Δημοσιεύτηκε στις 05 Νοεμβρίου 2020
Στις αίθουσες σήμερα κάνουν πρεμιέρα τρεις πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες: Το "Honest Thief", μία ταινία με τον Liam Neeson, ο οποίος υποδύεται έναν ληστή τραπεζών -και πρώην πεζοναύτη- που αποφασίζει να παραδοθεί στην αστυνομία με σκοπό να "εξαγοράσει" την ελευθερία του και μια μικρότερη ποινή, ώστε να μπορέσει να ζήσει ήρεμα το υπόλοιπο της ζωής του με την γυναίκα που αγαπά.
Πρεμιέρα όμως κάνει και η ταινία Let Him Go, μία ανθρωποκεντρική, γλυκόπικρη μπαλάντα με τους Kevin Costner και Diane Lane.
Honest Thief
Ο Liam Neeson υποδύεται έναν ληστή τραπεζών -και πρώην πεζοναύτη- ο οποίος αποφασίζει να παραδοθεί στην αστυνομία με σκοπό να "εξαγοράσει" την ελευθερία του και μια μικρότερη ποινή, ώστε να μπορέσει να ζήσει ήρεμα το υπόλοιπο της ζωής του με την γυναίκα που αγαπά.
Όταν όμως καταδεικνύει στις αρχές που είναι τα λεφτά που έχει κλέψει όλα αυτά τα χρόνια, οι δύο διεφθαρμένοι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεσή του, αποφασίζουν να τα πάρουν οι ίδιοι τους. Έτσι, βρίσκεται σε μια πλεκτάνη εναντίον του και θα πρέπει να ξαναβρεί τα παλιά του ένστικτα για να καθαρίσει το όνομά του, μια και καλή.
Κάνοντας αυτό που ξέρει καλά από εποχής "Taken", ο Liam Neeson ξανά σε ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, βρίσκει και να σκοτώνει αυτούς που προσπαθούν να του τη "φέρουν" πισώπλατα. Στην ταινία δράσης "Honest Thief" που υπογράφει σεναριακά και σκηνοθετικά ο Mark Williams, συμμετέχουν επίσης οι Kate Walsh, Robert Patrick και Jeffrey Donovan.
Δες τις αίθουσες όπου προβάλλεται, εδώ.
Let Him Go
Ένας σερίφης που έχει πλέον βγει στη σύνταξη, ο George Blackledge (Kevin Costner) και η σύζυγός του Margaret Blackledge (Diane Lane), θρηνούν ακόμη τον αδικοχαμένο τους γιο, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο ύστερα από ένα ατύχημα με άλογο.
Λίγα χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, το βάρος που κουβαλάνε οι κεντρικοί ήρωες θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο, καθώς η χήρα που άφησε πίσω ο γιος τους αποφασίζει ξαφνικά μέσα στη νύχτα να φύγει, ακολουθώντας τον νέο της σύζυγο χωρίς να δώσει εξηγήσεις, παίρνοντας μάλιστα μαζί της και το μικρό της παιδί. Οι ενδείξεις γύρω από την αναπάντεχη φυγή του νεότερου ζευγαριού κάνουν την κατάσταση να φαίνεται εξαιρετικά ύποπτη και να μη μοιάζει καθόλου με αυθόρμητη πράξη ρομαντισμού.
Ο πατριός του εγγονού τους, είναι ύποπτα προσκολλημένος με τη μυστηριώδη οικογένειά του, η οποία κατοικεί στη Βόρεια Ντακότα και ζει υπό άγνωστες συνθήκες. Αυτή η ανεξήγητη μυστικότητα γύρω από την άγνωστη οικογένεια και μερικές υποψίες ενδοοικογενειακής βίας, θα αναγκάσουν το πρεσβύτερο ζευγάρι να αφήσει την ασφάλεια του σπιτιού του στα βουνά της Μοντάνα και να ξεκινήσει την αναζήτηση του εγγονού του. Ως χρέος απέναντι στον εκλιπόντα, αλλά και σαν ύστατη πράξη αγάπης μεταξύ τους.
Ενώ το πένθος της απώλειας δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει, αυτή η αναζήτηση θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα μεγάλο μυστικό και θα τους οδηγήσει στο κατώφλι της επικίνδυνης οικογένειας που ζει μακριά από τον πολιτισμό και υπακούει στη μητριαρχική φιγούρα της Blanche Weboy (Lesley Manville), η οποία θα τους αναγκάσει να δώσουν μάχη για τη ζωή τους.
