Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2020
Το Θέατρο Ριάλτο, συνεχίζοντας τον κύκλο των επί σκηνής συναντήσεων, προσκαλεί τα δύο σημαντικά σχήματα της εναλλακτικής μουσικής - Arcadian Child και Delirium Elephants - σε μια σχεδόν προσωπική επικοινωνία με τους φίλους και θεατές τους.
Arcadian Child
Μετά την τελευταία τους επιτυχία με την κυκλοφορία του δίσκου τους «Superfonica» αλλά και τη πρόβολη που πήραν απο τη συμμετοχή του «The March» στη σειρά του Netflix «Love 101», οι «Arcadian Child» επιστρέφουν με το πιο φιλόδοξο άλμπουμ τους. Σκοτεινοί και υπερβατικοί, οι Αρκάδες της ψυχεδέλειας, βυθισμένοι σε ενστικτώδη υπαρξιακά ρήγματα, βγαίνουν από τη ζώνη άνεσής τους κι μεταπλάθουν στοιχεία progressive και post rock χωρίς να παραβιάζουν τις ανατολίτικες νόρμες. Ο ραφιναρισμένος ήχος τους δημιουργεί μια ισχυρή αφήγηση στο άλμπουμ καθώς οι διαθέσεις υποχωρούν και οι ήχοι ρέουν οργανικά, απογειώνοντάς τους στη μουσική στρατόσφαιρα.
Ψυχεδελικοί, ωμοί και μεθυστικοί, οι Arcadian Child δημιουργούν ενα ηλεκτρισμένο αμάλγαμα rock, έντασης και κάθαρσης ξεκινώντας απο τις ανατολίτικες ρίζες και καταλήγωντας στις παρυφές του δυτικού psych. Σκοτεινοί, ντύνουν την μουσική τους της με στίχους που ταλαντεύονται μεταξύ ειρωνίας, αυτοκριτικής και περισυλλογής. Το ντεμπούτο τους “Afterglow”, κυκλοφόρησε τον Οκτωβρίου του 2017 ενθουσιάζοντας κριτικούς αλλά και το συνεχώς αναπτυσσόμενο νεοψυχεδελικό κοινό. Στις 23 Νοεμβρίου 2018 κυκλοφόρησαν τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο “Superfonica” μέσω των Ripple και Rogue Wave Records, ο οποίος έλαβε διθυραμβικές κριτικές, ενώ συμπεριλήφθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Οι Arcadian Child επιστρέφουν με το “Protopsycho”, την πιο φιλόδοξη δουλειά τον Οκτώβρη του 2020.
Panagiotis I.G – φωνητικά / κιθάρες
Stathis Hadjicharalambous – κιθάρες
Andreas Kerveros – μπάσο / φωνητικά
Constantinos Pavlides – τύμπανα
Artwork: Agis Chatzigeorgiou
Facebook: www.facebook.com/arcadianchild

Οι Delirium Elephants δημιουργήθηκαν το 2012 στην Κύπρο απο τον Δημήτρη Ζαχαρίου και τον Στέφανο Γεωργιάδη ως αντίδραση στην γκρίζα μουσική σκηνή του νησιού. Παίζουν ενα δυναμικό κράμα indie rock με 70ς ψυχεδέλεια όπου οι σαφείς pop αναφορές τους ξεχειλίζουν και χρωματίζουν τον ήχο τους. Πολυδιάστατοι και εκκεντρικοί, οι Delirium Elephants επηρεάζονται απο την πολιτιστική ντέκα της εποχής και με όχημα τον πολυεπίπεδο indie ήχο, αποτυπώνουν τις έντονες κοινωνικές ανησυχίες τους στον στίχο τους.
Έχοντας καταθέσει εντυπωσιακά δείγματα γραφής τα τελευταία χρόνια σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλς στην Κύπρο, οι Delirium Elephants ταξίδεψαν τον 2019 στο Βερολίνο για μια sold-out συναυλία όπου παρουσίασαν τους δύο δίσκους τους Songs and Poems (2013) & Delirium Elephants (2017). Με δύο δίσκους στις αποσκευές τους και έντονη την ανάγκη για εξέλιξη η μπάντα ηχογράφησε τον 3ο δίσκο της Spaceman in Love ο οποίος κυκλοφόρησε το 2020.
