6-27 November 2013
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

"Εξωτερικές Σχέσεις"

Μία ενδιαφέρουσα έκθεση με έργα νέων αρχιτεκτόνων από τη Γερμανία

Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2013

Μέσα στα πλαίσια της πολύμορφης εκδήλωσης “Η Γερμανική Αρχιτεκτονική και οι Αντανακλάσεις της στη Διεθνή Σκηνή“, που στηρίζεται από το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνουν την έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο „Εξωτερικές Σχέσεις“.

Πρόκειται για μία έκθεση του Ινστιτούτου Εξωτερικών Σχέσεων (iFA) Στουτγάρδης Γερμανίας σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων (BAK), Βερολίνο και χορηγό επικοινωνίας τον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Deutsche Welle DW-TV και παρουσιάζει 14 αντιπροσωπευτικά διεθνή έργα νέων αρχιτεκτόνων από τη Γερμανία που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή κτιρίων, στην εσωτερική διακόσμηση, την πολεοδομία και την αρχιτεκτονική τοπίου, κυρίως μετά το 2004.

Σύγχρονα ερωτήματα επιλύονται με ευαισθησία, διατηρώντας παράλληλα το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στην αειφορία και τις νέες τεχνολογίες. Σε αντίθεση με το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης για τη θεαματικότητα και τη λατρεία των σταρ, η έκθεση αυτή παρουσιάζει καινοτόμα αρχιτεκτονικά έργα που προβάλλονται χωρίς εντυπωσιασμούς, με αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, ενώ συγχρόνως διατηρούν μια σταθερή αναφορικότητα στον τόπο, για τον οποίο δημιουργήθηκαν. Τα έργα, που έχουν επιλεγεί, αποτυπώνουν τη δημιουργική δράση μιας ολόκληρης γενιάς νέων αρχιτεκτόνων.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει για το ifa, Ινστιτούτο Εξωτερικών Σχέσεων, η κ. Romana Schneider, η οποία θα βρίσκεται στην Κύπρο για να προλογίσει και να παρουσιάσει την έκθεση πριν τα εγκαίνια της. Τα εγκαίνια θα τελέσουν με σύντομους χαιρετισμούς ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαίτε, κ. Björn Luley και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Μιχάλης Ατταλίδης. Θα ακολουθήσει κοκτέιλ. Για περισσότερες πληροφορίες: www.goethe.de/ins/cy/nic/ver/en11765576v.htm ή επικοινωνήστε με τις κυρίες Έλενα Πέτρου/ Ινστιτούτο Γκαίτε στο 22674606 και Γεωργία Χαραλάμπους / Αρχιτεκτονικό Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο 22842601.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close