Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2020
Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ χθες πέθανε ο Γιάννης Πουλόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής και απόλυτα ταυτισμένος με το Νέο Κύμα.
Η καρδιά του σύμφωνα με πληροφορίες δεν άντεξε άλλο, επιβαρυμένη και αυτή από τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε αυτή η εμβληματική φωνή.
Φωνή που απογείωσε τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου στον περίφημο «Δρόμο», τον εμπορικότερο δίσκο όλων των εποχών, με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει το1.500.000 αντίτυπα, αν και δημοσιεύματα λένε ότι ο αριθμός είναι διπλάσιος.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν ο ελληνικός κινηματογράφος είχε φωνή αυτή ήταν σίγουρα η δική του, η φωνή ενός παιδιού που γεννήθηκε στην Χίο και έμελλε να μεγαλουργήσει.
Ήταν ένας καλλιτέχνης προικισμένος με μια φωνή που «σημάδευε» τα τραγούδια, προικισμένη με βαθιά συναισθηματικά ηχοχρώματα, που έμπαινε στο στούντιο και τα έλεγε με την μία.
Ο «Δρόμος» στον οποίο είπε τα δέκα από τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου ηχογραφήθηκε όλος μέσα σε δέκα ώρες κι αυτό εν πολλοίς οφείλεται στον Πουλόπουλο.
Έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων που τα τελευταία χρόνια είχε αποτραβηχτεί από την δημοσιότητα-δεν ήταν και ποτέ φανατικός της οπαδός-και ζούσε μια ήσυχη ζωή μαζί με την σύζυγό του Μπέτυ και την κόρη του Άντα.
Μίλαγε σπάνια και όταν το έκανε τα έλεγε έξω από τα δόντια για την κατάσταση στον χώρο του τραγουδιού: «Δισκογραφικές εταιρείες δεν υπάρχουν, μαγαζιά δουλεύουν δύο φορές την εβδομάδα. Πως, λοιπόν, να αναδειχθούν οι νέοι καλλιτέχνες; Κατέστρεψαν το τραγούδι, όπως κατέστρεψαν και την Ελλάδα! Είναι δυνατόν να περνούν οι Έλληνες όλα αυτά τα δεινά; Τους έχουν εξοντώσει και δεν ντρέπομαι να το πω και το θέμα δεν είναι οι μεγάλοι, είναι τα νέα παιδιά που δεν τους δίνεται το δικαίωμα να κάνουν πολλά πράγματα για να καταξιωθούν επαγγελματικά!…».
Πηγή: https://www.protothema.gr/
Σχετικά
Το Minthis Music Festival 2026 ανακοινώνει την Porsche Cyprus ως Μεγάλο Χορηγό μέσα από μια στρατηγική συνεργασία με lifestyle χαρακτήρα
Μια συνεργασία που ενώνει δύο brands ταυτισμένα με την αριστεία, τον σχεδιασμό, την απόδοση και τις ξεχωριστές εμπειρίες.
Μία βραδιά. Δύο ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες. Μία ανεβαστική μπάντα
Μια μοναδική καλοκαιρινή βραδιά, όπου η γαστρονομία συναντά τη μουσική και τη διασκέδαση.
12 καλοκαιρινές βραδιές, σε ένα θεατράκι μέσα στο δάσος
Το Φεστιβάλ Μουσικής 2026, μια διοργάνωση που παντρεύει τη μουσική με τη μοναδική ατμόσφαιρα του δάσους του Τροόδους.
Summer Music Festival 2026 στο Aphrodite Hills Resort
A celebration of all senses – εκεί όπου το καλοκαίρι αποκτά ρυθμό
Ξέρουμε ποιοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν το φετινό καλοκαίρι στο Nava
Μάθαμε τις ημερομηνίες για τα επόμενα 6 πιο ανεβαστικά live που θα γίνουν στο πιο hot καλοκαιρινό μαγαζί
Ο Στέλιος Διονυσίου τραγουδά στο 5ο Φεστιβάλ του Συνδέσμου Φιλίας και Πολιτισμού, στο χωριό
Ο Στέλιος Διονυσίου έρχεται στα Αγρίδια για το 5ο Φεστιβάλ του Συνδέσμου Φιλίας και Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΑΡΗ»
Το Χουζούρι (τον Αύγουστο) παίρνει τα βουνά... και ανηφορίζει για Λουβαρά!
Το line up του διημέρου
Μια τζαζ διαδρομή προς την «Ιθάκη» στην Αξιοθέα
Ο Δημήτρης Αγγελάκης παρουσιάζει το «Long Way Home», ένα μουσικό ταξίδι εμπνευσμένο από τον Καβάφη και τις προσωπικές διαδρομές της ζωής
Το μεγαλύτερο ρετρό πάρτι του καλοκαιριού θα στηθεί στον Κάτω Δρυ
Και ετοιμάζεται για πάρτι με Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και ONE
Το 6ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών θα γεμίσει τη Λεμεσό με μελωδίες!
Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε υψηλού επιπέδου μουσικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.
Η ορεινή Κύπρος ετοιμάζεται για μία μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Παπαδόπουλο
Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε από κοντά έναν από τους πιο αγαπημένους Κύπριους καλλιτέχνες