Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα κουτί γεμάτο λαχταριστά κι ακαταμάχητα parfait, έρχονται στο σπίτι σου

Αυτά τα Χριστούγεννα αφέσου στημαγεία των αυθεντικών Parfait.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2020

Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα πολυτελές κουτί γεμάτο με τα αγαπημένα μπισκότα-κεραστικά, τυλιγμένο με έναν ωραίο κατακόκκινο φιόγκο! Γι' αυτό ζητήσαμε τη βοήθεια της Maison Du Parfait που ξέρει να δίνει νοστιμιά στις μέρες μας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Με τα μπισκότα αυτά έχω... μια ιδιαίτερη σχέση, καθώς την πρώτη φορά που τα δοκίμασα, κόντεψα να φάω… όλο το κουτί! Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά ένιωθα μεγάλη ντροπή που δεν μπορούσα να σταματήσω, καθότι το κουτί που ξεπάστρεψα προοριζόταν για όλο το γραφείο. Το ήξερα, αλλά ήταν αδύνατον να αντισταθώ.

Ούτε πολύ γλυκά, ούτε πολύ έντονα, ολοκληρωτικά τέλεια, τρυφερά, με τη γεύση από φιστίκι Αιγίνης ή χαλεπιανό να πλημμυρίζει –κυριολεκτικά- και να λιώνει στο στόμα, αυτά ήταν τα ωραιότερα μπισκότα που έχω φάει πο-τέ!  Από τότε, μου επιτρέπω να έρχομαι σε επαφή μαζί τους μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Ε, κι αν δεν είναι οι γιορτές ειδική περίπτωση, τότε τι είναι;

«C'est parfait»!
Πρόκειται -όπως πολύ καλά θα ξέρεις- για ένα μπισκότο-κέρασμα παρασκευασμένο από 100% φυστίκια Αιγίνης που δημιουργήθηκε πριν από 40 περίπου χρόνια από τα ζαχαροπλαστεία Λα Παρφέ στη Γρίβα Διγενή, με τη συνταγή τους να παραμένει προστατευμένη μέχρι και σήμερα.

Ωστόσο, η αγάπη κι η δημιουργικότητα της γυναίκας πίσω απ' το Maison Du Parfait, έφεραν, πριν από έναν περίπου χρόνο, κοντά μας το πρώτο διαδικτυακό κατάστημα (e-shop) πώλησης των γνωστών (στην πρωτεύουσα τουλάχιστον) παρφέ, Maison Du Parfait, το οποίο ετοιμάζει με μεράκι και αγάπη τα διάσημα γλυκά, τα βάζει σε πολυτελείς συσκευασίες και τα στέλνει στο σπίτι μας για... απόλαυση μέχρι τελικής πτώσης!

Φέτος λοιπόν κάνε το πιο όμορφο δώρο στους αγαπημένους σου ή -γιατί όχι- και στην οικογένειά σου!

Δώσε διπλή χαρά στα παιδιά!
Αυτές τις γιορτές αγοράζοντας ένα κουτί Maison Du Parfait προσφέρεις διπλή χαρά... καθώς ταυτόχρονα στηρίζεις τα γεύματα μαθητών σε δημοτικά σχολεία της Λευκωσίας και της Πάφου (ειδικά για οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας).

Η δημιουργός τους, λοιπόν, με την άδεια των ιδιοκτητών του ζαχαροπλαστείου, πειραματίστηκε, εμπνεύστηκε, δημιούργησε και μας φτιάχνει το παραδοσιακό Παρφέ, σε 4 πολύ νόστιμες εκδοχές, με επικάλυψη σοκολάτας:
(α) λευκής Parfait Au Chocolat Blanc
(β) σοκολάτας γάλακτος Parfait Au Chocolat a Lait
(γ) με γεύση φράουλα Parfait Au Chocolat Fraise και
(δ) με γεύση μέντα Parfait Au Chocolat A la Menthe.

Εκδοχές, που μπορούν να συνοδεύσουν τις πιο όμορφες γιορτές!

