Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Nicosia Dog Shelter

Συνάντησα τις τέσσερις κυρίες, την Πρόεδρο τού Nicosia Dog Shelter Βίκυ Νικολάου, την Αντιπρόεδρο Άννα Στίφλερ, τη Λειτουργό Εκδηλώσεων και Εράνων Helen Πολυδώρου και τη Λειτουργό Γραφείου στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου Λευκωσίας Τζωρτζίνα Αγγελίδη.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2013

Οι ανάγκες πολλές, η αγάπη προς τα σκυλάκια του καταφυγίου μεγαλύτερη. Τις ρωτάω για τις φήμες περί ευθανασίας στο καταφύγιο και οι τέσσερις είναι κατηγορηματικές…

Εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια, η διεύθυνση του Καταφυγίου Σκύλων Λευκωσίας (NDS) έχει αλλάξει. Τα άτομα που αποτελούν τη διευθυντική ομάδα του καταφυγίου, είναι ενάντια στην ευθανασία με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να εγκαταλειφθεί από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε εμείς. Ως εκ τούτου ο πληθυσμός του καταφυγίου μας είναι σταθερά στη μέγιστη χωρητικότητά του. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο ότι πλέον για να πάρουμε σκύλο, πρέπει να υιοθετηθεί κάποιος άλλος που είναι ήδη κάτοικος του καταφυγίου. Δυστυχώς όμως αυτοί που εγκαταλείπουν σκυλιά είναι περισσότεροι από αυτούς που υιοθετούν. Η μοναδική λύση είναι η ΣΤΕΙΡΩΣΗ!

Ο θεσμός του Dogathon…

Είναι μια μέρα διασκέδασης για όλη την οικογένεια, με τα κατοικίδιά τους. Είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τα τελευταία 10 έτη και πλέον έχει γίνει θεσμός. Υπάρχουν παιδική γωνιά, σκύλοι του καταφυγίου μας προς υιοθεσία, περίπτερα με διάφορα είδη προς πώληση, περίπτερο με προϊόντα του καταφυγίου (όπως T-shirts), φαγητό, γλυκά, είδη κατοικίδιων, μασάζ, χορό από τους Rebel Dancers, δημοπρασία, λαχεία με μεγάλα δώρα καθώς και διαγωνισμό για τον καλύτερα ντυμένο σκύλο. Το καταφύγιο διαθέτει δύο καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών, στα οποία κάποιος μπορεί να δωρίσει αντικείμενα και είδη ρουχισμού που δεν χρειάζεται πλέον. Μπορεί επίσης να αγοράσει τα προϊόντα του καταφυγίου για να ενισχύσει οικονομικά το καταφύγιο. Έχουμε πάντα ανάγκη από σπίτια προσωρινής φιλοξενίας (foster homes), τα οποία φιλοξενούν σκυλιά μέχρι να βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει, καθώς και το πρόγραμμα χορηγιών (sponsorship program), που είναι επίσης σημαντικό, όπου μπορεί κάποιος να γίνει χορηγός για ένα συγκεκριμένο σκύλο του καταφυγίου για 1, 3, 6 ή 12 μήνες. Τέλος, ο καθένας μπορεί να βοηθήσει μέσω του προγράμματος εθελοντών.

Τι άλλο πρέπει να γίνει στην Κύπρο προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση με τα αδέσποτα;

Να εμπεδωθεί στην κουλτούρα των φιλόζωων ότι το σκυλί τους ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ και να έχει microchip. Τα ζώα είναι μέλη της οικογένειας και πρέπει να τα αγαπούμε και να σταματήσουμε να τα εγκαταλείπουμε επειδή μετακομίζουμε σε πιο μικρό χώρο, γιατί πήραμε το σκύλο για τα μωρά αλλά δεν τον θέλουν πια ή γιατί παραπονιούνται οι γείτονες. Η απάντηση σε όλα αυτά, που τα ακούμε καθημερινά, είναι ότι πριν να αποκτήσουμε ένα καινούργιο μέλος στην οικογένειά μας, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι ζει γύρω στα 15 χρόνια και όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε πρέπει να συμπεριλαμβάνουν και αυτό.

(99868512, 22357005). Facebook page: Nicosia Dog Shelter-Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας / Ιστοσελίδα: www.dogshelter.org.cy, email: nicosiadogshelter@gmail.com. Υιοθεσίες: 99520511, Δ-Παρ: 10.00-18.00, ndsadoptions@gmail.com (για υιοθεσίες) / ndslostandfound@gmail.com (για σκυλιά που έχουν χαθεί ή βρεθεί)/ ndsvolunteers@gmail.com (για εθελοντές)/ ndsfosterhomes@ gmail.com (για φιλοξενία)/ndssponsorships@gmail.com (για να χορηγήσετε κάποιο σκύλο). Κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών Λευκωσίας: 22660413 Κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών Λάρνακας: 99877430

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close