Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2020
Ανακοινώθηκε από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου η εκπρόσωπος της Κύπρου για τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας τον προσεχή Μάιο. Ο λόγος για την ανερχόμενη και δημοφιλή σε Ελλάδα και Κύπρο, Έλενα Τσαγκρινού που εκπροσωπείται δισκογραφικά από την Panik Records κι αναμένεται να ερμηνεύσει ένα τραγούδι που εξιστορεί τον έρωτα μ’ έναν αλήτη τόσο κακό, όσο ο… “El Diablo”.
Φέτος το ΡΙΚ ακολούθησε την ίδια μέθοδο με το 2018, όπου πρώτα επέλεξε το τραγούδι και μετά ξεκίνησε η αναζήτηση του κατάλληλου καλλιτέχνη για την Eurovision 2021. Το όνομα της Έλενας φλέρταρε έντονα με τον διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια κι αρκετοί ήταν οι φαν που ονειρεύονταν να την δούνε στην Eurovision.
Η Έλενα Τσαγκρινού είναι μία από τις πιο ταλαντούχες και λαμπερές τραγουδίστριες της ελληνικής pop, η οποία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει από τα πρώτα της βήματα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και σε ηλικία 14 ετών συμμετείχε στο talent show «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο», φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό. Το 2013, επιλέχθηκε από τους OtherView ως η βασική φωνή του συγκροτήματος, με το οποίο κυκλοφόρησε πολλά hits. Μετά από 5 χρόνια επιτυχιών και αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος της στο γκρουπ, η Έλενα Τσαγκρινού ξεκίνησε την solo καριέρα της κυκλοφορώντας το single με το συμβολικό τίτλο «Πάμε Απ’ Την Αρχή».
Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα singles ενώ στο ενεργητικό της έχει εμφανίσεις σε μεγάλα μουσικά events (π.χ. MadVideo Music Awards, Madwalk), καθώς και επί σκηνής συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι Κωνσταντίνος Αργυρός και οι ΜΕΛISSES. Επίσης, έχει και τηλεοπτική πορεία, η οποία ξεκίνησε το 2014, με τη συμμετοχή της στο μουσικό show «Just The 2 Of Us» ως coach ενώ τη σεζόν 2016-2017 ήταν συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Καπουτζίδη στο «The Voice».
Πληροφορίες: zappit.gr
Σχετικά
Το The Piano Tour θα πλημμυρίσει με μουσική την πλατεία Ελευθερίας
Μια βραδιά με άρωμα Γαλλίας, αγαπημένες μελωδίες και τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Μανώλη Νεοφύτου και Βάκια Σταύρου, σε μια ανοιχτή εκδήλωση για όλους
Αυτός είναι ο επόμενος καλλιτέχνης που θα ανέβει στη σκηνή του λευκωσιάτικου Zazza
Έρχεται για μία δυνατή βραδιά γεμάτη επιτυχίες, στο απόλυτο hotspot της πόλης
Eurovision 2026: Τα στοιχήματα μετά την ανακοίνωση των 35 τραγουδιών
Στην κορυφή των στοιχηματικών και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά παραμένει η Φινλανδία
Νύχτα κλασικής μουσικής με την πιανίστα Άννα Αβραμίδου και τον φλαουτίστα Σάββα Χριστοδούλου
Ένα πρόγραµµα που γεφυρώνει το κλασικό και ροµαντικό ρεπερτόριο µε σύγχρονες µουσικές δηµιουργίες.
Oι Ignis Motus έρχονται να μας ξεσηκώσουν στο DownTown Live
Μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, ζωντάνια και διασκέδαση
Μπουζούκια στην Πίστα ξανά στη Λευκωσία
Το DownTown Live υποδέχεται την παράσταση που παίζει «Λαϊκά χωρίς εμμονές σκυλάδικα χωρίς ενοχές»
Πρωτιά για την Antigoni και το Jalla (σε προβολές)
Ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια views στο YouTube
Ο Χρήστος Δάντης ακυρώνει όλες τις συναυλίες του (για 1.5 μήνα)
Η ανάρρωση του θα πάρει τελικά περισσότερο χρόνο από όσο υπολόγιζε
Οι 11+1 συναυλίες που περιμένουμε (πώς και πώς) το επόμενο διάστημα στην Κύπρο
Ένας οδηγός για όλα τα σημαντικά λάιβ που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα
Eurovision 2026: Τα στοιχήματα με την πρώτη 10άδα, σε ποια θέση είναι ο Ακύλας και η Αντιγόνη
Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το βιντεοκλίπ του «Ferto»
Η Πλατεία Ελευθερίας μεταμορφώνεται σε μία σκηνή για πιάνο για ένα βράδυ
Η ειδική αυτή έκδοση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Μήνα Γαλλοφωνίας
Ο πιο μαγευτικός μουσικός περίπατος στο χωριό Βάβλα επιστρέφει φέτος την άνοιξη
Ποικίλα μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες θα γεμίσουν το χωριό με ήχους και μελωδίες