Μουσική , Music News

"Η καλύτερη μέρα": 30 άνθρωποι...ραπάρουν για τα δικαιώματα του παιδιού!

Το challenge της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπως Μιχαηλίδου ολοκληρώθηκε με... ραπάρισμααγάπης!

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2020

Το μέτρο του περιορισμού υπήρξε μια τεράστια πρόκληση για όλους μας. Βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που καλούμασταν να τη διαχειριστούμε. Έτσι,η Επιίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Δέσπω Μιχαηλίδου με τους συνεργάτες της, είχε την ιδέα να δημιουργήσει μια νέα πρόκληση για όλους μας, έτσι που να ανταλλάσσαμε, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ιδέες για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι:Το  #The Right Challenge.

Είχε δεσμευτεί ότι, με το τέλος της πρόκλησης θα τραγουδούσε ένα κομμάτι ραπ, ένα είδος μουσικής όχι τόσο οικείο σε εκείνη που μεγάλωσε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της,  με άλλα ακούσματα. Οι Λειτουργοί του Γραφείου την παρέσυραν και εκείνη με τη σειρά της παρέσυρε μαζί της και άλλους. Άτομα διαφορετικής ηλικίας, κοινωνικού ή οικονομικού υπόβαθρου με κοινό χαρακτηριστικό τη πίστη τους στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. 

Τριάντα άτομα λοιπόν, όσα και τα χρόνια υιοθέτησης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ένωσαν τις φωνές και τις δυνάμεις τους και μεταμόρφωσαν την πρόκληση του ραπ σε μια μοναδική εμπειρία!

"Η φωνή μας, ένα ευχαριστώ προς όλους τους επαγγελματίες και προς όσους συμμετείχαν ενεργά στη διασφάλιση των δικαιωμάτων για όλους μας, τόσο αυτούς που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, όσο και αυτούς που πέρασαν απαρατήρητοι μα συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας. 

Θα ήταν τέλος παράλειψή μου, να μην πω ένα θερμό ευχαριστώ, στον Σταύρο Σταύρου για τη συγγραφή των στίχων, στον Αντρέα Μιχαλόπουλο για τη σύνθεση της μουσικής, αλλά και στα 30 άτομα, ενήλικες και παιδιά, που εθελοντικά και με ενθουσιασμό συμμετείχαν στην παραγωγή του τραγουδιού", αναφέρει η κα Μιχαηλίδου στην ανακοίνωσή της. 

Στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Μουσική: Αντρέας Μιχαλόπουλος
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά: Μικέλ Αλβάρεζ, Μάριος Ανδρέου, Αράξια Αρατζιάν, Αλόνσο Αρίας, Αγγελική Γεωργίου, Κυριάκος Γεωργίου, Μαριλία Γεωργίου, Δήμητρα Δράκου, Στυλιανή Δράκου, Δημήτρης Κουρτελαρίδης, Μικαέλα Κυθρεώτη Μχλάπα, Κυριάκος Κυριάκου, Χριστιάνα Λουκά, Ανδρέας Μακρυγιάννης, Μενέλαος Μακρυγιάννης, Στέλιος Μάππουρας, Μαρίνα Μιχαήλ, Δέσπω Μιχαηλίδου, Μελίντα Έστερ Μχλάπα, Ντέμιεν Νκοσινάτι Μχλάπα, Κωνσταντίνος Νικολάου, Πάρης Ξενοφώντος, Βαλεντίνα Ξυρίχη, Άννα Μουρούζη Πολυκάρπου, Γιώργος Προκοπίου, Μαρία Ρωσσίδου, Ελένη Σιδερά, Παναγιώτης Τάνος, Γαβριέλα Τιμοθέου, Σίλια Χριστοδούλου
Φιλική Συμμετοχή: Λουκάς Πολυκάρπου, Νεόφυτος Πολυκάρπου, Ελισάβετ Γεωργίου
Συνέβαλαν: Αθηνά Νεοφύτου, Sky Drones Cyprus
Ηχογράφηση: Studio Suite 16
Μοντάζ: Νικόλας Λοΐζου

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close