Η ταινία "Let Him Go" σε σενάριο και σκηνοθεσία Thomas Bezucha, είναι ένα απρόσμενο, αγωνιώδες δράμα χαρακτήρων που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Αμερικάνικη Δύση, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Larry Watson.
Μια ιστορία για τη δύναμη των δεσμών αίματος, για την αναγκαιότητα της θυσίας και για την προσωπική εξιλέωση μέσα από τον αγώνα για όσους αγαπάμε. Μία ανθρωποκεντρική, γλυκόπικρη μπαλάντα, με φιλοσοφία νέο-γουέστερν και έντονα στοιχεία σασπένς, τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του ’60, με τους Kevin Costner και Diane Lane να ενώνουν εκ νέου τις δυνάμεις τους μετά το "Man of Steel".
Δες τις αίθουσες όπου προβάλλεται, εδώ.
Σχετικά
Το «Hunger Games: Sunrise on the Reaping» φέρνει την ανατολή των φονικών αγώνων
Τρέιλερ για το νέο κεφάλαιο του σύμπαντος των «Αγώνων Πείνας», που λειτουργεί ταυτόχρονα ως πρίκουελ αλλά και συνέχεια του «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»
Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα του 79ου Φεστιβάλ των Καννών
Γνωστοί, καθιερωμένοι auteur δημιουργοί, αλλά και νέοι και ανεξάρτητοι σκηνοθέτες, περιλαμβάνονται στο φετινό, πλούσιο και συναρπαστικό πρόγραμμα
Between Worlds: Προβολή ταινιών στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Το κοινό προσκαλείται σε μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς οι προβολές πραγματοποιούνται σε δύο χώρους της Πινακοθήκης
Η Ύβρις της Ανθρωπότητας: Το ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προβάλλεται στην Κύπρο
Η ταινία (83’) ακολουθεί δύο ανθρώπους στα άκρα του πλανήτη -στη Σιβηρία και την Αλάσκα- οι οποίοι βλέπουν το περιβάλλον τους να καταρρέει
Όσκαρ: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των τελετών βράβευσης για 2027 και 2028
Θα είναι οι δύο τελευταίες χρονιές που η διοργάνωση θα μεταδοθεί από το κανάλι ABC, πριν μεταφερθεί στο YouTube
Η ταινία «Κράτα Με» κάνει πρεμιέρα στο Cyprus Film Days
Η βραβευμένη ταινία «Κράτα Με» (Hold Onto Me) της Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στην Κύπρο στο Cyprus Film Days αυτό τον Απρίλιο
Η Lady Gaga και η Doechii ενώνουν δυνάμεις στο νέο τρέιλερ του «Ο Διάβολος Φοράει Prada 2»
Η νεά συνεργασία των βραβευμένων με γράμμι καλλιτεχνών, ακούγεται για πρώτη φορά στο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης συνέχειας της εμβληματικής ταινίας μόδας.
Οι δημιουργοί δύο από τις πιο επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης αναλαμβάνουν το νέο ξεκίνημα των X-Men
Με φόντο την επόμενη μεγάλη φάση του MCU, δύο από τα πιο δυνατά σεναριακά μυαλά της τηλεόρασης επιστρατεύονται για να δώσουν νέα πνοή στους θρυλικούς μεταλλαγμένους
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Ρομαντισμός, περιπέτεια και συγκίνηση στη μεγάλη οθόνη
7ο Dot.on.the.Map: Το πρόγραμμα της μεγάλης συνάντησης των επαγγελματιών του κινηματογράφου
Πρόκειται για μια θεσμική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος
Το prequel του «Weapons» παίρνει σάρκα και οστά
Ο Ζακ Σιλντς και ο Ζακ Κρέγκερ ενώνουν τις δυνάμεις του για να φερουν στην μεγαλη οθονη την σκοτεινή ιστορία της θείας Γκλάντις, μετά τη θριαμβευτική πορεία του «Weapons» στα ταμεία και τα Όσκαρ.
Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) 2026: Οι υποψηφιότητες
Ξεκινάει η ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων διευθυντών φωτογραφίας σε μεγάλου μήκους και φέτος, για πρώτη φορά, σε μικρού μήκους ταινίες από την Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών.