29 October-8 November 2013
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Εξ' ουρανού: η Κύπρος και η πολιτιστική κληρονομιά της

Μια πρόσκληση σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2013

Αυτή η έκθεση φωτογραφίας του Thomas Sagory που παρουσιάζει το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Τμήμα Αρχαιοτήτων με την στήριξη του Δήμου Λευκωσίας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ή να ξανά-ανακαλύψουμε τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού της Αφροδίτης. Είναι επίσης μια πρόσκληση σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο. Η έκθεση αυτή συγκεντρώνει πενήντα περίπου λήψεις οι οποίες έγιναν από ένα χαρταετό και μας προσφέρουν μοναδικές και καταπληκτικές εικόνες.

Φωτογράφος Thomas Sagory έχει σπουδάσει αρχαιολογία, αλλά το πάθος του ήταν οι φωτογραφήσεις με χαρταετό το οποίο και χρησιμοποίησε για τις ανάγκες του επαγγέλματός του στη Γαλλία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ακολούθησε μια πρωτότυπη πορεία πηγαίνοντας από τις σπουδές αιγυπτιακής αρχαιολογίας στο σχεδιασμό πολυμέσων. Αυτή η μεγάλη φαινομενικά διαφορά φαίνεται να είναι μια συνεπής επιλογή που αντανακλά ένα βαθύ πάθος για τη μνήμη του παρελθόντος και τη μετάδοσή του. Η πορεία αυτή τον οδήγησε να ταξιδέψει στον κόσμο αναζητώντας νέες ανακαλύψεις και έντονες εικόνες στην Αίγυπτο, την Υεμένη, το Ουζμπεκιστάν...  και σήμερα μας προτείνει ένα εναέριο φωτογραφικό ταξίδι πάνω από την Κύπρο.

Η αρχαιολογία από αέρος είναι η φωτογράφιση από μέσο υψόμετρο διάφορων ανοιχτών χώρων, η μελέτη και η επεξήγηση των ευρημάτων, που είναι αόρατα από το έδαφος. Τρία είδη αλλαγών, εξαιτίας των θαμμένων ερειπίων, είναι ανιχνεύσιμα στις φωτογραφίες, οι οποίες έχουν παρθεί υπό τις καλύτερες καιρικές συνθήκες και φωτισμό: αλλαγή στο επίπεδο, στο χρώμα εδάφους ή η ανάπτυξη καλλιέργειας. Αυτές οι αλλαγές επιτρέπουν να ανιχνευθούν οι αρχαίες ανθρώπινες δομές.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close