Στέφανος Γεωργιάδης – φωνή/κιθάρα
Δημήτρης Ζαχαρίου – πλήκτρα/φωνητικά
Χρίστος Κατσουνωτός – κιθάρες/φωνητικά
Βύρωνας Αθηνοδώρου – μπάσο/φωνητικά
Κωνσταντίνος Παυλίδης – τύμπανα
Website: https://www.deliriumelephants.com
Facebook: www.facebook.com/DeliriumElephants
Οδηγίες προς θεατές
Στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπιση του Covid 19, το κοινό επιβάλλεται όπως:
Α. Προεξασφαλίζει τα εισιτήρια του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου, το οποίο λειτουργεί: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 15:00.
(Δύο ώρες πριν από κάθε παράσταση το ταμείο θα είναι ανοικτό για επίλυση τυχόν προβλημάτων)
Β. Προσέρχεται έγκαιρα στο θέατρο, κρατεί τις αποστάσεις ασφαλείας και φέρει μάσκα κατά την είσοδο, έξοδο και διακίνηση του εντός του Θεάτρου
Διάρκεια: 120’
Θέατρο Ριάλτο - Επί Σκηνής, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, 20:30
Είσοδος: € 10 /8
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
E-ticket: rialto.com.cy, Rialto Theatre App
Σχετικά
«Μια ζωή τραγούδι» με τον Μανώλη Μητσιά στη Σωτήρα
ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι και στην πλούσια μουσική διαδρομή ενός από τους σημαντικότερους και πλέον αγαπητούς ερμηνευτές του ελληνικού πενταγράμμου
Στέλιος Διονυσίου, Κωνσταντίνα και ο Δημήτρης Σουρουλλάς σε μια δωρεάν συναυλία στην πλατεία
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τίτλο «Κύπρος – Μια Πατρίδα – Ένας Λαός»
Η Ρία Ελληνίδου έρχεται Κύπρο, για μία από τις πιο δυνατές βραδιές της σεζόν
Γίνε μέρος του πιο πολυσυζητημενου και πολυαναμενόμενου live του φετινού φθινοπώρου.
O Γρηγόρης Σαμόλης έρχεται για ένα γνήσιο κρητικό γλέντι στο Μαρώνι
Η Κύπρος ετοιμάζεται για μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη κρητική μουσική, χορό, πάθος και αυθεντικό γλέντι!
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το 39ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ
Θα επιστρέψει και πάλι το καλοκαίρι.
Ανακοινώθηκαν οι καλλιτέχνες που θα μας διασκεδάσουν στον Χορό του Καϊσιού
Έρχονται με ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια και αγαπημένες επιτυχίες!
Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μαζωνάκη: Βίντεο από την αγρυπνία στη Νίκαια
Πλήθος θαυμαστών και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στην αγρυπνία, το βράδυ της Κυριακής
Μετά τη συναυλία-υπερθέαμα στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Ρέμος έρχεται στην Κύπρο
Μετά από μια ιστορική βραδιά στη Θεσσαλονίκη με περισσότερους από 200.000 θεατές, ο Αντώνης Ρέμος ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή της Κύπρου.
Η Σελίν Ντιόν επέστρεψε στη σκηνή έπειτα από έξι χρόνια απουσίας
Η συγκίνηση της τραγουδίστριας ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά της εμφάνισής της επάνω στη σκηνή - «Είμαι όλα όσα είμαι επειδή με αγαπήσατε»
Ο APON ακύρωσε συναυλία του λόγω του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη: Σε τέτοιες στιγμές η μουσική μπαίνει σε δεύτερη μοίρα
Ο τραγουδιστής θα εμφανιζόταν στην Πάτρα, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, τη μέρα που θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη
Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη Λευκωσία για διήμερο Masterclass Τραγουδιού & Ερμηνείας
«Άκου τη φωνή σου... όπως δεν την έχεις ξανακούσει!»