Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2021
Παρόλο που ο τίτλος της νέας γαλλικής σειράς του Netflix παραπέμπει στα μυθιστορήματα του Μορίς Λεμπλάν, που έγραψε τον προηγούμενο αιώνα κι είχε ως ήρωα έναν αριστοκράτη λωποδύτη ονόματι Αρσέν Λουπέν, εδώ έχουμε μια σύγχρονη αστυνομική σειρά που εκτυλίσσεται στο Παρίσι του σήμερα με πρωταγωνιστή έναν συμπαθητικό εκδικητή, που έχει ως πρότυπο τον Λουπέν.
Ο Ασάν, που τον υποδύεται με φινέτσα ο Ομάρ Σιφ (« Άθικτοι») είναι άνεργος, χωρισμένος, γοητευτικός και κυρίως θέλει να κλέψει το περιδέραιο της Μαρίας Αντουανέτας κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας στο Λούβρο.
Όμως ο Ασάν δεν είναι κλέφτης, κι ο λόγος που έχει αποφασίσει αυτό το παράτολμο σχέδιο βρίσκεται στο παρελθόν. Ο πατέρας τους, ένας έντιμος μετανάστης από την Αφρική, βρέθηκε μπλεγμένος σε μια υπόθεση ληστείας και κρεμάστηκε στη φυλακή, αφήνοντας στον γιο του το χρέος να αποκαταστήσει το όνομά του. Εκείνος με τη σειρά του, πεπεισμένος για την αθωότητά του και επηρεασμένος από τον Λουπέν -το ανάγνωσμα των παιδικών του χρόνων- υιοθέτει την ικανότητά του στις μεταμφιέσεις και εκμεταλλευόμενος το πώς κάποιος μπορεί να περάσει απαρατήρητος σε μια μητρόπολη κάνει τα πάντα για εκπληρώσει το ιερό καθήκον του.
Μια πλούσια οικογένεια που κατηγόρησε άδικα τον πατέρα του, ένας ικανός αστυνομικός επιθεωρητής, μια ακτιβίστρια δημοσιογράφος μπερδεύονται στην δαιδαλώδη διαδρομή του Ασάν που καταφέρνει πάντα να ξεγελάει τους γνωστούς του, αλλά και τις Αρχές, πετυχαίνει να τρυπώσει στις φυλακές αλλά και να δραπετεύσει, και μηχανεύεται ένα σωρό κόλπα προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο του και ταυτόχρονα να κερδίσει την αγάπη του δικού του γιου.
Ο Ασάν συνέχεια παραπλανεί τόσο το περιβάλλον του, όσο και το κοινό, και ο Ομάρ Σιφ -που δεν είναι ακριβώς ο άνθρωπος που θα πέρναγε απαρατήρητος- περιπλανιέται στο πανέμορφο Παρίσι, αναζητώντας την αλήθεια. Ταυτόχρονα μέσα από flash backs μεταφερόμαστε στην παιδική του ηλικία, όπου παρακολουθούμε πώς ο πατέρας του έπεσε θύμα πλεκτάνης ενός αδίστακτου μεγαλοαστού.
Οι ταξικές ανισότητες, το ζήτημα της φυλετικής ταυτότητας και ο ρατσισμός υποβόσκουν σε κάθε επεισόδιο, που αν και μερικές φορές προσπαθεί υπερβολικά να κάνει την έκπληξη, δεν χάνει σε καμία περίπτωση τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από μια καθαρά ψυχαγωγική σειρά, κατάλληλη για τις μέρες της καραντίνας. Στην αρχή ίσως σας θυμίσει κάπως το «Casa del Papel», όμως εδώ δεν έχουμε μια ομάδα που αναζητά ένα καλύτερο αύριο, τιμωρώντας τον καπιταλισμό, αλλά έναν μοναχικό άντρα που αδιαφορεί για τα υλικά αγαθά και το μόνο πράγμα που τον κάνει να προχωρά είναι το χρέος του απέναντι στον άνθρωπο που τον γέννησε και τον μεγάλωσε.
