καλύπτει έκτασης 32.000 τ.μ. και θα είναι το πιο «πλούσιο» στην Κύπρο τόσο από άποψη πρασίνου όσο και υποδομών. Το Πάρκο θα περιλαμβάνει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιδική χαρά, καφετέρια, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθόσφαιρας, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, τροχοπεδιλοδρόμιο (skateboard), τοίχο αναρρίχησης 3-6 μ., γραφείο διαχείρισης και πληροφόρησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, αρωματικό-βοτανικό κήπο, χώρους υγιεινής, 83 χώρους στάθμευσης για κοινό και ΑΜΕΑ, χώρους υπηρεσιών, κεντρική διαδρομή, και πύλες εισόδου.
Στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Βραβείων, η ομάδα που κέρδισε το Α’ Βραβείο παρουσίασε τον σχεδιασμό του έργου και ανέπτυξε τα κύρια χαρακτηριστικά του.
Το Α’ Βραβείο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού απονεμήθηκε στην ομάδα των μελετητών αποτελούμενη από τους Γιώργο Ονισηφόρου, Παναγιώτη Πολεμίτη και Ελευθέριο Βομβολάκη. Το Β’ Βραβείο στην ομάδα των αρχιτεκτόνων Παρασκευή Κωμοδρόμου, Ειρήνη Κλειδαρά και Ανδρέα Κωνσταντίου. Το Γ’ Βραβείο στον Άλκη Δίκαιο, ενώ έπαινος απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Ψωμά. Συνολικά στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό έλαβαν μέρος 7 Ομάδες Αρχιτεκτόνων-Μελετητών.
Σχετικά

5 πανέμορφα και «ανεξερεύνητα» ελληνικά νησιά για χαλαρές διακοπές αυτό το καλοκαίρι
Αν λοιπόν αυτό το καλοκαίρι θέλετε και εσείς κάτι περισσότερο… ανεξερεύνητο, πάρτε ιδέες!

Αυτή είναι η νεά Κορεάτικη σειρά του Netflix που αξίζει να δεις
Μία ιδιαίτερα μυστηριώδης σειρά

Η Louis Hotels διακρίθηκε με δύο βραβεία στα Cyprus Tourism Awards της Boussias Cyprus
Ένα διαχρονικό ταξίδι αφοσίωσης, αισθητικής και ποιοτικής φιλοξενίας!

“Naked flying”: Η «γυμνή πτήση» είναι το νέο trend στο ταξίδι – και δεν είναι αυτό που φαίνεται
Ξέχνα τις βαλίτσες, τις ουρές στο check-in και τις χρεώσεις για αποσκευές

Πέθανε ο ηθοποιός Γεράσιμος Μιχελής - Ήταν ο «κακός» στη σειρά Παρά Πέντε
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Ανακαλύψαμε τρία υπέροχα σπιτάκια, για διαμονή σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Πάφου
Ένα κατάλυμα με τρία μοναδικά σπιτάκια για να απολαύσεις τις διακοπές σου στο χωριό

Άνοιξε το πρώτο μουσείο στην Ασία αφιερωμένο στον Κριστιάνο Ρονάλντο
Το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και την καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο (Cristiano Ronaldo) στην Ασία άνοιξε επίσημα τις πύλες του στις 7 Ιουλίου στο Χονγκ Κονγκ.

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας σειράς «Harry Potter» – Η πρώτη φωτογραφία του νέου Χάρι
Μαζί με την επίσημη έναρξη των γυρισμάτων, το HBO ανακοίνωσε και νέο κύμα ηθοποιών που προστίθενται στο καστ

Κυρίως αίθριος ο καιρός σήμερα - Πού και πότε αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


WhatsApp: Η νέα λειτουργία που προστατεύει από παρενόχληση
Η πλατφόρμα ιδιοκτησίας Meta εισάγει σημαντική αναβάθμιση ιδιωτικότητας – οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν χωρίς να αποκαλύπτουν τον αριθμό τους

Ένα 24ωρο βασιλικής απόδρασης στο Royal Apollonia
Όταν η Λεμεσός σε κακομαθαίνει με θέα, spa και fine dining σε πεντάστερο περιβάλλον