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Maison Du Parfait
Έναυσμα έδωσε πραγματικά η αγάπη για το Παρφέ από άτομα που δεν ζουν στην Κύπρο αλλά την επισκέπτονται συχνά και θέλουν πάντοτε να ταξιδεύουν πίσω μ’ένα (τουλάχιστο) κουτί Παρφέ (ως συνήθως πολύ περισσότερα). Η ανάγκη να προμηθεύονται το αυθεντικό μπισκότο-κεραστικό αυτό δημιούργησε την ιδέα ενός ψηφιακού καταστήματος, που ειδικεύεται στις πωλήσεις αυτού του προϊόντος πέραν της Λευκωσίας. Και ταυτόχρονα δημιουργήθηκε η ευκαιρία προώθησης της κυπριακής κουλτούρας στο χώρο των κεραστικών. Ταυτόχρονα γεννήθηκαν και οι 4 εκδοχές του γλυκού, που έχουν ήδη τους φανατικούς θαυμαστές τους. Σήμερα, το Maison Du Parfait προμηθεύει τα αγαπημένα Παρφέ ολόκληρη την Κύπρο, κι ολόκληρο τον κόσμο από το κατάστημά του www.maisonduparfait.com.  

Τι είναι τόσο διαφορετικό σ’ ένα κουτί Maison Du Parfait;
Το κουτί του Maison Du Parfait, συνδέει το πράσινο χρώμα των Παρφέ με την κυπριακή κληρονομιά και κυρίως με τα ‘λευκαρίτικα’ από τα οποία η δημιουργός εμπνεύστηκε. Συγκεκριμένα το κουτί σχεδιάστηκε για να προσδώσει την εκτίμηση, αγάπη και προτίμηση που λαμβάνουν τα Παρφέ χρόνια τώρα. Το πάνω μέρος του κουτιού απεικονίζει μια μοντέρνα έμπνευση του παραδοσιακού ‘λευκαρίτικου’ ενώ στη μέση απεικονίζεται το χρυσό λογότυπο του οίκου.

Το διαφορετικό συνίσταται στο ότι το Maison Du Parfait παντρεύει την τεχνική παρασκευής ενός μπισκότου (από τα ζαχαροπλαστεία Λα Παρφέ) με Γαλλο-Ιταλικές καταβολές, με την κυπριακή κληρονομιά και την προσφορά του στην κυπριακή κοινωνία. Κοινωνία που για δεκαετίες πριν, αλλά και δεκαετίες μετά θα απολαμβάνει αυτό το μπισκότο-κεραστικό, θα το μοιράζει σε φίλους και γνωστούς μυσταγωγοί όλοι της παράδοσης να προσφέρεται κεραστικό σε διάφορες στιγμές της ζωής. Εξάλλου, ένα κουτί Παρφέ απ’το Maison Du Parfait είναι συνάμα μια επιλογή κυπριακής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, προώθηση κυπριακού σχεδιασμού και εικαστικής δημιουργίας. Άλλωστε η ομάδα που επιμελήθηκε το e-shop και τις φωτογραφήσεις αποτελείται από δημιουργούς άριστους έκαστος στο είδος του, που ζουν και εργάζονται στη Κύπρο.

Γιατί να προτιμήσει κάποιος ένα κουτί Maison Du Parfait για δώρο;
Ο κυριότερος λόγος βρίσκεται στη συνταγή των Παρφέ που τα κάνει λαχταριστά κι ακαταμάχητα. Εφόσον όμως μιλάμε για αγάπη, πυλώνας των εργασιών του Maison Du Parfait είναι η δέσμευση για προσφορά μέρος των καθαρών του εσόδων σε οργανισμούς και οργανώσεις που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι όλες οι αναφορές σε Παρφέ γίνονται με τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών της συνταγής Παρφέ Ζαχαροπλαστεία Λα Παρφέ/ La Parfaite (στη Λευκωσία), ενώ όλες οι ονομασίες είναι copyright protected.

INFO:
Τηλέφωνο: 22 008 162
Email: info@maisonduparfait.com
Websitehttps://maisonduparfait.com/
FacebookMaison Du Parfait Nicosie
Instagrammaisonduparfait
Customer Service: Δ-Παρ 09.00-15.00.

 

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close