Έτσι ο Ασάν, μοναδικός και ξεχωριστός, λάμπει περισσότερο από το διαμαντένιο κολιέ της αυτοκράτειρας, κερδίζοντας την καρδιά των τηλεθεατών, που παρακολουθούν τις κομπίνες του με ενδιαφέρον, αν και ξέρουν από την αρχή ότι θα βγει αλώβητος.
Σχετικά
Πρεμιέρα για την ταινία "Mortal Kombat II"
Μια γεμάτη ένταση συνέχεια της επιτυχημένης σειράς βιντεοπαιχνιδιών, σε όλη της τη βίαιη δόξα
Τρέιλερ «Tony»: Ή πώς ο Άντονι Μπουρντέν έγινε ο... Άντονι Μπουρντέν
Origin story μιας πολυδιάστατης προσωπικότητας, ταραχώδους ζωής και ιδιαίτερων ταλέντων, από τον Ματ Τζόνσον του «BlackBerry»
The Marina Experience: Ένα 3ήμερο με θερινό σινεμά, φαγητό και δραστηριότητες, δίπλα στη θάλασσα
Όλα όσα σε περιμένουν τον Ιούνιο στη Μαρίνα Λεμεσού
«Narnia: The Magician’s Nephew» – Το 2027 στους κινηματογράφους η νέα επική ταινία του Netflix
Με Μέριλ Στριπ, Ντάνιελ Κρεγκ, Έμα Μάκι, Κάρεϊ Μάλιγκαν. Η ταινία βασίζεται στο θρυλικό πρώτο βιβλίο του C. S. Lewis που εκδόθηκε στις 2 Μαΐου 1955 και είναι το origin story των Χρονικών της Νάρνια.
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα
Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
Έρχονται κοσμογονικές αλλαγές στα Οσκαρ!
Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επιτίθεται κατά μέτωπο στην τεχνητή νοημοσύνη και γίνεται ακόμη πιο συμπεριληπτική, με το βλέμμα στο μέλλον
Η Λευκωσία βλέπει το βραβευμένο "When Will It Be Again Like It Never Was Before"
Στο πλαίσιο της σειράς προβολών EUROPE IN CINEMA
«House of the Dragon»: Η πρίκουελ σειρά του Game of Thrones επιστρέφει με τον μεγάλο εμφύλιο
Η τρίτη σεζόν είναι «σκοτεινή, γεμάτη δράση και συναίσθημα. Και, φυσικά, έχει πολλούς, πάρα πολλούς δράκους». Στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ.
Πρεμιέρα που περιμέναμε: The Devil Wears Prada 2 & οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Από την πολυαναμενόμενη επιστροφή στον λαμπερό κόσμο της μόδας μέχρι horror, animation και συγκινητικό σινεμά, οι πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας έχουν επιλογές για όλους.
Τρέιλερ «Leviticus»: Η queer horror ταινία της χρονιάς έρχεται το καλοκαίρι
Η ταινία τρόμου του Έιντριαν Τσιαρέλα ενθουσίασε το Φεστιβάλ του Σάντανς και κυκλοφορεί στις αίθουσες το καλοκαίρι από τη ΝΕΟΝ
Οι κριτικοί κατακεραυνώνουν την ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον, ανάμεσα στα βιογραφικά φιλμ με τη χειρότερη βαθμολογία
Απλοϊκή, άτολμη και γεμάτη κραυγαλέες παραλείψεις, γράφουν για το Michael
Το «Miami Vice» επιστρέφει στη δεκαετία του ’80 με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ
Η Universal επιβεβαίωσε επίσημα το «Miami Vice ’85», με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ στους ρόλους του Ρίκο Ταμπς και του Σόνι Κρόκετ